Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zastawić ubezpieczenie emerytalne?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,

czy ktoś zna sposób, jak szybko (w maksymalnie 4 tygodnie) przedłużyć jedno lub kilka ubezpieczeń emerytalnych?
Rozwiązanie umowy byłoby najdroższym sposobem, który ma na celu pokrycie okresu 8-12 tygodni.

Napisany przez bruno68
Teraz Panie Herrmueller,

to nie jest takie proste! O jakie ubezpieczenie emerytalne tutaj chodzi? Jakiego rodzaju ubezpieczenie, bAV, Riester, Rürup?

Nazwa ubezpieczyciela! A bez zapoznania się z regulaminem i warunkami umowy ani rusz!

Bruno68

ubezpieczenie emerytalne związane z funduszem inwestycyjnym

BTW: Pisze się AGB, nie AGBs, a tym bardziej nie w formie dopełniacza AGBs. AGB już jest w liczbie mnogiej Allgemeine Geschäftsbedingungen

Napisany przez Marc2512
Zalecam skontaktowanie się bezpośrednio z ubezpieczycielem. Istnieją różne możliwości, takie jak pożyczki polisowe itp.

Napisany przez bruno68
Nie Marc2512, zamiast zabezpieczenia kredytu skłaniam się ku cesji dopuszczalnej polisy. Ponieważ jest to bezpłatne, podczas gdy przy zabezpieczeniu kredytowym trzeba płacić odsetki od pożyczonej kwoty. Być może więcej niż odsetki od kredytu? Wystarczy tylko dostarczyć zabezpieczenie! @Herrmueller, Zadam pytanie: Jaka to jest polisa, nazwa i rodzaj polisy? Odpowiedź: Polisa ubezpieczenia związana z funduszami inwestycyjnymi!; Ja mówię tylko: I dalej! Ponieważ wszystkie ubezpieczenia mogą być związane z funduszami, nawet związane z funduszami emerytalnymi mogą być grupowymi polisami ubezpieczeniowymi związane z funduszami inwestycyjnymi. Ale aby rozwiązać Twój problem, myślę, że cesja jako zabezpieczenie byłaby wystarczająca. To zabezpieczenie musi koniecznie być zbywalne lub przeznaczone do zabezpieczenia kredytowego. Ale zabezpieczenie kredytowe to po prostu zaciągnięcie kredytu, oprocentowanego pożyczka na polisę związana z funduszami inwestycyjnymi! Stąd moje skłonienie do cesji! Jednakże może to ujawnić dodatkowe problemy, między innymi to, że zabezpieczenie polisy może być zbyt niskie z powodu obniżki wartości polisy (znane mi są obniżki wartości rzędu 30%) oraz to, że wierzyciel nie musi akceptować zabezpieczenia polisy, ale jedynie ustawowe środki płatnicze! bruno68

Dziękuję, sprawa została wyjaśniona, mogę wypłacić pieniądze z ubezpieczenia z wyjątkiem kwoty 2.500 EUR i później uzupełnić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata