Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Fundusze inwestycyjne lub akcyjne jako opcja inwestowania w miesięcznych ratach oszczędnościowych.

Napisany przez ADMCI4
Nie dysponuję dużą sumą pieniędzy, ale chciałbym zrobić nieco więcej z moich pieniędzy. Moim pomysłem jest zainwestowanie w fundusz inwestycyjny lub fundusz akcyjny. Wydaje mi się, że w tym obszarze istnieje nadal możliwość uzyskania wyższego zwrotu niż na koncie oszczędnościowym. Czy jest to również możliwe, inwestując regularnie co miesiąc mniejsze kwoty ze swojej pensji, aby je oszczędzać? Jak bezpieczny jest ostatecznie zwrot? Pozdrowienia Michaela

Re: Fundusze inwestycyjne lub akcyjne jako opcja inwestowania w miesięcznych ratach oszczędnościowych.

Napisany przez ADMCI4
Moim rodzicom udało się zaoszczędzić dla mnie zgodnie z tą zasadą i - o ile mi wiadomo - osiągnęli dobrą stopę zwrotu. Jednak czy to również ma zastosowanie w dzisiejszych czasach, prawdopodobnie wie tylko specjalista od giełdy.

Napisany przez Dasdi1970
Żebyśmy mogli doradzić odnośnie możliwości, musiałbyś nam dokładniej powiedzieć, o jaką miesięczną sumę chodzi i jak krótkoterminowo pieniądze muszą być dostępne w razie wątpliwości. Gdy to znamy, możemy również zasugerować coś na temat jak, gdzie, co.

Napisany przez StingRay68
Cześć Michaela, W przypadku funduszy inwestycyjnych należy dokładnie przyjrzeć się, w jakie rynki jest inwestowane, oraz zapytać, czy istnieje zabezpieczenie kapitału (i jak solidne jest to zabezpieczenie). Fundusze akcji to czysta spekulacja i moim zdaniem są odpowiednie tylko dla tych, którzy w najgorszym przypadku mogą zrezygnować z zainwestowanego kapitału (ze względu na ryzyko strat). Dla drobnych inwestorów i oszczędzających raty istnieje świetne rozwiązanie, aby oszczędzać pieniądze w sposób opłacalny. „sparer-gilde.net” dokonuje inwestycji z wyłączeniem odpowiedzialności dla inwestora i w pełni zabezpiecza zainwestowany kapitał poprzez uznane duże banki. Zwłaszcza jeśli masz trochę mniej wolnych środków i istnieje ryzyko, że może Ci ich brakować, oszczędzanie w ramach rat jest elastycznym rozwiązaniem. Może to być coś dla Ciebie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata