Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Vanguard ESG Globalny kapitał całego świata.

Napisany przez Soo
Kochani, chciałbym się dowiedzieć, co sądzicie o ETF-ie Vanguard ESG global all world cap. Czy ktoś z was zna ten ETF? Chciałem jedynie inwestować w globalnie zdywersyfikowany (= kraje rozwinięte i rozwijające się / duże, średnie, małe spółki) zrównoważony ETF, dlatego ten powyższy ETF wydał mi się najbardziej interesujący i odpowiedni. Co do ESG, podoba mi się podejście z wyjątkiem wykluczeń takich jak przemysł rozrywkowy dla dorosłych czy legalne narkotyki, ponieważ moim zdaniem nie są to branże niemoralne. Ponadto widzę tam również potencjał do osiągnięcia wysokich zwrotów, gdy myśli się na przykład o lalce erotycznej (obok naszego izolującego, zdigitalizowanego społeczeństwa). Czy ktoś jeszcze inwestuje w ten ETF? Czy uważacie to za dobrą decyzję? A może powinienem raczej - 70/30 MCSI World/EM - MCSI World ACWI - MCSI World ACWI IMI - FTSE All World powinienem inwestować :S

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata