Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie, zakończenie działalności z powodu zmiany przepisów.

Napisany przez Haruspex
Cześć wszystkim,

jestem nowy na tym forum i od dłuższego czasu interesuję się tematem zakładania przedsiębiorstwa. Aktualnie jestem w fazie planowania. Do tego należy pozyskanie wszelkich niezbędnych informacji na temat ubezpieczeń, ich zakresu oraz kosztów.

Jednakże natknąłem się na szczególny przypadek, na który jeszcze nie znalazłem rozwiązania w Google. Planuję korzystać z podwykonawców z UE, którzy będą przymuszeni przetwarzać dane osobowe. Podwykonawca (Google) ma jednak prawo do przetwarzania danych osobowych dzięki certyfikacji BSI i różnym wymaganiom.

Wyobraziłem sobie następującą sytuację. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych zostaje uznana za nieważną przez niemiecki rząd, a podwykonawca wytacza proces sądowy. Musiałbym zakończyć działalność gospodarczą, a co za tym idzie, straciłbym wszystkie umowy z klientami.

Następnie dowiedziałem się, jakie ubezpieczenie mogłoby to pokryć. Jedynie kilka ubezpieczeń cybernetycznych wspominało, że interwencje organów uprawnionych nie są objęte ochroną.

Więc teraz moje pytanie - czy ktoś zna ubezpieczenie, które mogłoby pokryć taki przypadek? Czy szukać sensu w takim ubezpieczeniu, gdyż nikt takiego ryzyka nie ubezpiecza?

Z góry dziękuję.

Z poważaniem,

Jan

Napisany przez bruno68
Witaj Haruspexie,

czy możesz być jeszcze bardziej wymagający? Lepiej pozostań w Niemczech z danymi klienta! Zainstaluj własną bazę danych z systemem Linux. Zawsze pamiętaj, że klient zawsze będzie cię żądał odszkodowania, jeśli coś pójdzie nie tak!

Zawsze pamiętaj, że dane klientów są majątkiem, dla każdego!

Dlaczego nie Windows? Otóż 90% komputerów działa na tym systemie, dlatego atakowanie systemów Windows jest zawsze bardziej opłacalne, podczas gdy Linux może łatwiej się ukrywać w tłumie. Struktura systemowa jest inna, dlatego złośliwe oprogramowanie oparte na Windows nie może bezpośrednio działać, gdyż struktura oprogramowania jest inna!

Ponadto, powinieneś przeczytać to, co załączyłem w załączniku.

Chciałbym też zwrócić uwagę na dwa wyroki dotyczące korzystania z oprogramowania z USA, w tym zakaz przekazywania danych poza obszar UE!

A jeśli chodzi o pieniądze, to warto wspomnieć o GWG.

Za naruszenie ochrony danych i GWG nie ma ubezpieczenia nawet na wypadek możliwości ubezpieczenia!

Ani dla ciebie, ani z powodu działań osób trzecich... Z wyjątkiem kradzieży danych z twojego komputera, ale tylko w przypadku niedbalstwa, nie przestawajmy! W przypadku rażącego niedbalstwa lub z premedytacją, pieniądze zostaną zmarnowane!

Bruno68

Napisany przez Haruspex
Cześć Bruno,

dziękuję za Twoją odpowiedź. W międzyczasie skorzystałem również z porady prawnej, gdzie również zalecono mi nie przetwarzać danych osobowych poza obszarem UE, nawet jeśli klient wyrazi na to zgodę. W moim konkretnym przypadku, zautomatyzowałem usuwanie informacji osobowych z przetwarzanych danych, co pozwala mi swobodnie korzystać z usług w krajach trzecich.

Niestety, ten rodzaj ochrony przed ingerencjami w biznes przez organy państwowe nie wydaje się być objęty żadnym zabezpieczeniem. Podczas gdy błędy podwykonawców są objęte ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej dla firm IT firmy HISCOX. Tylko dla informacji, jeśli ktoś kiedyś natknie się na podobny problem.

Dziękuję ponownie za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata