Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Znaczenie funkcji karty płatniczej z funkcją karty bankomatowej na mojej karcie EC

Napisany przez ADMCI4
Do tej pory nie zauważyłem, że na mojej karcie debetowej znajduje się również chip, który ma dodatkową funkcję. Jednak niedawno zwróciła mi na to uwagę moja mama. Powiedziała, że mogę również używać karty jako „karty pieniężnej”. Nie wiem jednak dokładnie, co to oznacza i jak mam to zrobić, aby skorzystać z tej funkcji. Czy muszę jeszcze raz odwiedzić bank i aktywować tę funkcję na mojej karcie?

Re: Znaczenie funkcji karty płatniczej z funkcją karty bankomatowej na mojej karcie EC

Napisany przez ADMCI4
Tak, w pewnym sensie. Musisz przetransferować określoną kwotę pieniędzy z Twojego konta na tę kartę, aby móc nią płacić.

Napisany przez Karl117
Kartę pieniężną można doładować w bankomacie. To bardzo wygodne, bo dzięki niej można na przykład opłacić parkomat. Ponadto istnieje możliwość otrzymania zniżki na publiczne środki transportu, jeśli opłaci się nimi bilet za pomocą karty pieniężnej. Mam z nią dobre doświadczenia. Jest bardzo praktyczna.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata