Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Wątpliwości co do bezpieczeństwa bankowości internetowej.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, od kilku lat korzystam z możliwości załatwiania swoich spraw bankowych online. To, co dotychczas uważałem za bardzo wygodne, zaczyna jednak coraz bardziej budzić we mnie wątpliwości. Coraz częściej słyszy się w mediach o nadużyciach danych w bankowości internetowej albo z własnego banku jest się wezwany do nie przekazywania danych, jeśli nie jest się dokładnie pewnym, z kim się ma do czynienia. Jak mogę zabezpieczyć się tak, żeby nie martwić się o te sprawy? Byłbym bardzo wdzięczny za Waszą pomoc. Z poważaniem Alex

Napisany przez ADMCI4
Twoje oprogramowanie antywirusowe oraz zapora sieciowa powinny zawsze być aktualne i włączone przed dokonaniem transakcji bankowych.

Napisany przez Kaiser58
Robię też bankowość internetową. Nawet przy większych kwotach, lokatach terminowych. Wybierz jak najlepszy program antywirusowy (kup), dobrą zaporę sieciową, program antyspyware, wszystkie aktualizacje systemu operacyjnego, nie zostawiaj TANów na wierzchu, być może wymyśl własny system szyfrowania dla TANów. Wybierz bank, który ma dobry system bezpieczeństwa. Mój bank jest sprawdzany przez TÜV, co mnie szczególnie przekonuje (patrz powyższy link). Pozdrowienia Gerd

Napisany przez 2Escorpio
Bankowość internetowa jest dość bezpieczna... Oczywiście nie ma 100% gwarancji bezpieczeństwa. Najczęściej jednak klient jest oszukiwany, na przykład przez phishing, trojany, wirusy lub haki na swoim komputerze... ponieważ jest to znacznie łatwiejsze niż hakowanie konta bankowego.

Napisany przez TigerExpert
Może warto spróbować metody HBCI-Tan. Jest to jedna z najbardziej bezpiecznych metod, ale nigdy nie ma 100% pewności.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata