Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Niskie oprocentowanie finansowania w porównaniu z niskimi stopami oszczędności.

Napisany przez ADMCI4
Od dłuższego czasu marzę o naprawdę dobrej maszynie do espresso. Ponieważ moje wymarzone urządzenie jest bardzo drogie, musiałbym na niego bardzo długo oszczędzać. Jednak w ostatnim czasie coraz częściej widzę korzystne oferty finansowania w sklepach elektronicznych, dzięki którym mógłbym spełnić swoje marzenie od razu. Oprocentowanie na rachunku oszczędnościowym jest obecnie bardzo niskie; czy powinienem poważnie zastanowić się nad finansowaniem? Co o tym myślicie?? Pozdrowienia Michi

Re: Niskie oprocentowanie finansowania w porównaniu z niskimi stopami oszczędności.

Napisany przez PI112
Cześć Michi, chodzi o ogólne koszty finansowania. Jeśli możesz działać bez finansowania, to powinieneś to zrobić. Inni dostawcy mogą oferować dany sprzęt znacznie taniej, ale bez finansowania. Osobiście zrezygnowałem z korzystania z całej elektroniki łańcuchowej po tym, jak w zeszłym roku szukałem części do mojego laptopa. Żaden z dużych sklepów nie miał tej części na magazynie, ale każdy chciał za nią 99€. Kupiłem ją u lokalnego specjalisty od komputerów za 46€. To samo, identyczna część. To, co chcę Ci powiedzieć, to że powinieneś najpierw dokładnie sprawdzić, kto oferuje ten automat do kawy (również w sklepach specjalistycznych). Wtedy na pewno go kupisz taniej i zaoszczędzisz więcej niż na marne odsetki na książeczce oszczędnościowej lub lokacie terminowej. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Michi pisze: Od dłuższego czasu marzę o naprawdę dobrej maszynie do espresso. Ponieważ mój wymarzony sprzęt jest bardzo drogi, musiałbym na niego bardzo długo oszczędzać. W ostatnim czasie coraz częściej jednak widzę korzystne oferty finansowania w sklepach elektronicznych, dzięki którym mogę spełnić swoje wielkie marzenie od razu. Oprocentowanie na koncie oszczędnościowym jest obecnie bardzo niskie; czy powinienem poważnie rozważyć możliwość finansowania? Co myślicie?? Pozdrowienia Michi
W zasadzie zawsze lepiej jest oszczędzać na taki cel. Pytanie brzmi również, czy twój budżet - pomimo korzystnych ofert kredytowych - pozwala na spłatę rat.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata