Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zaciągnięcie kredytu z poręczycielem

Napisany przez Werner72
Cześć wszystkim, chciałbym poprosić o waszą radę odnośnie wzięcia kredytu. Jestem samozatrudniony od około 4 lat i chciałbym wziąć kredyt w wysokości około 25 000 euro. Niestety w ciągu ostatnich lat zadłużenie w tej kwocie się pojawiło lub ma zostać skonsolidowane w jedną ratę. Posiadam 2 kredyty rozłożone na raty, które zawsze były spłacane bez opóźnień. Moja historia w bazie BIK jest bez zarzutu. Obecnie wydaje mi się, że ze względu na obecne obroty nie otrzymam kredytu (chociaż spłacam bieżące raty kredytów). Jednakże posiadam poręczenie w postaci osoby samozatrudnionej od wielu lat, która odnosi sukcesy. Ponieważ chcę uniknąć zbędnych zapytań do BIK zarówno dla mnie, jak i osoby, która występuje jako poręczyciel, chciałbym się dowiedzieć, czy może stanowić to problem, że poręczyciel również jest osobą samozatrudnioną i która banka byłaby zalecana w tym celu. Krótka rozmowa z bankiem Targobank wykazała na przykład, że nie udzielają oni kredytów z poręczeniem, co oznacza, że niektóre banki odpadają, ponieważ nie udzielają one kredytów osobom samozatrudnionym.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Werner, łatwiej będzie, jeśli Twój poręczyciel zaciągnie kredyt, a ty będziesz mu płacił miesięczną ratę. Oczywiście, to pod warunkiem udzielenia pożyczki.
Oczywiście tylko wtedy, gdy jesteście bardzo bliscy i trzeba to ustalić, jeśli miałbyś kiedyś problemy z płatnościami jako Werner72.
W innym przypadku trudno jest wyobrazić sobie kredyt z poręczycielem, którzy nie mają ze sobą nic wspólnego (rodzina jako przykład).
Czy poręczyciel jest z Twojej rodziny?

Napisany przez Werner72
Nie, ale jest moim długoletnim przyjacielem.

Nie jestem pewien, czy to zrobi, ponieważ poręczenie brzmi trochę inaczej niż zaciągnięcie kredytu. Prawdopodobnie nie.

Napisany przez 2utopus
Skoncentrowałbym się raczej na spłacie długu niż na braniu nowych pożyczek - jeśli długi zostały zaciągnięte w ciągu 4 lat, to jak długo powinna trwać spłata?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Kto gwarantuje, staje się udusicielem.....

Często wystarcza ta koncepcja zsumowana w jedną ratę..... była zbyt często słyszana......

Co to daje, jeśli zamiast 250 + 300 + 200 teraz płaci się 750 EUR w jednym miejscu? Czy już istnieje zadłużenie?

Napisany przez Werner72
Dziękuję @all za opinie.

Dziś po południu miałem dobrą wideorozmowę z doradcą klienta mojego banku domowego.
Sprawa jest załatwiona.

Napisany przez sebeck
Osobiście jestem przeciwny kredytom.

Zawsze mam to w tyle głowy...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata