Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Bank DSL - Oczekiwanie na decyzję

Napisany przez Kath
Cześć,
jestem trochę zaniepokojona.
03.12.2021 podpisałam dokumenty dotyczące kredytu budowlanego w DSL Bank u doradcy z Postbank. Do dziś nie dostałam żadnej informacji zwrotnej, a mój doradca z Postbank nie odpowiada ani na telefony, ani na maile. Miał nam również ponownie przesłać wniosek e-mailem, co się nie zdarzyło, oraz oferty dotyczące ubezpieczenia na życie. Dotąd nic do mnie nie dotarło.
Co teraz zrobić? Pojść do oddziału bez wcześniejszego zgłoszenia?
Czy mogę po prostu złożyć wniosek o kredyt u innego doradcy?
Pozdrawiam, Kath

Napisany przez NaTwoim13
Niestety, wielu spotkała się już z takim samym przeżyciem jak Państwo, zapoznajcie się z tymi relacjami. Znajdziecie tam co najmniej 3 przypadki związane z Postbankiem i doświadczenia innych użytkowników. //Link wygasł Postbank w niektórych aspektach jest istnym bałaganem!! Tak bardzo mnie to denerwuje, to jest niewiarygodne, a przypadki związane z Postbankiem coraz częściej się pojawiają. Wiem, o czym mówię, jeśli chodzi o Postbank. Zatrudnijcie doświadczonego i niezależnego pośrednika finansowego, który wesprze Was w tych sprawach.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Kath, prawdopodobnie podpisałaś dokumenty wnioskowe o DSL u doradcy. Wydaje się on być umową kredytową zgodnie z ustawą dotyczącą kredytów konsumenckich, w której DSL Bank będzie również podpisywać w przypadku udzielenia zgody w miejscu podpisu.
Jednak jest to jedynie wniosek.

Dlatego można odpowiedzieć na Twoje pytanie w bardzo prosty sposób.
Możesz w dowolnym momencie złożyć inny wniosek o kredyt hipoteczny w innej banku, u innego doradcy, gdzie proces powinien przebiegać szybciej.
Brak odpowiedzi od aktualnego doradcy przez 1 miesiąc nie jest dobrym znakiem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata