Re: Finansowanie budowy z zakończoną historią kredytową tylko dla jednej osoby.
Napisany przez Haus2022 -
- wt mar 01, 2022 6:47 am
"Cześć wszystkim :-)
Mam nadzieję, że możecie nam pomóc.
Znaleźliśmy[url]Dom[/url] , który chcielibyśmy kupić. Problem polega na tym, że finansowanie może przejść jedynie na męża, ponieważ moja historia kredytowa jest fatalna. Jego wynik w bazie Schufa wynosi 94,5%, ale ma w niej dwa uregulowane wpisy (jeszcze 1,5 roku).
Mąż jest jedynym żywicielem rodziny (netto 2300-2500), mamy 3 małe dzieci (8,6,3) i czwarte ma się urodzić w lipcu. Obecnie otrzymujemy dodatek dziecięcy w wysokości 504[url]euro[/url] . Ja jestem gospodynią domową.
Niestety, nie posiadamy oszczędności, ale jesteśmy w stanie zaoferować kilka prac własnych (mąż jest wykwalifikowanym malarzem i ma wielu znajomych w branży budowlanej).
[url]Dom[/url] jest sprzedawany w trybie przetargowym. Zarządca majątku sądowego powiedział nam, że mamy dobre szanse, ponieważ nie ma zbyt wielu zainteresowanych. Spodziewał się ceny zaczynającej się od 450 000 [url]euro[/url] . Wartość domu to co najmniej 690 000 [url]euro[/url] . Mieszkamy w Dolnej Bawarii.
Teraz moje pytanie:
Czy jest możliwe uzyskanie finansowania w tym przypadku? Czy nie mamy szans?
Bardzo dziękuję z góry!"
Mam nadzieję, że możecie nam pomóc.
Znaleźliśmy
Mąż jest jedynym żywicielem rodziny (netto 2300-2500), mamy 3 małe dzieci (8,6,3) i czwarte ma się urodzić w lipcu. Obecnie otrzymujemy dodatek dziecięcy w wysokości 504
Niestety, nie posiadamy oszczędności, ale jesteśmy w stanie zaoferować kilka prac własnych (mąż jest wykwalifikowanym malarzem i ma wielu znajomych w branży budowlanej).
Teraz moje pytanie:
Czy jest możliwe uzyskanie finansowania w tym przypadku? Czy nie mamy szans?
Bardzo dziękuję z góry!"