Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Fundusze inwestycyjne lub konto oszczędnościowe jako rentowna inwestycja.

Napisany przez ADMCI4
Moja ciotka podarowała mi 1000 euro podczas swojej ostatniej wizyty. Na razie trzymam je na moim koncie oszczędnościowym, ale chciałbym zainwestować je w sposób bardziej dochodowy, ponieważ obecnie nie jest mi to potrzebne. Kto może mi powiedzieć, czy bardziej opłaca się zainwestować w Fundusze inwestycyjne (i czy są one bezpieczne?!) czy też czy mogę ulokować taką kwotę na koncie oszczędnościowym? Czy 1000 euro to za mało na to? Andreas

Napisany przez ProperSoul
Cześć, n tysięcy to coś pięknego Pozostaw go na swoim koncie oszczędnościowym lub ulokuj na rachunku oszczędnościowym w banku internetowym. Oprocentowanie obecnie nie jest najlepsze, ale konto oszczędnościowe jest aktualnie najbezpieczniejsze i najlepsze rozwiązanie, jakie możesz zrobić. Ja osobiście nie ulokowałbym moich pieniędzy w fundusze. Dlatego że fundusze zależą od kursów na giełdzie i nie jest to dla mnie wart ryzyka. Jestem bardzo ostrożny w tej kwestii. Chodzi przecież o moje ciężko zarobione pieniądze. Mam nadzieję, że mogłem Ci pomóc. Pozdrawiam ProperSoul

Napisany przez JuergenB
Cześć Andreasie, jeśli masz dodatkową kwotę do zainwestowania miesięcznie, powinieneś zajrzeć na stronę sparer-gilde.net. Może to być coś dla Ciebie. Aktualnie nie ma bezpieczniejszego miejsca do ulokowania swoich pieniędzy.

Napisany przez ProperSoul
JuergenB pisze: Bezpieczniej nie można obecnie ulokować swoich pieniędzy.
Można, można. Po prostu trzeba je zanieść do banku i ulokować na koncie oszczędnościowym.

Napisany przez JuergenB
Cześć ProperSoul, Wydaje się, że czegoś tu nie zrozumiałeś. Wyjaśnię Ci. Jeszcze bezpieczniejsze niż trzymanie pieniędzy w banku jest zabezpieczenie swoich pieniędzy poprzez duży bank zaliczany do banków o znaczeniu systemowym, któremu przewodzi państwo. No więc teraz Twoja kolej, możesz mnie teraz oświecić, co jest jeszcze lepsze ;-)

Napisany przez ADMCI4
AndreasT pisze: Moja ciocia podarowała mi 1000 euro podczas jej ostatniej wizyty. Najpierw wpłaciłem je na moje konto oszczędnościowe, ale chciałbym ulokować je w bardziej dochodowy sposób, ponieważ obecnie nie jest mi to potrzebne. Kto może mi powiedzieć, czy bardziej opłaca się zainwestować w Fundusze inwestycyjne (i czy są one również bezpieczne?!) czy też czy mogę ulokować tę kwotę na rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowym? Czy 1000 euro to za mało na taki cel? Andreas
Rachunki oszczędnościowo-rozliczeniowe są zawsze dobrą alternatywą dla konta oszczędnościowego, ponieważ oferują one nieco wyższe oprocentowanie. Myślę, że można to zrobić już od 1000 euro.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata