Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Karta kredytowa po wcześniejszej katastrofie w Schufa

Napisany przez Danny1
Cześć ludzie,

Mam nadzieję, że ktoś może mi odpowiedzieć na te pytania.

Na początku:
Moje Schufa było niedawno naprawdę beznadziejne... Wynik 9% ze względu na 3 wpisy z rejestru dłużników i 2 skwitowane roszczenia.
Wpisy z rejestru dłużników zostały usunięte, krótko potem bazowy wynik skoczył na 91,xx%.
Kolejne 3 miesiące później skoczył ponownie, tym razem na 93,xx%.
Następnie oba skwitowane roszczenia zostały usunięte w podobnym czasie.
Wynik skoczył wtedy bezpośrednio na 98,79%.
Schufa jest teraz ""czysta"". W związku z tym zdobyłem informację o zdolności kredytowej ze wszystkimi wynikami branżowymi.
Wszystkie wyniki branżowe wynoszą 99xx lub 98xx. W moim przypadku istnieją tylko stopnie oceny A i B.

Ta skala od 100 do 600, której nazwy właśnie nie pamiętam, wynosi u mnie 150. Zatem w przednim (dobrym) obszarze.

Teraz do mojego właściwego pytania:
Chcę po raz pierwszy podróżować za granicę wiosną 2022 roku. Uważam, że karta kredytowa jest faktycznie niezbędna do codziennych rzeczy na wakacjach (na przykład hotel czy samochód wynajem).
Czy bank udzieli mi teraz karty kredytowej?

Wiem, że wielu teraz myśli, że mogę wpaść w pułapkę zadłużenia i znowu zacznie się to samo dylemat... Ale po latach cierpienia z powodu mojej Schufa, wiem, że coś takiego nigdy mi się nie zdarzy.

Czy ktoś mógłby mi coś na ten temat powiedzieć?

Pozdrowienia

Napisany przez 2titan1981
Czy kiedykolwiek skorzystałeś z rocznej bezpłatnej informacji o swojej historii kredytowej w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa)?

Napisany przez Danny1
Również o to prosiłem, ale jeszcze nie dotarło. Po co mi to potrzebne, skoro mam płatne sprawozdanie kredytowe? Czy są tam dodatkowe informacje na mój temat?

Napisany przez BenniG
Danny, czy mógłbyś przekształcić swoje określenia czasowe bis vor kurzem, später i dann na konkretne daty, abyśmy mogli oszacować od kiedy Twój wynik znajduje się w akceptowalnym zakresie?

Napisany przez Danny1
91% otrzymałem w lipcu
93% w październiku
98,79% w grudniu

Napisany przez Danny1
Jakieś pomysły?

Napisany przez hanes
To proste. DKB oferuje swoje konto tylko z kartą kredytową. Po prostu złoż wniosek.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata