Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pożyczka od osoby prywatnej.

Napisany przez Phil95
Cześć wszystkim,

popełniłem błąd, robiąc różne płatności ratalne za pośrednictwem PayPal. Teraz wszystkie te transakcje są widoczne w Schufie i dlatego banki odmawiają mi kredytu.
Chciałbym teraz je spłacić i potrzebuję pożyczki w wysokości 5.000,00€.
Dla mnie nie stanowi problemu spłacenie jej w ciągu 2 lat.
Jestem zatrudniony na czas nieokreślony i zarabiam 2.000,00€ netto miesięcznie.

Napisany przez ZehWeh
I co ma się zmienić? Po udzieleniu kredytów będą one nadal widoczne w bazie danych Schufa, a także poprzez sprawdzenie konta, co większość banków obecnie wymaga.

Dodatkowo uważam, że jest to niepokojące, że nie jesteś w stanie spłacić stosunkowo niewielkiej kwoty 5000€, ale wyraźnie planujesz wziąć kolejny kredyt, skoro składasz wniosek o kredyt w banku?

Napisany przez 2titan1981
Jeśli chcesz korzystać z Dispo, powinieneś sobie poradzić z tym dochodem. Możesz też skorzystać z doradztwa dla dłużników, uzyskać pieniądze od krewnych lub w ostateczności pożyczyć od przyjaciół.

Napisany przez Lars04
DLaczego chcesz też spłacić to za 2 lata? Sądzę, że nie ma znaczenia, czy masz kredyt na 5000 euro czy na 40000 euro. Wszystko się oblicza, patrzy na to, ile można przeznaczyć miesięcznie na kredyt, próbuje również minimalizować ryzyko. W twoim przypadku umowa o pracę na czas nieokreślony to już mniej ryzyka, oczywiście firma może zbankrutować, w takim przypadku jest już koniec, ale takie rzeczy nie da się zaplanować, chyba że się przyjrzy się rozwojowi firmy w ostatnich latach. Wtedy można już trochę przewidzieć, dokąd zmierza. Na przykład w przypadku Schleckera było jasne, że planowana restrukturyzacja nie może odnieść sukcesu. Czasami można również dokonywać dodatkowych wpłat, jeśli masz nieco więcej, to po prostu idzie na kredyt. Myślę, że istnieją sposoby. Na przykład rata przez 3 lata mogłaby wynosić około 150 euro miesięcznie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata