Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Prawo do swobodnego wyboru architekta przy budowie domu.

Napisany przez ADMCI4
Mam pytanie. Ponieważ niedawno udało nam się tanio zdobyć działkę budowlaną przed miastem, postanowiliśmy ją teraz zabudować. Teraz dowiedzieliśmy się od firmy budowlanej, że chce współpracować tylko z własnym architektem. Mamy jednak architekta w znajomym kręgu, któremu chcielibyśmy powierzyć opiekę i planowanie. Czy firma budowlana ma prawo odrzucić naszego architekta, czy musi spełnić nasze życzenie?

Re: Prawo do swobodnego wyboru architekta przy budowie domu.

Napisany przez ADMCI4
Jörg pisze: Mam pytanie. Ponieważ jakiś czas temu udało nam się tanio zdobyć teren pod budowę przed miastem, postanowiliśmy go teraz zagospodarować. Dowiedzieliśmy się od firmy budowlanej, że chce współpracować tylko z własnym architektem. Mamy jednak architekta w kręgu znajomych, któremu chcielibyśmy powierzyć opiekę i planowanie. Czy firma budowlana ma prawo odrzucić naszego architekta, czy musi dostosować się do naszej prośby?
Cześć Jörgu, Nie jestem pewien jakie są kwestie prawne, ale jeśli firma budowlana jest nastawiona na klienta, ostatecznie współpracuje z waszym architektem. Pozdrowienia Jan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata