Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Różne możliwości inwestycyjne dla pracowniczych planów oszczędnościowych od pracodawcy.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forum, W czerwcu tego roku ukończyłam moje szkolenie na wychowawczynię i od tego czasu pracuję w przedszkolu. Od mojego pracodawcy otrzymuję dodatkowo do mojej normalnej pensji i funduszu emerytalnego również tzw. korzyści z inwestycji kapitałowych. Od przyjaciół wiem, że oni lokują je w umowach oszczędnościowych na cele mieszkaniowe. Chciałabym dowiedzieć się, jakie inne możliwości mam, aby zyskownie ulokować te pieniądze. Dzięki.

Re: Różne możliwości inwestycyjne dla pracowniczych planów oszczędnościowych od pracodawcy.

Napisany przez ADMCI4
Moje regularne środki przeznaczone na oszczędzanie są regularnie inwestowane w plan oszczędnościowy, co oznacza, że pieniądze są lokowane w akcje. Państwo dofinansowuje ten plan oszczędzania rocznie o około 18%.

Napisany przez Karl117
Można również przekazać świadczenia mające na celu obogacenie majątku do bieżących świadczeń emerytalnych. Prawnie rzecz biorąc, środki na rzecz utrzymania wartości nie mogą zostać przekazane do systemu emerytalnego. Dlatego zrezygnujesz z tych świadczeń, ale jednocześnie pracodawca zobowiązuje się do udzielenia Ci równoważnej dotacji na rzecz emerytalną. Ten trik, choć jest prawnie bezpieczny i praktykowany, funkcjonuje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata