Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Partner do finansowania budowy 1 negatywny wpis w rejestrze Schufa

Napisany przez LuRi
Cześć, mój partner i ja chcemy zbudować Dom, koszty całkowite wynoszą 450 000 euro.Miesięczne zarobki razem to 4700 euro netto, rosnące. Bez dzieci.Ja - 2300 euro, mój partner - 2400 euro.Ponadto brak otwartych finansowań lub innych zobowiązań.Kapitał własny to 25 000 euro plus spłacone grunty (40 000 euro).Mój partner ma nadal negatywny wpis w Schufa (wartość około 300 euro), ale jest opłacony od około 1,5 roku i oznaczony jako zrealizowany.Czy otrzymamy finansowanie we dwoje, czy musimy dołączyć rodzica jako zabezpieczenie do finansowania?

Napisany przez NaTwoim13
Twój partner niestety nie zostanie uwzględniony jako kredytobiorca w 99% banków.

Napisany przez LuRi
Czy mimo to istnieją banki, które by to zrobiły, czy składanie wniosku jest bezcelowe?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć LuRi, posiadanie kapitału własnego w postaci działki i kapitału własnego w łącznej kwocie 65 000 EUR jest nieco za mało. Zazwyczaj otrzymasz korzystne warunki przy negatywnym wpisie w Schufa, jeśli wybudowanie nowego domu jest planowane i kapitał własny stanowi co najmniej 20% ogólnych kosztów gruntu i domu. Załóżmy, że koszty produkcji nowego budynku (bez kuchni, planowania, itp.) wynoszą 450 000 EUR, a łączne koszty tych dwóch elementów z działką wynoszą około 490 000 EUR. W takim razie mówimy o przykładowych 90 000 EUR kapitału własnego. Zaangażowanie rodziców niekoniecznie poprawi sytuację. Jeśli zdolność kredytowa rodziców jest dobra, można rozważyć możliwość zaciągnięcia kredytu tylko przez nich.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata