Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: DSL Bank - kolejność

Napisany przez Aimoon
Cześć, może ktoś mi poradzić. Złożyliśmy wniosek o kredyt w DSL Bank. Na zakup domu. Za pośrednictwem pośrednika. To było w październiku. Wszystko przebiegło spokojnie do momentu złożenia wniosków. Kiedy one zostały złożone, wszystko stało się dziwne. Miałem ochotę odpuścić i pójść do banku domowego. Od listopada dokumenty są sprawdzane... i zawsze gdy długo nie dostaję informacji, muszę dzwonić, żeby się coś ruszyło. Komunikacja między bankiem a pośrednikiem jest przerażająca. Czy rozmawiają oni ze sobą, czy wszystko odbywa się za pośrednictwem programu komputerowego? Jak to działa w DSL Bank? Najpierw sprawdzana jest zdolność kredytowa, następnie analizowane są dokumenty domu, a potem wysłany zostaje rzeczoznawca? I ile trwa zwykle od wizyty rzeczoznawcy do finalnego podpisania umowy?

Napisany przez bruno68
Przypuszczam, że to prawda.

Trzy miesiące oczekiwania? Nigdy!

Jednak bez danych brak odpowiedzi, nawet ogólnikowej odpowiedzi.

Ponadto od października 21 r. prawdopodobnie zniknęły wspomniane stopy procentowe. Finansowanie prawdopodobnie również jest nieaktualne, ponieważ stopy procentowe stoją na przeszkodzie finansowaniu.

bruno68

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Aimoon, wniosek o pożyczkę DSL może zostać złożony przez pośrednika, a następnie po podpisaniu przez Ciebie cała dokumentacja dotycząca obiektów zostanie przekazana do banku DSL w celu sprawdzenia wiarygodności.
W tej sytuacji od października minął już bardzo długi czas.
Dlaczego nie zrobisz tego po prostu. Jeśli nie otrzymałeś jeszcze zatwierdzenia pożyczki - czyli pismo od banku DSL - zawsze możesz zwrócić się do innego banku lub pośrednika.
Możesz także zapytać pośrednika finansowego o ostatnią komunikację z bankiem DSL, na przykład poprzez udostępnienie zrzutów ekranu ze swojego systemu, itp.
Jednak ten czas oczekiwania jest już niezwykle długi.

Jeśli chcesz, podejdź do innego pośrednika finansowego.

Napisany przez Aimoon
Dziękuję za odpowiedzi. Nie chcę być traktowany jeszcze gorzej niż jest teraz, dlatego nie będę konfrontować doradcy. To nie zmotywuje go do lepszej pracy. Myślę, że i tak wszystko pójdzie źle, jak już mówi bruno68. Nie mam pojęcia, co mam zrobić. Teraz nie ufam żadnemu doradcy...to naprawdę przykre. Przecież powinno się wymagać od człowieka, żeby po prostu wykonywał swoją pracę...ach...

Oczywiście, jest Pan niezadowolony i zdenerwowany przez pośrednika finansowego.
Istnieją jednak inne pośrednicy finansowi, banki, w których będą Państwo transparentnie informowani na każdym etapie.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Aimoon pisze:
Cześć, może ktoś mi doradzić. Złożyliśmy wniosek o pożyczkę w DSL Bank w celu zakupu domu za pośrednictwem pośrednika. To było w październiku.

?? Serio, październik ??

Mieliście już bezpośredni kontakt z bankiem DSL? Kiedy to teraz czytam, wydaje mi się, że pośrednik nic tam nie przekazał....

Napisany przez Aimoon
Pod koniec października, żeby być precyzyjnym. Nie miałem bezpośredniego kontaktu z DSL. Ze względu na przerażające opinie w sieci, bałem się skontaktować. Myślałem, że mają dobry kontakt między sobą... Na początku coś zostało pominięte, dlatego umowy musiały być nowe, a potem dokumenty nie były kompleksowe...lub lepiej powiedzieć, że nie były wystarczające. Ale wszystkie one były gdzieś u DSL od października. W piątek nagle zostały odnalezione. Teraz widzę, że mój doradca nie ma dobrego rozeznania wśród swoich klientów, a DSL ma poważny problem z zarządzaniem dokumentacją. Czy to wina pracowników, czy programu komputerowego, czy obojga...nie wiem...

@Aimoon, jesteśmy już w kontakcie. Ale niezależnie od tego: Bank lub pośrednik, który od końca października do teraz źle się tobą opiekował, nie może być dobry. Przejście tutaj jest jedyną sensowną opcją.

Napisany przez NaTwoim13
TE sensownie zmienił pośrednika.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Muszę go tylko pogratulować.... Czas oczekiwania w naszym przypadku wyniósł prawie 2 tygodnie, głównie dlatego, że spieprzyliśmy procedurę identyfikacji pocztowej i musieliśmy ją nadrobić 2 dni później...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata