Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Odręczne podanie o pokrycie opłat za studia przez urząd Bafög.

Napisany przez ADMCI4
Od przyszłego tygodnia będę studiować we Francji i w dużej mierze finansować mój pobyt dzięki Bafög. W bieżącym roku akademickim czekają mnie jeszcze opłaty studenckie w wysokości około 1 100 euro. Nie wiem, czy muszę je odprowadzić z mojego zwykłego miesięcznego Bafög, czy też mogę ubiegać się o dodatkowe środki. Byłoby wspaniale, ponieważ muszę opłacić te opłaty jednorazowo. Kto wie na ten temat? Pozdrowienia, Merlin

Napisany przez shany
O ile mi wiadomo, Bafög przysługuje jedynie bez dodatkowych świadczeń. Zalecam jednak złożenie wniosku o stypendium w różnych fundacjach. Ponadto istnieją banki, które oferują studentom kredyty bez odsetek. Musisz jednak szybko się zorientować i złożyć wniosek, ponieważ te organizacje mają zawsze określony budżet. Pozdrowienia, Shany

Napisany przez ADMCI4
Merlin pisze: Od przyszłego tygodnia będę studiować we Francji i w dużej mierze finansować mój pobyt za pomocą stypendium Bafög. W bieżącym roku akademickim czekają mnie dodatkowe opłaty studenckie w wysokości około 1100 euro. Teraz nie wiem, czy muszę odciąć te pieniądze od mojego zwykłego miesięcznego stypendium i je zapłacić, czy też mogę osobno ubiegać się o te środki. Byłoby wspaniale, ponieważ muszę opłacić te opłaty jednorazowo. Kto się na ten temat orientuje? Pozdrowienia Merlin
Nie wiem, czy urząd ds. stypendiów Bafög również pokryje opłaty studenckie. Ale w razie potrzeby możesz ubiegać się o kredyt studencki w Kreditanstalt für Wiederaufbau.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata