Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Co się odwlecze, to nie uciecze... dziękuję Noelmaxim!

Napisany przez Fame
Cześć wszystkim,

Chcę podzielić się moim doświadczeniem, aby dać odwagę każdemu, kto jej potrzebuje!

O mojej sytuacji wyjściowej już coś napisałem tutaj:

https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=196450

Jak napisano w komentarzu, pan Buhmann zaoferował się bliżej przyjrzeć się naszej sytuacji.

Tak więc...po dokładnym przeanalizowaniu naszej sytuacji, zaoferował ponowne sprawdzenie naszego planowanego finansowania oraz równocześnie uwzględnił spłatę istniejącego kredytu prywatnego w finansowaniu. Warunki były o wiele lepsze niż w DSL Bank. Powiedział, że w naszym przypadku nie zwracałby się do DSL Bank, ponieważ mogłyby wystąpić trudności z wyceną naszego domu zbudowanego w technologii muru pruskiego.

I tak też się stało. Po kolejnym tygodniu i jednoczesnym zapytaniu w DKB Bank o nasze finansowanie, DSL Bank skontaktowała się przez naszego doradcę finansowego i poinformowała, że nie moglibyśmy utrzymać oryginalnej stopy procentowej i wzrosłaby ona o 0,3% każdorazowo. (Nasz kredyt obejmuje kredyt terminowy i finansowanie modernizacji w celu rozbudowy domu). W rzeczywistości DSL Bank chciała podnieść stopę procentową o 0,6%, powinniśmy cieszyć się, że to tylko połowa.

Nasz doradca również uznał, że oferta nie jest już taka super, ale zalecił nam ją jednak zaakceptować.

Podczas gdy czekaliśmy na nowe dokumenty, mieliśmy nadzieję na pozytywne rozpatrzenie przez DKB tego doskonałego ofertu pana Buhmanna.

W ciągu tych zaledwie 2 tygodni stale byłem w kontakcie z panem Buhmannem, czy to przez WhatsApp, e-mail czy telefon, zawsze był dostępny i odpowiadał na wszystkie moje pytania w ciągu kilku minut. Usuwał nasze obawy, nie dając realnych obietnic. Ale powtarzał, że tak naprawdę nie martwi się o to i wierzy, że to się uda.

9 dni po złożeniu wniosku otrzymaliśmy pozytywną decyzję od DKB Bank z proponowanymi warunkami...niesamowite!!! To w kontrze do prawie 7 tygodni czasu oczekiwania, ze zwracaniem się o dodatkowe dokumenty, opiniowania przez rzeczoznawców itp. w DSL Bank.
Umowy z DSL Bank nie odesłaliśmy już, nasz doradca finansowy był mało zadowolony, ale zrozumiał sytuację.

Jesteśmy panu Buhmannowi i jego zespołowi niesamowicie wdzięczni! Jutro idziemy do notariusza, firmy są poinformowane, architekt właśnie kończy wniosek o pozwolenie na budowę...wiosną wszystko może zacznie się naprawdę, a my możemy stworzyć sobie i naszym dzieciom piękny, większy Dom.

Dziękujemy panu Buhmannowi!!!

Krótko o warunkach porównawczych:
Warto wiedzieć: kredyt na modernizację jest prawie równy kwocie spłaty istniejącego kredytu.

Kredyt terminowy DSL Bank: 1,45% RRSO
Kredyt na modernizację DSL Bank: 1,74% RRSO

Kredyt terminowy DKB Bank: 1,14% RRSO
Kredyt na modernizację z równoczesną spłatą kredytu prywatnego (aktualnie około 3%) DKB Bank: 1,48 RRSO

Edycja: Powtórzone zestawienie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata