Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Um odpowiedzieć na to pytanie należy sprawdzić konkretne warunki podpisanej umowy i przepisy prawa pracy obowiązujące w danym kraju. W niemieckim prawie pracy istnieją określone przepisy dotyczące wypowiedzenia umowy o pracę i ewentualnego przyznania

Napisany przez ADMCI4
Pilnie potrzebuję pomocy. Mój pracodawca powiedział mi w zeszłym tygodniu, że nie przedłuży mojej umowy o pracę na czas określony do końca października 2009 roku. Nie musiał podawać powodów. Ponieważ nie spodziewałem się, że moja umowa nie zostanie przedłużona, nie zarejestrowałem się jako osoba poszukująca pracy w wyznaczonym trzymiesięcznym okresie w urzędzie pracy. Zaplanowane spotkanie personalne w czerwcu zostało odwołane z krótkim wyprzedzeniem z powodu pracodawcy. Czy teraz muszę przeżyć cały miesiąc bez pieniędzy, czy może mam prawo do odszkodowania od mojego pracodawcy?

Re: Um odpowiedzieć na to pytanie należy sprawdzić konkretne warunki podpisanej umowy i przepisy prawa pracy obowiązujące w danym kraju. W niemieckim prawie pracy istnieją określone przepisy dotyczące wypowiedzenia umowy o pracę i ewentualnego przyznania

Napisany przez ADMCI4
Ariane pisze: Potrzebuję pilnej pomocy, mój pracodawca poinformował mnie w zeszłym tygodniu, że nie zamierza przedłużać mojej umowy o pracę, która obowiązywała do końca października 2009 roku. Nie musi podawać powodów. Ponieważ nie zakładałam, że moja umowa nie zostanie przedłużona, nie zdążyłam zgłosić się do urzędu pracy jako osoba poszukująca pracy w wyznaczonym trzymiesięcznym terminie. Umówione spotkanie z personelem w czerwcu zostało przez pracodawcę odwołane z krótkim wyprzedzeniem. Czy teraz muszę żyć przez cały miesiąc bez pieniędzy, czy może mam prawo do rekompensaty lub odprawy od mojego pracodawcy?
Moim zdaniem, w świetle prawa, nie masz prawa do otrzymania zapłaty od pracodawcy, jeśli umowa wygasa, bez konieczności wypowiedzenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata