Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Labo/KFW 2. miejsce -> co w przypadku sprzedaży?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć wszystkim, Mam krótkie pytanie: Jeśli chcę sprzedać nasz Dom, to obok banku domowego w pierwszym rzędzie (38.000 EUR, pozostały dług około 23.000 EUR) mamy również bank KfW na drugim miejscu z kwotą 38.000 EUR. O ile mi wiadomo, tego pożyczki KfW (Bayern LABO) nie można spłacić przedterminowo?? Czy może to stworzyć problem przy sprzedaży?

Napisany przez NaTwoim13
Herrmueller pisze:
Witajcie razem,

mam krótkie pytanie:
Chcąc sprzedać nasz Dom, poza bankiem domowym w pierwszej kolejności (38 000 EUR, pozostałe zadłużenie około 23 000 EUR) mamy jeszcze bank KFW z kwotą 38 000 EUR w drugiej kolejności. O ile mi wiadomo, nie można wcześniej spłacić tego kredytu KFW (Bawaria LABO) ?? Czy może to stwarzać problem przy sprzedaży?

To byłoby dla mnie zupełnie nowe, gdyby nie można było/wolno było wcześniej spłacić kredytu KfW, zwłaszcza że tutaj nie jest nawet potrzebne odwołanie się do BGB § 490, zgodnie z którym w razie sprzedaży mogą oni w każdym razie udowodnić inną akceptowalną formę zabezpieczenia albo ich osobiste okoliczności mogą wymagać rozwiązania umowy kredytowej!

KfW może zostać wypowiedziane i spłacone w dowolnym momencie, bez podania przyczyny, za opłatą VFE, nawet bez sprzedaży.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Ok, dziękuję Panu Buhmann,

w takim razie źle to zrozumiałem gdzieś....

BTW: Dlaczego dziś taka formalność?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata