Re: Banalne, ale ważne pytanie, na które dotąd nikt nie potrafił odpowiedzieć.
Napisany przez schmitti -
- pt wrz 10, 2021 12:04 pm
"Cześć Forum! Mam właściwie dość podstawowe i istotne pytanie, na które dotychczas nikt nie mógł mi odpowiedzieć, chociaż jest ono kluczowe.
Jak można udowodnić rzeczywiste istnienie środków pieniężnych na rachunku bieżącym?
Jeśli więc przelewam coś z Sparkasse xy (właściciel komunalny) na Credit Suisse (bank inwestycyjny z EU). Jak to się dzieje? Jak UBS może wiarygodnie zapewnić, że ma ""prawdziwe"" pieniądze? Czy istnieje tam ""[url]konto[/url] weryfikacyjne"" w EZB, gdzie dokładnie jest śledzone, czy [url]euro[/url] o indywidualnym numerze identyfikacyjnym ""jJD843XEAsD9r2"" GUID znajduje się teraz w Credit Suisse.
Mam na myśli, że musi istnieć jakiś dowód i mechanizm potwierdzający, że pieniądze w Banku X są realne. W przeciwnym razie każdy bank może twierdzić, że ma trzysta fantaztycznych[url]euro[/url] albo że nie ma wcale pieniędzy. ""Mylicie się, to, co widzicie na swoim ekranie bankowości online, nie istnieje"".
W tym przypadku nie chodzi mi o cyfrowe[url]euro[/url] ani o możliwość śledzenia, ale o banalne udowodnienie istnienia środków pieniężnych. Tak, to są ""prawdziwe"" [url]euro[/url] , które leżą w banku xy w Panamie od 15 lat albo które znajdują się we Frankfurcie/Paryżu/Dubaju.
Tak naprawdę nie widać tego, to w końcu zera i jedynki w komputerze. Jeśli go odetniecie, to pieniądze w zagranicznej lokalizacji zniknąłyby. Więc musi istnieć jakiś sposób potwierdzenia (nie chodzi o dowód przelewu).
Uważam, że to jest dość oczywista kwestia, a mimo to nikt nie potrafi mi na nią odpowiedzieć, co jest niemalże przerażające. Zapytałem o to kiedyś na stanowisku obsługi bankowej, zostałem tylko głupio spojrzany, potem rozmawiałem z TopTraderem, nie miał pojęcia, a nawet na ekspertalnych forach Google nie znalazłem dobrej odpowiedzi, dlatego próbuję tutaj.
Czy naprawdę nikt nie potrafi tego wyjaśnić/odpowiedzieć? Jak udowadniać/udokumentować/weryfikować istnienie pieniądza bieżącego?
Teraz jestem ciekawy inteligencji zbiorowej....!
Dziękuję!"
Jak można udowodnić rzeczywiste istnienie środków pieniężnych na rachunku bieżącym?
Jeśli więc przelewam coś z Sparkasse xy (właściciel komunalny) na Credit Suisse (bank inwestycyjny z EU). Jak to się dzieje? Jak UBS może wiarygodnie zapewnić, że ma ""prawdziwe"" pieniądze? Czy istnieje tam ""
Mam na myśli, że musi istnieć jakiś dowód i mechanizm potwierdzający, że pieniądze w Banku X są realne. W przeciwnym razie każdy bank może twierdzić, że ma trzysta fantaztycznych
W tym przypadku nie chodzi mi o cyfrowe
Tak naprawdę nie widać tego, to w końcu zera i jedynki w komputerze. Jeśli go odetniecie, to pieniądze w zagranicznej lokalizacji zniknąłyby. Więc musi istnieć jakiś sposób potwierdzenia (nie chodzi o dowód przelewu).
Uważam, że to jest dość oczywista kwestia, a mimo to nikt nie potrafi mi na nią odpowiedzieć, co jest niemalże przerażające. Zapytałem o to kiedyś na stanowisku obsługi bankowej, zostałem tylko głupio spojrzany, potem rozmawiałem z TopTraderem, nie miał pojęcia, a nawet na ekspertalnych forach Google nie znalazłem dobrej odpowiedzi, dlatego próbuję tutaj.
Czy naprawdę nikt nie potrafi tego wyjaśnić/odpowiedzieć? Jak udowadniać/udokumentować/weryfikować istnienie pieniądza bieżącego?
Teraz jestem ciekawy inteligencji zbiorowej....!
Dziękuję!"