Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa DKB -> Karta debetowa DKB

Napisany przez Soo
Kochani, mam pytanie..

Jak wielu z Was pewnie wie, DKB wprowadziło opłaty za konto dla karty kredytowej.
Czy uważacie, że nową kartę debetową DKB, którą teraz można otrzymać bez opłat jako zamiennik karty kredytowej, można używać dokładnie tak samo jak dawną kartę kredytową (poza przekroczeniem limitu)? Konkretnie chodzi o to, czy z kartą debetową można również bezpłatnie wypłacać pieniądze za granicą lub również bezpłatnie płacić za granicą (w tym rezerwacja hotelowa itp.)

Byłoby super, gdyby ktoś znał na to odpowiedź

Napisany przez 2titan1981
Możliwe, że nie będziesz w stanie wypożyczyć samochodu w wypożyczalni, ponieważ depozyt nie może zostać zablokowany. Zazwyczaj wtedy transakcja nie przejdzie. Ci, którzy często podróżują za granicę, niechętnie patrzą na tę wadę. Dlatego należy mieć przygotowaną odpowiednią kartę kredytową.

więc to kwestia potrzeb...

Napisany przez 2utopus
Są również wystarczająco darmowe karty kredytowe, z których można korzystać - Payback-Amex/Mastercard-Gold od Advanzii lub Amazon-Visa ... wystarczy tylko sprawdzić warunki i wybrać odpowiednią kartę zgodnie z własnymi potrzebami.

Napisany przez 2titan1981
Barcley, Hanseatic, mają również w ofercie darmowe karty kredytowe

Napisany przez Soo
Dziękuję za odpowiedzi!!

Zwłaszcza Hanseatic wydaje mi się interesujący! Może to być zastępstwo karty kredytowej DKB..! ^^
Mam teraz obawy, że mogę mieć problem za granicą z powodu braku karty kredytowej.. Bezpieczniej być przygotowanym, więc przed wyjazdem zagranicznym lepiej jest załatwić kartę kredytową!

Napisany przez elknipso
To samo zrobię, z dokładnie tego samego powodu. Byłem już na wakacjach z przyjaciółmi, i nie dalibyśmy rady wypożyczyć samochodu (chociaż był zarezerwowany i opłacony z góry), gdybym nie był jedyną osobą w grupie posiadającą prawdziwą kartę kredytową. Bez karty debetowej lub kaucji gotówkowej nie mieliśmy szans.

Napisany przez Soo
Przeczytałem to dopiero dziś.. przepraszam!

Ale serdeczne podziękowania za wskazówkę!

Napisany przez Datenklau
Czy Visa za pośrednictwem debetu ma faktycznie dostęp do stanu mojego konta osobistego? W jakiś sposób muszą sprawdzić, czy jest wystarczająco środków. Czy następnie dokładny stan konta jest zawsze przesyłany do Visa, czy też pytane jest tylko, czy kwota XYZ jest dostępna na koncie osobistym i czy bank odpowiada TAK/NIE? Karta kredytowa Visa miała swoje własne konto kredytowe z limitem kredytowym + opcją przelewu środków z konta osobistego. Nie jestem zadowolony z faktu, że Visa zawsze musiałaby znać mój stan konta dokładnie do grosza.

Napisany przez wegomyway
Byłem bardzo długo związany z DKB, ostatnio regularnie przekazywałem 700 euro z powrotem za pomocą stałego zlecenia, a trzy dni później znowu z powrotem, korzystałem z pełnej bezpłatnej obsługi karty. Fakt, że teraz chcą euro, skłonił mnie do natychmiastowego usunięcia/zamknięcia konta. Tutaj i tam można przeczytać, że DKB zrezygnowało z kilku unikalnych cech. Co można zrobić z kartą debetową? Nawet V-Pay leżało tylko bezczynnie.
Zdecydowałem się na skorzystanie z Genialcard od Hanseatic ... działa i jest to karta kredytowa. Zaletą jest to, że można podać swoje konto osobiste w swoim banku, z którego będą pobierane kwoty. Taką kartą kredytową można się przydać, na przykład przy rezerwacji w Booking ...

Napisany przez elknipso
Tak, prawdziwa karta kredytowa jest ważna. Niemniej jednak nadal uważam, że cały pakiet oferowany przez DKB jest bardzo dobry, nie znam lepszej alternatywy.Dlaczego zdecydowałeś się na kartę Hanseatic zamiast Barclays? Ja osobiście zdecydowanie bym tęsknił za możliwością dostosowania PIN-u, która jest niedostępna w Hanseatic.

Napisany przez wegomyway
Chodziło mi o to, że nie chciałem mieć ani karty Visa, ani Mastercard. Tak, miałem Barclays na myśli, ale zdecydowałem się na Genialcard z powodu Visa. Ponadto, używam głównie kart, także DKB, gdy zbliża się urlop lub wymagana jest karta kredytowa. Dlatego mam jedną, która jest tam, kiedy jest potrzebna. W przeciwnym razie DKB nigdy nie była moim głównym bankiem. Od zawsze był nim SEB, dzisiejsza Santander... i nadal jest to darmowe

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata