Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy banku

Napisany przez Baufi9596
Cześć wszystkim w niedzielny poranek,

mam krótkie pytanie do grupy dotyczące naszego finansowania budowy. Niestety jestem teraz nieco niecierpliwy i siedzę jak na szpilkach.

Moje pytanie brzmi:

Moja dziewczyna i ja obecnie kupujemy Dom. Wszystkie dokumenty zostały już złożone w banku, odpowiednie finansowanie dla nas zostało przygotowane, omówione i uznane przez nas za odpowiednie. Teraz nasza aplikacja została przesłana do działu kredytowego. Ponieważ zarówno moja dziewczyna, jak i ja mamy dostęp online do danych w Schufa, widzimy, gdy coś się dzieje.

Następnie otrzymaliśmy aktualizację z Schufa z zapytaniem od wspomnianego banku, a jednocześnie wspomniany bank otworzył mi konto osobiste pod moim imieniem, a mojej dziewczynie takie samo z takim samym numerem konta. Nie podpisywaliśmy jeszcze niczego, w naszym przypadku musi szybko nadejść potwierdzenie finansowania, ponieważ chcielibyśmy skorzystać z dofinansowania KFW i dopóki nie zostanie potwierdzone finansowanie, Dom nie może zostać zgłoszony jako KFW55.

Czy to jest już jakieś potwierdzenie? Dlaczego inaczej bank miałby otworzyć wspólne konto osobiste. Nie chciałbym dzwonić i pytac o to.

Pozdrowienia i miłej niedzieli,
Baufi9596

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Baufi9596, nie jest zbyt fajnie, gdy musisz najpierw dowiedzieć się przez wygląd w Biurze Informacji Kredytowej, że założyłeś konto osobiste.
A jeśli tak jest, to jeszcze nic nie znaczy.
To normalne, że istnieją w banku wstępne grupy, które zakładają konta kredytowe (lub tutaj konta osobiste)
To, co się liczy, to oficjalne pismo lub e-mail z działu wewnętrznego banku, potwierdzające, że kredyt został zatwierdzony (lub umowy kredytowe).
W przeciwnym razie w twoim interesie jest zadzwonić tam bezpośrednio, aby zrozumieć, co to oznacza.

Napisany przez Baufi9596
Bankkaufmann pisze:
Witaj Baufi9596, nie jest zbyt fajnie, gdy musisz dowiedzieć się, że masz konto osobiste w Schufa tylko po wyglądzie.
A jeśli tak faktycznie jest, to jeszcze nic nie znaczy.
W banku zazwyczaj istnieją grupy wstępne, które zakładają konta kredytowe (lub tu konta osobiste)
Jedynie to, co się liczy, to otrzymanie pisma lub wiadomości e-mail od działu wewnętrznego banku, potwierdzającego udzielenie kredytu (lub umów kredytowych).
W przeciwnym razie w Twoim interesie jest zadzwonić tam bezpośrednio i zapytać, co to znaczy.

Dziękuję za odpowiedź. Zabawne jest to, że nawet moja bieżąca ocena w Schufa spadła tylko z powodu otwarcia konta osobistego.

Przecież nie podpisałem żadnego dokumentu czy cokolwiek innego, więc bank otworzył konto osobiste bez mojej zgody czy podpisu.

Napisany przez NaTwoim13
Baufi9596 pisze:
Dziękuję za odpowiedź. Śmieszne w tym wszystkim jest to, że nawet moja bieżąca ocena w BIK spadła tylko dlatego, że otworzyłem konto osobiste.

Przecież nie podpisałem niczego, więc bank bez mojego podpisu itp. po prostu otworzył konto osobiste.

Przykro mi, ale jeśli nawet nie wiedzą, że bank otworzył konto osobiste, to nie mam zrozumienia zarówno dla wyboru banku, jak i dla ich zrozumienia tego faktu. Dodatkowo fakt, że zostało złożone zapytanie kredytowe wpływające na punktację w BIK, jest dodatkowym kłopotem.

Na podstawie mojego doświadczenia mogę przypuszczać, że nawet rozwiązanie finansowe nie jest najlepsze, przynajmniej nie przetrwa konkurencji z lepszymi alternatywami.

Szkoda, że takie doświadczenia mają miejsce, zwłaszcza gdy chodzi o inwestycje życiowe.

Napisany przez Baufi9596
noelmaxim pisze:
Przepraszam, ale jeśli nawet nie wiedzą, że bank otwiera rachunek bieżący, to nie mam zrozumienia zarówno dla wyboru banku, jak i zrozumienia dla faktu, że zapytanie kredytowe wpłynie na wynik w BIK.

Moje doświadczenie pozwala mi podejrzewać, że rozwiązanie finansowe również nie jest najlepsze, przynajmniej nie jest to rozwiązanie, które wytrzymuje porównanie z lepszymi alternatywami.

Szkoda, że takie doświadczenia, gdyż chodzi przecież o Państwa inwestycję życiową.

Można też widzieć diabła na każdym rogu. Finansowanie jest dla nas optymalne, a czy istnieją jakieś alternatywy nas nie obchodzi, ponieważ jest dla nas korzystne.

Napisany przez NaTwoim13
Baufi9596 pisze:
Dziękuję za odpowiedź. Śmieszne w tej sytuacji jest to, że nawet moja aktualna ocena w Schufie spadła tylko dlatego, że otworzyłem konto osobiste.

Nie podpisałem niczego ani niczego innego, więc bank bez mojego podpisu i zgody po prostu otworzył konto osobiste.

Tak więc jeśli ktoś lub instytucja otwiera konto dla mnie - bez mojego podpisania czegokolwiek - lub majstrować w mojej Schufie, a co więcej, dopisywać coś, to nie trzeba już rysować diabła na ścianie, on siedzi już przy ich stole

Tak, to dla nich dobre, że mogą i powinni to ocenić i ocenić dla siebie, ale jeśli to, co mówią, jest prawdą, to bank uczynił coś niedozwolonego i nie może to być dobre.

Raczej podejrzewam, że nie są w stanie ocenić tego, co także może być w porządku i nie ma zamiaru być nieposzanowny, ale nie mogę im pomóc, myślę raczej, że jeśli coś takiego im odpowiada, to nie ma sensu pomagać.

Moja rada, jeszcze raz przespać się i jutro porozmawiać z ich bankiem (lub diabłem)

Napisany przez Baufi9596
noelmaxim pisze:
Jeśli ktoś lub instytucja otwiera konto dla mnie lub majstrowała w moim Biurze Informacji Gospodarczej bez mojej zgody, a tym bardziej dodaje jakieś wpisy, to nie trzeba szukać diabła gdzie indziej, on właśnie siedzi przy ich stole.

Co do tego, tak, dla nich to jest korzystne, ale sami powinni to ocenić i zrozumieć. Jeśli to, co mówią, jest prawdą, to bank zrobił coś niezgodnego z prawem, i nie może to być dobre.

Raczej podejrzewam, że nie są w stanie tego ocenić, co też jest w porządku i nie jest przeze mnie lekceważące, ale nie mogę im pomóc. Myślę raczej, że jeżeli im się coś takiego podoba, to nie powinienem im pomagać.

Moja rada, jeszcze raz dobrze przespać się i jutro porozmawiać z bankiem (lub diabłem).

W każdym razie nie szukam pomocy u ciebie, a mała wskazówka na przyszłość: zastanów się nad swoim sposobem wyrażania się ^^

Napisany przez NaTwoim13
No dobrze, zobaczmy, kto może Ci pomóc i kto uważa tę procedurę za właściwą, że nawet za normalną.

W każdym innym przypadku na pewno przeczytałeś moją rekomendację, którą chętnie Ci dałem.

Napisany przez Baufi9596
noelmaxim pisze:
Wtedy zobaczymy, kto może ci pomóc i kto uważa, że postępowanie jest dobre, nie mówiąc już o normalnym.

Poza tym z pewnością przeczytałeś moją rekomendację, którą chętnie ci dałem.

Ponieważ w zasadzie przy każdym poście zamieszczasz swoją rekomendację, nie da się jej nie przeczytać. Dlaczego jednak starasz się ją reklamować wszędzie jak na siłę, jest dla mnie nieznane.

Napisany przez NaTwoim13
noelmaxim pisze:
Moja rada, jeszcze raz się przespać i jutro porozmawiać z ich bankiem (lub diabłem)

Więcej i nie ma nic więcej do powiedzenia na temat tego, co według ich wypowiedzi zostało z nimi zrobione i nikt nie powie im nic innego!

A jeśli uważają, że malują diabła na ścianie, to i tak nie ma im pomocy.

Reklamuję przede wszystkim, aby żaden konsument nie był oszukiwany, oszukany, przeciążony lub oszukany, bądź pomagam tym osobom, które tak się stanie!

Napisany przez Baufi9596
noelmaxim pisze:
Więcej i to, że jest zakazane to, co według ich wypowiedzi zrobiono z nimi, nie ma nic do powiedzenia i nikt nie powie im nic innego!

A jeśli uważają, że maluje się tym diabła na ścianie, to wtedy nie ma im pomocy.

Walczę przede wszystkim o to, żeby żaden konsument nie był oszukiwany, zmuszany, przeciążany lub okłamywany, albo pomagam tym, którzy tak zostali potraktowani!

Czy kiedykolwiek zdarzyło Ci się pomyśleć, że kredyt został po prostu już zatwierdzony i związany z tym otworzone zostało konto kredytowe?

A tak poza tym: wcześniej skontaktowaliśmy się także z Tobą, ale za pośrednictwem użytkownika mojej dziewczyny. Warunki, które dla nas wybraliście, były o wiele gorsze niż u naszego obecnego banku.

Napisany przez NaTwoim13
Baufi9596 pisze: Dziękuję za odpowiedź. Śmieszne jest to, że nawet moja „bieżąca ocena” w Schufa spadła tylko dlatego, że otworzyłem konto osobiste. Przecież ani niczego nie podpisałem, ani niczego innego, więc bank bez podpisu, itp. po prostu otworzył konto osobiste.
Czy mam jeszcze coś napisać?

Napisany przez NaTwoim13
Baufi9596 pisze:
Czy kiedykolwiek pomyśleliście, że kredyt został po prostu zatwierdzony i odpowiednio otwarte zostało konto kredytowe?

I mimochodem: wcześniej skontaktowaliśmy się także z Tobą, ale za pośrednictwem konta mojej dziewczyny. Warunki, które dla nas wybraliście, były znacznie gorsze niż te oferowane przez nasz obecny bank.

Ok, proszę więc opublikować moje warunki, moją ofertę i to, co podpisaliście

Napisany przez Baufi9596
noelmaxim pisze:
Ok, proszę więc opublikować moje warunki, moją ofertę i to, co podpisali Państwo

Czyż ktoś może sobie czegoś nie przyznać, czy jest obrażony, bo nie dokonano żadnego zamykania z tym tak wspaniałym panem? To jest przykre

A co do właściwego tematu:
Co bank zrobił, jest mi obojętne, zapytałem początkowo tylko, czy to jest potwierdzenie

Napisany przez NaTwoim13
Moją ambicją jest zawsze być lepszym od innych i często mi się to udaje, ale nie zawsze, co jest całkowicie w porządku i normalne. Akceptuję również fakt, że nie każdy podąża ze mną tą samą ścieżką, są też inni dobrzy pośrednicy finansowi.

Jednak czasami nie każde przedsięwzięcie jest lepszym przedsięwzięciem i kiedy widzę, że muszą teraz zwrócić się do forum, aby wyjaśnić podstawowe kwestie związane z ich finansami, oznacza to, że zawiodłem, nie przekonując ich do mnie i mojej pracy, co jednak nie powinno mieć znaczenia, ponieważ widać ich rezultat, który nie jest dobry.

Aby przypomnieć: według ich dwóch wpisów początkowych nie podpisali nic, ale założono konta osobiste, dokonano wpisów wpływających na ich historię kredytową i w końcu mają niewielkie pojęcie, gdzie się znajdują i co dalej robić.

To nie jest miłe i w żadnym wypadku nie spełnia mojej ambicji!

Napisany przez Baufi9596
noelmaxim pisze:
Moim celem jest zawsze być lepszym od innych i często mi się udaje, ale nie zawsze, co jest całkowicie w porządku i normalne. Akceptuję również fakt, że nie zawsze wszyscy wybierają ze mną tę samą ścieżkę, istnieje wiele innych dobrych pośredników finansowych.

Czasami jednak to, co wydaje się być lepszym interesem, nie jest najlepszym interesem, i gdy widzę, że muszą teraz zwracać się do forum, aby rozwiązać podstawowe kwestie swojego finansowania, to oznacza, że zawiodłem, nie przekonując ich do siebie i mojej pracy, co powinno być niemiłym zaskoczeniem, gdyż widzi się ich wynik, który nie jest zbyt dobry.

Przypominam: według ich dwóch pierwszych postów nic nie podpisywali, ale konta bankowe zostały otwarte, a także dokonano wpisów mających wpływ na ich historię kredytową, a ostatecznie mają małe pojęcie o tym, gdzie się znajdują i co dalej.

To nie jest ładna sytuacja i w żaden sposób nie odpowiada moim standardom!

Wpis mający wpływ na historię kredytową powstał w pierwszej instancji dlatego, że oprócz mojego konta bankowego teraz zostało po prostu dodane inne konto bankowe. Oczywiście, Schufa nie odbiera tego jako pozytywnego. W ogóle nadmiernie przecenia się znaczenie Schufy, ta firma jest tak mało wiarygodna.

Napisany przez NaTwoim13
Baufi9596 pisze:
Czy kiedykolwiek zdarzyło Ci się pomyśleć, że kredyt został po prostu już zaakceptowany i odpowiednio zostało otwarte konto kredytowe?

A tak przy okazji: wcześniej skontaktowaliśmy się także z Tobą, ale za pośrednictwem konta mojej dziewczyny. Warunki, które dla nas wybraliście, były o wiele gorsze niż te, które ma nasz obecny bank.

Wątpię w to, że kredyt został zaakceptowany, skoro pytają nas o to. Może to nawet być prawdą, ale kto miałby to wiedzieć, jeśli nie Ty??

Byłoby miło, gdybyś porównał moje warunki i warunki banku, dzięki.

Napisany przez NaTwoim13
Baufi9596 pisze:
Wpływ na Schufę pojawił się przede wszystkim dlatego, że oprócz mojego konta bieżącego teraz wprowadzono po prostu kolejne konto bieżące. Oczywiście Schufa na początku nie oceni tego pozytywnie. Trzeba przyznać, że Schufa jest zbyt przereklamowana. To przedsiębiorstwo nie wnosi zbyt wiele wartości.

Ale mnie interesowało między innymi to, że według ich słów zrobiono to bez ich podpisów, co po prostu nie może być, koniec.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Baufi9596, piszesz, że nie masz niczego podpisane i przez to Twój wynik w Schufa spada.
Ciekawe, co by było, gdyby bank nie zatwierdził kredytu. Czy usunięcie konta osobistego mogłoby zmienić Twój wynik w Schufa.
Dlatego można prawie w to nie uwierzyć, że nigdzie w drobnych drukach nie podpisałeś zgody na otwarcie konta osobistego.
Czy masz skany wszystkich dokumentów aplikacyjnych, które podpisałeś?

Napisany przez KingRollo
Nie potrafię sobie wyobrazić, że bank otwiera konto bez uzyskania jakiejkolwiek formy zgody (zazwyczaj podpis). Podejrzewam, że coś zostało przeoczone w drobnym druku.

Napisany przez Baufi9596
KingRollo pisze:
Nie wierzę w to absolutnie, że bank otworzyłby konto bez zgody wyrażonej w jakiejkolwiek formie (zazwyczaj podpis). Przypuszczam, że zostało to przeoczone w drobnym druku.

Jeśli piszę, że nic nie podpisałem, to tak też jest. Zgodziliśmy się ustnie z naszym doradcą, ponieważ śpieszyła nas również sprawa KFW, ale jak dotąd nic nie podpisaliśmy. Czy konto jest teraz otwarte, to mnie mało obchodzi, to tylko kwestia czy to jest jakieś potwierdzenie

Napisany przez KingRollo
Zapytaj po prostu swojego doradcę.

Napisany przez 2utopus
To byłby problem, gdyby bank odrzucił, a twoje wyniki w Schufa byłyby gorsze, a ty musiałbyś szukać nowej oferty - w takim przypadku szansa na sukces może spaść, albo warunki mogą być gorsze.

Napisany przez NaTwoim13
utopus pisze:
Wäre halt doof, wenn die Bank ablehnt, die Schufa schlechter ist und ihr euch ein neues Angebot suchen müsst - hier sinkt u.U. die Erfolgschance oder die Konditionen werden schlechter.

Niezależnie od faktu, że uważam, że nie jest konieczne zakładanie konta bankowego w ramach finansowania nieruchomości, a nawet uważam to za nierozsądne i niebezpieczne, ponieważ czyni to osobę jeszcze bardziej transparentną, co w trudniejszych czasach może mieć negatywne konsekwencje.

Częściej nie zostaną też właściwie przeczytane wnioski o pożyczkę lub też OP (Oryginalny Posiadacz, ang. Original Poster) może się mylić w swoich początkowych postach. W każdym razie, sytuacja nie jest ani ciekawa, ani satysfakcjonująca.

Napisany przez Beachlifestyle
Cóżś się nie zgadza....
Albo Twoje komunikaty (co nie jest źle, może to po prostu wynikać z braku zrozumienia tematu) albo Bank działał niezgodnie z prawem.
Biorąc pod uwagę pierwszą opcję, sądzę, że bank nie przeprowadziłby sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej ani nie otworzyłby konta bez zgody i podpisu. Przecież Ty musiałeś już zweryfikować swoją tożsamość w banku i otrzymać wcześniej dokumenty, na podstawie których nawiązana zostaje współpraca handlowa.
To, że wstępna komunikacja była już nieprawidłowa, jest jasne i skłoniłoby mnie do zastanowienia się, czy wszystko jest w porządku.
Jeśli jednak druga opcja jest prawdziwa, zastanów się, czy chcesz prowadzić współpracę z takim partnerem.
Powodzenia.

Napisany przez volltilger
... nie sądzę, żeby użytkownik @Baufi9596 naprawdę zrozumiał, co podpisał. W moim zawodzie odmawia się czasem leczenia klienta, pacjent niezdolny do wyrażenia zgody... ale w bankach to chyba nie ma znaczenia.

Napisany przez NaTwoim13
Ale także klienci odrzucają siebie w pewnym stopniu, co czasami sprawia, że sytuacja staje się przyjemniejsza.

Sama dyskusja nie musi mieć miejsca, ani - także z mojej strony - nie musi być prowadzona. Jednak jeśli uczestnik/uczestniczka/działacz/klient przychodzi z takimi wpisami, gdzie można się zapytać, co jest/gralo tutaj nie tak, a jednocześnie chcesz pomóc w jakiś sposób, aby bzdury potem skorygować, a jeszcze gorzej, sprzeciwia się temu, a potem zaczyna snuć wywody, że otrzymał odemnie ofertę, która rzekomo była znacznie gorsza, wtedy bawię się tym z przyjemnością!

Gorzej już być nie może, i wydaje się, że albo z moim zamiarem znacznie podwyższyłem cenę albo klient wcale nie zrozumiał mojej oferty. Być może zapytał o jabłko, chciał jednak gruszkę, a potem porównał to z marchewką.

Napisany przez Baufi9596
noelmaxim pisze:
No cóż, ale klient często sam odrzuca propozycję, co czasem może sprawić, że sprawa staje się przyjemniejsza.

Takie dyskusje w ogóle nie muszą mieć miejsca, ale jeśli jednak uczestnik/odbiorca zaczyna od takich wpisów wstępnych - gdzie można zapytać, co się stało - a w głębi serca chce się mu pomóc, aby skorygować swoje głupoty, a jeszcze gorzej, potem zaprzecza, aby wreszcie pokręcić bajką, że otrzymał ode mnie ofertę, która rzekomo była znacznie gorsza, to ja chętnie biorę to na śmiech!

Gorzej już być nie może, wygląda na to, że albo z premedytacją mocno podrożałem, albo on w ogóle nie zrozumiał mojej oferty. Być może zapytał o jabłko, a chciał gruszkę i to porównał do marchwi

Znowu wracamy do tematu - co zresztą zbyt często czytam tutaj - jeśli nie bierzesz kredytu u nas, zawsze pojawia się kilka ukąsień lub podobnych uwag, których ten dobry pan nie znosi.

Nasz kredyt został zatwierdzony, konto zostało otwarte jako konto kredytowe.

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam, nie ja napisałem tego posta, zdecydowanie nie, i gratulacje za przyznanie się do czegoś, czego wydawało się, że nie macie pojęcia.

Proszę pokażcie mi/nam posty, w których krytykowałem, że nie zostałem dofinansowany.

Ja z kolei powołuję się na kilka opinii o osobie, która chciała Wam pomóc, wyraziła wyraźną i klarowną rekomendację oraz ewentualnie - jeśli byliście panami wniosku, czyli byliście - wskazała na nieprawidłowe postępowanie!

Oczywiście sytuacja nie wyglądała tak, jak to opisaliście na początku i jak o pomoc prosiliście, ale przedstawiliście ją nam nieświadomie i musimy odpowiedzieć adekwatnie.

Więc, teraz powinno wystarczyć, czekam teraz na przesłanie zatwierdzonego finansowania, abym mógł czegoś się nauczyć i porównać, aby podkreślić Waszą wypowiedź tutaj, że moja oferta była znacznie gorsza!

Napisany przez Baufi9596
noelmaxim pisze:
Przepraszam, nie to ja opublikowałem post, absolutnie nie, i gratulacje z powodu waszej akceptacji, gdzie wy stworzyliście wrażenie, że nie macie o tym pojęcia.

Proszę pokaż mi/nam posty, gdzie podśmiewałem się, bo nie chciano finansować ze mną.

Ja z kolei odsyłam do kilku relacji o osobie, która chciała Wam pomóc, wydała Wam jasną, wyraźną i trzeźwą opinię i ewentualnie - jeśli bylibyście panami swojego wniosku, byliście - wskazała na niepoprawne zachowanie!

Oczywiście nie było tak, jak to na początku opisaliście i jak się o pomoc prosiliście, ale przedstawiliście to nam w sposób niewiedzący i odpowiednio musimy odpowiedzieć.

Więc, teraz wystarczy, oczekuję teraz przesłania zatwierdzonego finansowania, żebym również mógł czegoś się nauczyć oraz aby to porównać, aby nadać mocy waszym słowom tutaj, że moja oferta była znacznie gorsza!

I po raz trzeci pan nie może uwierzyć, że u niego nie uzyskano finansowania. Jesteśmy traktowani jak małe dziecko, któremu zabrano smoczek.

I po piąty. Mieliśmy rozmowę z doradcą, potem podjęliśmy decyzję, otrzymaliśmy e-mail informujący, że zostało to przekazane do sprawdzenia przez dział kredytowy, w piątek zostało otwarte rachunek, a wczoraj otrzymaliśmy potwierdzenie. Do tej pory nic nie podpisaliśmy, wszystko będzie zrobione dopiero jutro. I, ach cud i zapewne bardzo obce dla pana, w sposób szanujący i na równym poziomie. Dla innych osób na forum, które to przypadkiem czytają: nie słuchajcie tych ludzi tutaj na forum. Zawsze wszystko jest przedstawiane jako o wiele gorsze i trudniejsze, niż jest.

Napisany przez NaTwoim13
Otwarcie konta osobistego bez podpisywania czegokolwiek, z wpisami do Schufy bez upoważnienia do tego

OK, proszę podaj nam przynajmniej nazwę banku!

Napisany przez Baufi9596
noelmaxim pisze:
Otwarcie konta bez podpisania czegokolwiek, z wpisami do Schufy, bez upoważnienia do tego

OK, to przynajmniej podaj nam nazwę banku!

To sporo biadolenia. Ale osiągnęło zamierzony efekt, więc jest mi to obojętne. Dlaczego ktoś miałby się tym tak podniecać, to dla mnie również zagadka ????

Dołączam również obrazek z zapytaniem + otwarciem konta. U mojej dziewczyny dokładnie to samo konto zostało otwarte.

Napisany przez NaTwoim13
To jest żałosne!!

Żaden konsument nie chce żadnych otwarć, jeśli nie zlecił tego nikomu, przynajmniej nie myślący konsumenci!

Po prostu nie masz pojęcia, nie wiesz, co zrobiłeś, czego zażądałeś, jesteś nieświadomy albo plewisz bzdury!!

To, że nie łapiesz, o co chodzi, mówi wiele o tobie!!!

Napisany przez Baufi9596
[cytat=noelmaxim]
To będzie żenujące!!

Żaden konsument nie życzy sobie jakichkolwiek otwarć, jeśli nie zlecił tego nikomu, przynajmniej nie konsumenci, którzy myślą!

Po prostu nie masz pojęcia, nie wiesz, co zrobiłeś, o co prosiłeś, jesteś nieświadomy albo wygadujesz głupoty!!

To, że nie łapiesz, o co chodzi, mówi wiele o Tobie!!!
[/cytat]
Kolego, wydaje mi się, że jedynie ty jesteś tutaj głupi. Pomijając Twoje wyniosłe i zarozumiałe zachowanie, wydaje się, że naprawdę myślisz, że jesteś jedynym, kto ma pojęcie o tym temacie. A kiedy ktoś decyduje się przeciwko Tobie, to jak dyskutowanie z obrażonym małym dzieckiem.

Ponieważ jest to konto wspólne, będzie to po prostu konto kredytowe. Teraz poszukaj smoczka i wróć do łóżeczka, zastanów się nad swoim sposobem wyrażania się. Też nie poszedłbym dobrowolnie do takiego doradcy, czytając coś takiego

Napisany przez NaTwoim13
Mnie kompletnie nie obchodzi, kogo wybrałeś, chodzi mi o to, że mówisz głupoty!!

Żadne niemieckie banki nie otwierają konta osobistego bez odpowiedniej legitymacji, a jednym z warunków jest konieczność sprawdzenia w Schufa, do czego konieczne jest podpisanie odpowiedniej klauzuli. Na pewno to zrobiłeś.

Cały czas poprawiasz swoje wypowiedzi od czasu założenia tego wątku. Teraz to jest konto wspólne, wcześniej.......przeczytaj sam/a. Nawet jeśli to konto wspólne, to oboje musicie podpisać klauzulę Schufa!!!

Obojętne od tego, że konto osobiste w większości banków nie jest wymagane, a nawet nie zawsze jest zdrowe, odradzam to, ale to tylko tak na marginesie, w razie konieczności (np. w PSD i bankach Sparda), moi klienci wiedzą, następnie tłumaczę im to i nikt nie wpada na pomysł, żeby w niedzielę tutaj coś takiego wygadywać!!!!

Jeśli masz odwagę, to prześlij mi swoją ofertę, wtedy będę mógł cię przynajmniej w odniesieniu do twojego stwierdzenia, że złożyłem znacznie gorszą ofertę, uwolnić od kłamstw!!!

Wiesz ile konsumentów oprócz równie wielu, których inwestycję miałem przyjemność prowadzić, nie przyjęło mojej oferty oraz z iloma z nich miałem taki teatr, jak z tobą?? Zero!!!! W ciągu 11 lat, zero!!!

Absolutnie nie zależy mi na współpracy z ludźmi opornymi na doradztwo, takimi jak ty!

Napisany przez Baufi9596
noelmaxim pisze:
Absolut mnie obchodzi, kogo wybrałeś, chodzi mi o to, że mówisz bezsensowne rzeczy!!

Żadna bank w Niemczech nie otworzy rachunku osobistego bez upoważnienia do tego i jednym z powodów jest konieczność sprawdzenia w Schufa, dlatego też trzeba podpisać klauzulę Schufa, a z pewnością to zrobiłeś.

Stałe poprawki w toku dyskusji od twoich wątków otwierających. Teraz to konto wspólne, wcześniej... zobacz sam i nawet jeśli to konto wspólne, oboje musieliście podpisać klauzulę Schufa!!!

Z całym szacunkiem, że rachunek osobisty w większości banków nie jest konieczny, a nawet nie musi to być zdrowe, odradzam to, ale to tak na marginesie i jeśli kiedyś będzie to konieczne (PSD i banki Sparda), to moi klienci to wiedzą, zwłaszcza że wyjaśniłem im dlaczego, nikt nie wpadłby na pomysł, aby w niedzielę zamieszczać tu takie rzeczy!!!!

Jeśli masz odwagę, to wyślij mi swoją ofertę, wtedy przynajmniej będę mógł swobodnie odezwać się w odniesieniu do twojego twierdzenia, że złożyłem znacznie gorszą ofertę!!!

Czy wiesz, ilu konsumentów oprócz tylu samo ile, których plany miałem przyjemność wspierać, nie zaakceptowało mojej oferty i ile z nimi miałem tyle samo problemów co z tobą?? Zero!!!! W ciągu 11 lat, zero!!!

Nie przywiązuję żadnej wagi do współpracy z ludźmi opornymi na porady, takimi jak ty!

I znowu Pan prosi o wysłanie oferty, ponieważ znowu nie może znieść faktu, że u niego nie uzyskano finansowania. To cudowne, mogłabym tak robić przez cały dzień!

I jeszcze raz: nic nie podpisałem, kolego. Chętnie pokażę ci korespondencję e-mailową z doradcą, miałem do tej pory tylko 1 spotkanie w banku, na którym opracowano finansowanie. Ale nie ma podpisu itp. - ale wszechwiedzący człowiek wyraźnie wie lepiej

Napisany przez Baufi9596

Ciągle dokonujesz poprawek w wątkach od momentu ich otwarcia. Teraz to konto wspólne, wcześniej ... przeczytaj sam(a) i nawet jeśli to konto wspólne, oboje musieliście podpisać klauzulę dotyczącą Schufy!!!

I tak na marginesie, czytanie również nie jest twoją mocną stroną, co nie?

Nigdy nie zmieniałem(a) mojej wypowiedzi. Od samego początku było konto osobiste dla mnie i MOJEJ PRZYJACIÓŁKI ZE WSPÓLNYM NUMEREM KONTA.

Więc jeśli obsługujesz swoich klientów tak starannie, jak czytasz, ojejku, widzę wtedy czarno.

Napisany przez 2tneub
Baufi9596 pisze:
I jeszcze raz: nie podpisałem nic, mój przyjacielu.

Jeśli faktycznie tak jest, byłoby to przerażające i zasługujące na potępienie.

Napisany przez Baufi9596
tneub pisze:
Jeśli tak faktycznie jest, to byłoby to przerażające i wymagałoby ostrzeżenia.

Tak więc tak. W pierwszej kolejności ważne było szybkie działanie ze względu na KFW.

Napisany przez 2tneub
Baufi9596 pisze:
Wie to było. Przede wszystkim ważne było szybkie działanie ze względu na KFW.

Czy bank otwiera także odpowiednie ubezpieczenie na Twoje życie bez Twojego podpisu?

I skoro tak dobrze idzie, także otwiera plan oszczędności mieszkaniowych na przyszłe naprawy.

Napisany przez Baufi9596
tneub pisze:
I czy wtedy bank również zawiera odpowiednie ubezpieczenie na życie na twoje imię, bez podpisu?

A ponieważ idzie tak dobrze, również oszczędności na cele napraw.

Szaleństwo, ta forum jest naprawdę największym śmieciem. To, że od razu malujecie diabła na ścianie, to wszystko.

Napisany przez 2tneub
Baufi9596 pisze:
Oszalałeś, to forum jest naprawdę najgorszym syfem. że nie rysujecie od razu diabła na ścianie, to wszystko.

Możesz dostosować swoje zdjęcie profilowe odpowiednio, wtedy nie musimy malować

Napisany przez Baufi9596
tneub pisze:
Możesz dostosować swoje zdjęcie profilowe, wtedy nie będziemy musieli malować

Wygląda na to, że natrafiłem na najlepszego przyjaciela pana Buhmanna. Czy forum jest właściwe do osądzania ludzi czy pomagania im? Zaczynam mieć wątpliwości

Napisany przez 2tneub
Baufi9596 pisze:
Wydaje się, że natknąłem się na najlepszego przyjaciela pana Buhmanna.

Ośmielę się to podważyć. Mieliśmy już wiele intensywnych dyskusji.

Ale to, że Twoje wypowiedzi spowodowały niezrozumienie dotyczące sposobu postępowania banku, mogłeś również zauważyć po reakcjach innych uczestników forum (Bankkaufmann, Kingrollo, Utopus itp.). Wydaje się, że jednak nie chcesz tego przyjąć do wiadomości lub celowo ignorujesz.

Napisany przez Baufi9596

Ryzykuję te wątpliwości. Mieliśmy już wiele intensywnych dyskusji.

Ale że twoje wypowiedzi spowodowały niezrozumienie w sposobie postępowania banku, możesz to zobaczyć po reakcjach innych uczestników forum (Bankkaufmann, Kingrollo, Utopus itd.). Ale wydaje się, że nie chcesz tego przyjąć do wiadomości lub przynajmniej udajesz, że tego nie zauważasz.

Tak, ale częściowo sposób jest zbędny. Jednak staram się uświadomić, że podobno podałem błędne informacje i nigdy nie mogło się tak zdarzyć. Dobrze, że inni wiedzą lepiej.

Poziom spada...

To, że pan Buhmann jest dość specyficzny, powinno być, moim zdaniem, powszechnie znane. Są ludzie, którzy potrafią sobie z tym dobrze poradzić (to był między innymi powód, dla którego skontaktowałem się, ponieważ ten sposób jest bardzo specyficzny, ale ostatecznie okazał się dla mnie najbardziej skuteczny i to właśnie dlatego doszło do jasno najlepszych warunków. Jasne i szczere z nutą szaleństwa... Przepraszam, panie Buhmann ;-))

Nie chcę schodzić na poziom obecny tutaj, ale musisz przyznać jedno, nawet jeśli twoim celem było osiągnięcie sukcesu.

Coś po prostu nie jest poprawne i zgodne z prawem, jeśli mówisz prawdę. I właśnie dlatego dokładnie się to tutaj sprawdza, ponieważ są ludzie, którzy znają się na tym obszarze i mają z tym częściej do czynienia.

Myślę, że wszyscy życzą Ci powodzenia, dopóki nie powiesz nic o szczegółach, nie da się tego ocenić. To, co można jednak ocenić, to dotychczasowy przebieg, i zrozumiałe jest, że pojawiają się pytania:

- Sprawdzenie w Schufa bez pisemnej zgody z waszej strony

- Otwarcie konta bez podpisu (czyli bez zgody na regulamin itp.)

- jak dotąd nie przeczytałem/łam również o kontroli tożsamości, więc to przedstawienie dokumentów mi nie odpowiada. Ale jeśli byłeś/byłaś bezpośrednio w banku na miejscu, byłoby to zrozumiałe, pracownik potwierdziłby tożsamość z kopiami dowodów osobistych.

I dokładnie to jest zarzucane przez kilka osób tutaj. Jeśli to dla ciebie nie problem i normalne, to dobrze. Ale kiedy zdejmiesz różowe okulary, musisz przyznać, że to postępowanie łamie różne przepisy, dlatego ludzie zwracają na to uwagę. I ponieważ jest to takie nieprawdopodobne, twoje wypowiedzi i reszta są poddawane w wątpliwość.

Napisany przez 2tneub
Beachlifestyle pisze:
Poziom spada...

A ja myślałem, że właśnie przez odrobinę humoru i wdzięku trochę go podniosłem... Człowiek może się mylić.

tneub pisze:
I pomyślałem, że właśnie z humorem i urokiem podniósłem to nieco.....Jak można się mylić.

Twój komentarz nie był jeszcze zatwierdzony, gdy zaczynałem... Bardziej odnosiłem się do poprzednich dialogów.

Napisany przez bruno68
Hej Baufi9596,

na początek posłuchaj, jak sam sobie robisz żarty!

Dla noelmaxim, pracownika banku, i dla mnie, jako pośredników, ocenianie kredytów mieszkaniowych to chleb powszedni! Ale każdy robi to trochę inaczej, co jest dobrze, ponieważ gdyby wszyscy wykonywali te same kroki, istniałoby ryzyko, że Sąd Najwyższy uzna tę metodę za nieważną w wyroku i wtedy wszystkie umowy kredytowe by poszły na marne.

Tak jak w przypadku modelu z Dortmundu, który wciąż pogrążał dłużnika w coraz większych długach! Ponieważ wartość wzrostu była ciągle dyskontowana, co prowadziło do zwiększenia zadłużenia.

Ten schemat zadłużenia został ustawowo zakazany i znalazł odzwierciedlenie w BGB, w § 505b ust. 2 zdanie 3 1. do 3 części zdania

2) W przypadku umów kredytów hipotecznych konsumenckich kredytodawca ma obowiązek wnikliwie sprawdzić zdolność kredytową kredytobiorcy na podstawie niezbędnych, wystarczających i odpowiednich informacji o dochodach, wydatkach oraz innych warunkach finansowych i gospodarczych kredytobiorcy.
Kredytodawca ma odpowiednio uwzględnić czynniki istotne dla oceny, czy kredytobiorca może przewidywalnie spełnić swoje zobowiązania wynikające z umowy kredytowej.
Ocena zdolności kredytowej nie może opierać się przede wszystkim na założeniu, że wartość nieruchomości mieszkalnej przewyższa kwotę kredytu, lub na przypuszczeniu, że wartość nieruchomości mieszkalnej wzrośnie,
chyba że umowa kredytowa służy budowie lub remontowi nieruchomości mieszkalnej.

Tu jasno zaznaczono, że chodzi o remont lub budowę, tutaj jest akceptowane, że związane z działaniem budowlanym idzie zwiększenie wartości!

Jednak w przypadku czystego zakupu nie ma wzrostu wartości!! Ani przy zakupie, ani w przyszłości w okresie kredytowania.

Wymóg wzrostu wartości jest jasno określony! Jedno spotkanie na żywo, a jedno w biurze!

Ustawodawca jednocześnie przewidział sankcje za niedociągnięcia w pośrednictwie kredytowym. Wystarczy przeczytać § 505d

§ 505d Naruszenie obowiązku sprawdzenia zdolności kredytowej
(1) Jeśli kredytodawca naruszył obowiązek sprawdzenia zdolności kredytowej, to

1. ustalona w umowie kredytowej stała stopa procentowa obniża się do standardowej stopy procentowej rynkowej dla inwestycji w obligacje hipoteczne i publiczne, których okres zapadalności odpowiada okresowi wiązania stopy procentowej oraz
2. ustalona w umowie kredytowej zmienna stopa procentowa obniża się do standardowej stopy procentowej, po której europejskie banki udzielają sobie pożyczek w euro na okres trzech miesięcy.

Decydującym momentem dla ustalenia standardowej stopy procentowej zgodnie z zdaniem 1 jest moment zawarcia umowy oraz ewentualnie momenty umownego dostosowywania stóp procentowych.
- Kredytobiorca może wypowiedzieć umowę kredytową w dowolnym momencie bez wypowiedzenia z zachowaniem terminu;
- nie ma prawa do odszkodowania za wcześniejszą spłatę.

Kredytodawca dostarcza kredytobiorcy odpis umowy uwzględniający zmiany wynikające z zdań 1 do 3. Zdania 1 do 4 nie znajdują zastosowania, jeśli przy właściwej ocenie zdolności kredytowej umowa kredytowa mogłaby być zawarta.
(2) Jeśli kredytobiorca nie może wypełnić obowiązków wynikających z umowy kredytowej, to kredytodawca nie może zgłaszać roszczeń z tytułu naruszenia obowiązków, jeśli naruszenie wynika z okoliczności, które przy właściwej ocenie zdolności kredytowej skutkowałyby niedopuszczeniem do zawarcia umowy kredytowej.
(3) Za nabycie zdolności kredytowej nie odpowiadają przepisy ust. 1 i 2, w takim przypadku kredytobiorca z zamiarem wprowadzenia w błąd lub rażącym niedbalstwem przedłożyłby kredytodawcy nieprawdziwe informacje w rozumieniu art. 505b ust. 1 do 3.

Tak więc widzisz, jakie rygorystyczne wytyczne ustanowił ustawodawca! Określił, że umowy muszą być zawierane w określonej formie (pisemnej, kolejnej, zakładkowej) oraz z użyciem określonych fragmentów tekstu!

Odstępstwa od tego nie prowadzą do zawarcia umowy kredytowej!!! I są nieważne, zgodnie z § 138 BGB.

Jeśli spojrzę na Twój początkowy tekst, to właśnie w nim tkwi prawdziwy niedojrzały element oczekiwanych odpowiedzi! Ponieważ brak prawidłowego pytania uniemożliwia udzielenie odpowiedzi!

Tutaj nie jesteśmy na balu maskowym dla dzieci, tylko w temacie pieniądze i dożywotniego zadłużenia! Potrzebna jest tu dobra i właściwa doradztwo, a nie frazesy sprzedażowe!

bruno68

Napisany przez Baufi9596
bruno68 pisze:
Cześć Baufi9596,

najpierw polecam posłuchać się samemu.

Dla noelmaxim, bankiera i dla mnie, jako pośredników, ocenianie finansowania nieruchomości to chleb powszedni! Ale każdy robi to trochę inaczej, co jest dobre, bo gdyby wszyscy wykonywali te same kroki, istniałoby ryzyko, że BGH uznałby tę metodę za nieważną w wyroku, co mogłoby skutkować unieważnieniem wszystkich umów kredytowych.

Tak jak w przypadku tzw. „modelu z Dortmundu”, który pogrążył dłużnika coraz głębiej w długach! Ponieważ ciągle zniżano wartość wzrostu i prowadziło to do zwiększania zadłużenia.

Ten sposób zadłużania został uznany za nielegalny i znalazł odzwierciedlenie w BGB, w § 505 b ust. 2 zd. 3 1. do 3 część zdania
Tutaj jasno podkreślono konieczność restrukturyzacji lub budowy, umożliwiając wzrost wartości wraz z realizacją prac budowlanych!

Jednak w przypadku zwykłego zakupu nie ma wzrostu wartości!! Ani w momencie zakupu, ani w przyszłości w trakcie trwania kredytu.

Wymóg dokładnego ocenienia wartości jest jasno nakreślony! Jedna analiza przy biurku, jedna na miejscu!

Ustawodawca uregulował również, że nieuczciwe praktyki w zakresie pośrednictwa kredytów będą karane. Wystarczy spojrzeć na § 505 d, by zobaczyć, jakie rygorystyczne wymogi poddał się ustawodawca! Nakazał określenie formy umowy (pisemnej, sekwencyjnej, związanej) i tekstów stosowanych w umowach!

Odbiegające od tego nie tworzą umowy kredytowej!!! I są nieważne, zgodnie z § 138 BGB.

Patrząc na Twój początkowy tekst, to właśnie w nim tkwi problem oczekiwanych odpowiedzi! Gdy brakuje właściwego pytania, brak również możliwej odpowiedzi!

Nie jesteśmy na balu dla dzieci, ale w temacie pieniędzy i dożywotniego zadłużenia! Wymaga to dobrej i słusznej porady, a nie sloganów sprzedażowych!

bruno68

Och, ile cudownych paragrafów wybraliście. Naprawdę fantastyczne! Bardzo imponujące!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata