Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Neutralne doradztwo w zakresie finansowania nieruchomości.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, mamy okazję kupić Dom w naszej okolicy. Czasowo pasuje nam to całkiem dobrze, ale jesteśmy zupełnymi amatorami w tej dziedzinie i pilnie potrzebujemy porady. Jesteśmy jednak dość niezdecydowani, czy dobrze będzie zwrócić się do naszego banku, ponieważ z dużym prawdopodobieństwem nie będzie on doradzał całkowicie neutralnie i będzie próbował załatwić finansowanie zakupu domu samodzielnie. Do kogo możemy się zwrócić? Dzięki & Pozdrowienia Rita

Napisany przez MThiemann
Cześć Rita, Twoje domowe bankowanie z pewnością nie będzie dla Ciebie neutralne. Pracownicy tam są związani swoimi własnymi produktami. Mimo wszystko poproś swojego banku o ofertę finansowania - już tylko po to, aby mieć dodatkową propozycję do porównania (Czasem zdarza się, że domowe banki oferują najkorzystniejsze warunki dzięki specjalnym, czasowym kontyngentom, które nie są w stanie być bardziej korzystne niż te oferowane przez niezależnego pośrednika finansowego). Następnie skorzystaj z usług niezależnego pośrednika finansowego, który przygotuje dla Ciebie ofertę porównawczą. W wielu przypadkach otrzymasz tutaj korzystniejsze warunki finansowania. Jeśli chcesz, chętnie przygotuję dla Ciebie ofertę. Skorzystaj z formularza zapytania online na mojej stronie internetowej lub po prostu prześlij mi ofertę swojego banku faksem, a porównamy warunki. Oferuję również bezpłatne opinie finansowe jako możliwość porównania. Przykładową opinię znajdziesz również na mojej stronie internetowej. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Cześć Rita, właśnie kupujemy Dom. Poprosiłem o oferty od 3 banków internetowych (wszystkie były za drogie) oraz od lokalnej kasy oszczędnościowej, która była w porządku. Ponadto skorzystaliśmy z niezależnego doradcy finansowego (ale nie są oni całkowicie niezależni, ponieważ otrzymują prowizję od banku). Zaprezentował nam oferty 4 banków lokalnych, które były znacznie tańsze niż w kredycie oferowanym przez kasę oszczędnościową. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na finansowanie poprzez tego doradcę. Wszystko poszło świetnie. Skontaktowałem się także z Dr. Klein, której zapytanie zostało przekierowane do tego samego doradcy. Mieliśmy już wcześniej z nim spotkanie, więc wiedziałem, jak Dr. Klein pracuje... Pozdrawiam

Napisany przez ADMCI4
Rita pisze: Cześć wszystkim, mamy możliwość kupienia domu w sąsiedztwie. Czasowo pasuje nam to całkiem dobrze, ale jesteśmy zupełnymi laikami w tej dziedzinie i pilnie potrzebujemy porady. Jesteśmy jednak dość niepewni, czy prawidłowo jest zwrócić się do naszego banku domowego, ponieważ z dużym prawdopodobieństwem nie będzie on doradzał całkowicie neutralnie i będzie próbował załatwić finansowanie zakupu domu samodzielnie. Do kogo możemy się zwrócić? Dziękuję & Pozdrowienia Rita
Cześć Rito, kilka lat temu mieliśmy bardzo pozytywne doświadczenia z zatrudnieniem niezależnego maklera finansowego do załatwienia finansowania. Dla nas załatwił najkorzystniejsze finansowanie.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Rita, również współpracuję z różnymi bankami w zakresie finansowania nieruchomości. Jestem również znajomy z wszystkim, co dotyczy nieruchomości, więc mogę Ci pomóc również w kwestiach związanych z zakupem i aranżacją wnętrz. Pozdrowienia M.Puhle

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata