Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytanie dotyczące obliczeń restytucji.

Napisany przez bieneliene
Cześć,
Chciałbym zadać pytanie dotyczące pozostałej kwoty zadłużenia. Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Znalazłem już kilka kalkulatorów w internecie i już znalazłem kwotę X, ale byłoby miło, gdyby ktoś mógł się jeszcze przyjrzeć i podać mi kwotę pozostałego zadłużenia w kredycie.

Kwota kredytu z RSV 21191,30 EUR
Kwota netto kredytu: 20.000€
Kwota kredytu z odsetkami: 27576,36 EUR
Odsetki od kredytu: 6385,06 EUR
Oprocentowanie: 7,71% (stała stopa procentowa na cały okres trwania umowy kredytowej, zgodnie z umową kredytową)
Roczne oprocentowanie efektywne: 7,99%
Okres kredytowania: 84 miesiące
Pierwsza rata: 15.01.20
Ostatnia rata: 15.01.27 (527,33€)
Odroczenie jednej raty: 09.20
Opłacone raty: 23
Wysokość raty: 328,29€
Data spłaty kredytu: 31.12.2021

Nie jestem pewien, czy potrzebne są jeszcze jakieś dane. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mógł się temu przyjrzeć.

Pozdrawiam

bieneliene

Napisany przez BenniG
Cześć, jeśli wpiszę kwotę 21.191,30 €, oprocentowanie 7,99% i 23 raty po 328,29 € do kalkulatora odsetkowego, otrzymam pozostałą kwotę zadłużenia w wysokości 16.445,94 €. Jeśli od kwoty kredytu z odsetkami (27.576,36 €) odejmiesz już zapłacone 23 raty po 328,29 €, otrzymasz 20.025,69 €. Twoja pozostała kwota zadłużenia będzie prawdopodobnie znajdować się między tymi dwoma kwotami i nie możemy powiedzieć, do jakiej rekompensaty ma prawo bank, ponieważ umowa zostanie zakończona przedwcześnie. W każdym razie mogę sobie wyobrazić lepsze sposoby wydania moich pieniędzy. Zastanów się więc, czy naprawdę jesteś w stanie teraz zwrócić te pieniądze, czy też w najbliższych miesiącach możesz znów znaleźć się w trudnej sytuacji finansowej.

Napisany przez Dante
Tak więc krótki telefon do banku i w ciągu 2 minut mogą dokładnie podać Ci resztę do grosza. Dlaczego zawsze takie skomplikowane?

Napisany przez bieneliene
Cześć,

Wszystko już wyjaśniłem. Chciałem się tylko z góry dowiedzieć na podstawie świetnych recenzji banku. To zazwyczaj jest praktykowane. Nie czekać, ale już się przygotowywać.

Pozdrowienia

Napisany przez BenniG
I co musisz zapłacić?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata