Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy z nadal negatywną historią kredytową Schufa.

Napisany przez Tatjana87
Dzień dobry! Mój mąż i ja chcielibyśmy sfinansować drugą nieruchomość, niestety mój mąż ma negatywny wpis w Schufa, który zostanie usunięty za 5 miesięcy, wartość punktowa wynosi 90. Nasza pierwsza nieruchomość to nowy budynek z 2017 roku, który wynajmujemy, nie jest spłacony, ani obciążony, z wartością 270 000, warta 450 000, rozważamy sprzedaż. Nasza wymarzona nieruchomość powinna kosztować 250 000 (w tym koszty remontu), mamy około 20 000 własnego wkładu. Nasze dochody rodzinne wynoszą (mój mąż nadal jest jedynym żywicielem rodziny, ja wracam do pracy od 2023 roku) 5537 euro. Mamy 3 dzieci, jestem na urlopie rodzicielskim do czerwca 2023 roku. Czy to jest możliwe? Mój mąż ma termin w Volksbanku we wtorek, jestem bardzo zdenerwowana. Poprosiliśmy również wczoraj o spotkanie online z Bkm, doradca skontaktuje się z nami po Wielkanocy. Pozdrowienia i wesołych Świąt, Tatjana

Napisany przez Tatjana87
Nie mamy żadnych innych długów, dochody z czynszu wynoszą 900 euro, NIE zostały uwzględnione w dochodach gospodarstwa domowego. Obecnie mieszkamy za darmo w domu, który należy do mojego wujka, kupujemy go od niego również znacznie taniej niż jego wartość rynkowa wynosząca 300 000 euro.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Tajana87, życzę Państwu i Państwa rodzinie Wesołych Świąt Wielkanocnych.
Przy kredycie budowlanym z negatywną historią kredytową istotne jest, jak wygląda cała sytuacja.
Pozytywne jest to, że w ciągu 5 miesięcy wartość zostanie usunięta.
Pojawia się pytanie, dlaczego Państwo i Państwa wuj nie mogą poczekać kolejne 5 miesięcy, aż Państwa historia kredytowa zostanie wyczyszczona? Czy to nie powinno być możliwe?
W przeciwnym razie, patrząc na dane podstawowe, istnieje pytanie, jak podzielony jest dochód domowy?

Ogólnie rzecz biorąc, nawet teraz, jeśli trzeba, można sprawdzić finansowanie nieruchomości od Państwa wuja po naprawieniu negatywnej historii kredytowej.

Napisany przez NaTwoim13
Ważne jest wcześniej wiedzieć, co zostało negatywnie odnotowane w Schufa, kiedy zostało wpisane i kiedy zostało zgłoszone jako zrealizowane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata