Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Aktualny czas oczekiwania DSL Bank we Frankfurcie

Napisany przez Marco2211
Cześć
Złożyliśmy 13.08.21 zapytanie o finansowanie nieruchomości w DSL Banku za pośrednictwem pośrednika.
Wszystkie wymagane dokumenty zostały złożone 24.08.

Nasz doradca jest teraz na wakacjach od tygodnia do 06.09., jesteśmy sami.
Pierwotnie mieliśmy umówioną wizytę u notariusza 6.09., którą przełożyliśmy na 16.09., ponieważ nie chcemy podpisywać niczego przed otrzymaniem zgody.

Dzisiaj dzwoniłem do oddziału DSL, gdzie dokumenty zostały złożone (we Frankfurcie), ale mówią, że bez głównego numeru pożyczki nie mogą udzielić nam informacji. Posiadamy tylko numer wniosku..

Chcielibyśmy wiedzieć, czy wszystko zostało już dostarczone i jak daleko została zaawansowana obróbka.
Bank Hanseatic już wydał zgodę, brakuje tylko uznania długu, które otrzymamy dopiero 16.09. u notariusza.

Jeśli ktoś ma pomysł, proszę o kontakt.
Proszę, zachowaj spokój.

Dziękuję.

Napisany przez hausbauwest
Nie rozumiem kolejności.
Dlaczego umawia się na spotkanie z notariuszem, jeśli nie ma się jeszcze potwierdzenia dotyczącego pożyczki? Nie rozumiem.

Napisany przez Marco2211
Nasz doradca finansowy powiedział, że wszystko zostanie załatwione do końca sierpnia. Na tym polegaliśmy.
A ponieważ sprzedawcy mogliby wypaść, umówiliśmy się na termin... i dowiedzieliśmy się, że wyjeżdża na urlop dopiero 2 dni wcześniej. Chodzi nam tylko o to, jak skontaktować się z obsługującym oddziałem, aby zapytać? Podobno nie mogą nic zrobić z numerem wniosku.

Napisany przez Saskia
A czy biuro doradcy nie może ci pomóc??
Przepraszam, ale uważam to za dość nieprofesjonalne z jego strony.
My kontaktujemy się z naszym doradcą w trakcie urlopu oraz w weekendy, gdy sytuacja jest pilna.

Napisany przez Marco2211
Spróbowałem. Nie udało mi się skontaktować z nikim... Spróbuję zadzwonić tam ponownie jutro.

Napisany przez KingRollo
Uważam to za trochę dziwne. Właściwie Wasz doradca powinien zorganizować zastępstwo, gdy jest niedostępny w trakcie urlopu.

Napisany przez Marco2211
Tak, to poszło tak szybko, że nie pomyśleliśmy o tym więcej.
Czy ktoś zna aktualne czasy oczekiwania w DSL Frankfurt lub ma pomysł, jak się z nimi skontaktować? Czy oni mogą mi udzielić informacji?
Jak już wspomniałem, numer mojego wniosku nie wystarcza według pracownika w placówce.

Napisany przez NaTwoim13
Marco2211 pisze:
Witajcie
Poprosiliśmy 13.08.21 o finansowanie nieruchomości poprzez pośrednika w DSL Bank.
Wszystkie jeszcze potrzebne dokumenty zostały dostarczone 24.08.

Nasz doradca jest obecnie na urlopie od tygodnia i do 06.09., jesteśmy pozostawieni sami sobie.
Pierwotnie mieliśmy termin u notariusza 6.09., ale przesunęliśmy go na 16.09., ponieważ nie chcemy podpisywać nic, dopóki nie otrzymamy potwierdzenia.

Dzisiaj dzwoniłem do oddziału DSL, gdzie zostały złożone dokumenty (we Frankfurcie), jednak powiedzieli, że bez głównego numeru pożyczki nie mogą udzielić informacji. Jednak mamy tylko numer wniosku.

Chcielibyśmy wiedzieć, czy wszystko zostało już dostarczone i jak daleko posunięta jest procedura.
Hanseatic Bank już zatwierdziła, brakuje tylko uznania długu, które dostaniemy dopiero u notariusza 16.09.

Jeśli ktoś ma pomysł, proszę o kontakt.
Proszę o pozostanie na temat.

Dziękuję.

1) Pośrednik potwierdził DSL Bank (ponieważ musi), że przekazał im umowę pożyczki (jednocześnie umowa pożyczki) w kopii!!! Numer głównej pożyczki można stamtąd odczytać.
2) Dobry pośrednik jest zawsze dostępny, nawet podczas urlopu!
3) 6 dni roboczych, taką informację przekazuje moim klientom!

Napisany przez Marco2211
Mamy tylko wniosek o kredyt, nie umowę.
To chyba po prostu pech.
Musimy po prostu poczekać

Napisany przez hausbauwest
W jaki sposób pośrednik może wiedzieć, czy z dotychczasowego wniosku w ogóle zostanie zawarty umowa? Ostateczną decyzję podejmuje zawsze bank. Czy pośrednik wiedział o planowanej przez Was wizycie u notariusza?

Napisany przez NaTwoim13
Ponadto wniosek o pożyczkę w DSL Bank staje się umową pożyczki, jeśli bank się zgodzi. Oczywiście można z niego odczytać główny numer pożyczki.

Napisany przez Marco2211
Tak krótkie aktualizacje. Udało mi się skontaktować z przedstawicielem po kilku rozmowach telefonicznych. Potwierdził, że kredyt podporządkowany Banku Hanseatic jest zatwierdzony, a DSL wczoraj zostało wstępnie pozytywnie ocenione. DSL wysłało teraz zaktualizowaną umowę pośrednikowi, którą powinniśmy podpisać w poniedziałek. Czy to według was dobry znak? Przepraszam za wszystkie pytania, ale czuję się tutaj naprawdę dobrze zaopiekowany, niestety znalazłem was zbyt późno.

Napisany przez Marco2211
Posrednik wiedział o naszej wizycie u notariusza.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata