Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: PayPal

Napisany przez schafilein
Cześć,
wczoraj zostałem odholowany moim samochodem osobowym. Chciałem natychmiast uregulować koszty poprzez stronę firmy holowniczej i wybrałem tam zgodę na obciążenie SEPA.
Zostałem przekierowany na stronę PayPal i kliknąłem dalej bez konta PayPal, ponieważ nie mam konta PayPal i nie chcę go zakładać. Następnie musiałem wprowadzić numer IBAN oraz moje dane. Otrzymałem także e-mail od PayPal, w którym było napisane, że zgodę na obciążenie SEPA została zaakceptowana.

Dziękujemy za korzystanie z PayPal i za zaakceptowanie zlecenia SEPA.

Proszę zwrócić uwagę, że ten e-mail nie stanowi potwierdzenia płatności. Potwierdzenie płatności zostanie przesłane w osobnym e-mailu.

Chciałbym jeszcze wspomnieć, że być może wprowadziłem numer stacjonarny zamiast numeru telefonu komórkowego na PayPal.

Ten e-mail informuje mnie jedynie o zaakceptowaniu zlecenia SEPA przez PayPal. Ale czy odbiorca otrzyma pieniądze, a PayPal przeprowadzi płatność? To dla mnie niejasne.

Re: PayPal

Napisany przez Marc2512
Tak. Paypal pobiera opłatę za pośrednictwem SEPA, a usługodawca otrzymuje pieniądze od Paypal.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata