Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: ZURN

Napisany przez richard100
ZURN eksploduje dosłownie. Czy mamy wizję na 300Fr.? Pozdrowienia, rich

Napisany przez Simona
Nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Utrzymanie kursu na koniec roku? Pozdrowienia, Simona

Tylko to zostało znalezione... :cry: Ale to też już wiemy. Pozdrawiam Rich https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2005-12/artikel-5770433.asp

Napisany przez ADMCI4
Cześć Rich, .... cieszymy się z tych wyjątkowych kursów w ZURN! Różnica w stosunku do wysokiego EP z poprzednich (Hüppi-) lat staje się coraz mniejsza. Zurich Financial to teraz pierwszy adres wśród ubezpieczycieli, solidny, skoncentrowany na podstawowej działalności, niski P/E - a rubel się kręci. Felice

Cześć Felix, W Converium miałem szczęście. Nie ma mnie tam w środku. :lol: Natomiast w ZURN mam jeszcze akcje wartę 580 CHF. Ale jeśli utrzymam je przez 35 lat i otrzymam dywidendę w wysokości 8 CHF, to zrekompensuję swoje straty... :lol: Pozdrawiam, Rich

Napisany przez ADMCI4
Twoje obliczenia są poprawne tylko wtedy, gdy nie uwzględniasz podatku dochodowego od dywidend

Napisany przez speedskater
Czy uwzględniona jest inflacja i strata z tytułu odsetek? :roll: Piękne Święta speedskater

Było to bardziej ironiczne w duchu czarnego humoru. :cry: Mam nadzieję, że kurs osiągnie 1000Fr w ciągu 30 lat.. Ale jeśli tak się stanie, to oczywiście wcześniej będę już poza tym.. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez 2cybercrash
ZURN: Musi dokupić małą paczkę po 378 CHF. Nawet Swiss Life po raz pierwszy od wielu miesięcy poniżej 300! Banki i firmy ubezpieczeniowe doświadczają niespodziewanie silnego spadkowego trendu. Jak dotąd brak oznak technicznej poprawy.

Napisany przez Mustang98
Tak więc ZURN zostało podjęte ponownie za 339 zł. 16 sierpnia dane półroczne, można być podekscytowanym.

Napisany przez Marktinsider
Jestem przekonany co do przyszłego rozwoju kursu ZURN i mam dużą pozycję w ZURN-Call ZURTI. Termin ważności do końca roku, obecnie dostępny za 0.06 CHF. Cena wykonania wynosi 400 CHF, a najwyższa cena ZURTI wynosiła 0.27 CHF! To może być bardzo zyskowna pozycja.

Napisany przez Bundeslade
Nie zrobiłbym tego. W tym tygodniu kurs może wzrosnąć. Ale patrząc w perspektywie do końca roku, spodziewałbym się całkowitej straty w tym produkcie.

Napisany przez Mustang98
Ryzyko jest ogromne, osobiście nie wierzę, że ZURN wzrośnie aż do 400.--. Co można zauważyć: kiedy SMI spada, Zurich traci zawsze więcej niż indeks. Także dzisiaj. W przyjaznym otoczeniu rynkowym mogłoby to zadziałać, ale od kwietnia jesteśmy w trendzie zniżkowym. Dobre wyniki i wzrost mało pomagają, akcje są sprzedawane. Oczywiście ZURN jest nisko wyceniony, ale tak samo są nisko wyceniane wszystkie spółki finansowe. Kupiłem ZURN 3 razy po cenie 315.--. Pozostawiam je, nie sprzedam dywidendy przekraczającej 3%, a to ma znaczenie w obecnych nastrojach na giełdzie.

Napisany przez Globalist
Fannie, Freddie .....Zurich Financial Według prasy Zurich ma być zaangażowana w ogromną ilość niewypłacalnych przedsiębiorstw... Reakcja na kursie jest gwarantowana!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata