Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy pomimo istniejących kredytów.

Napisany przez BennyK
Cześć drodzy członkowie forum!

Zamierzamy wkrótce nabyć nieruchomość (nad​​al szukamy obiektu). ""Problemem"", jaki mamy, jest to, że mamy nadal trwający kredyt prywatny z pozostałym saldem w wysokości około 30 000 €. Miesięczna rata wynosi 700 €. Co do naszej sytuacji dochodowej: zarabiam miesięcznie około 2500 €, moja żona około 500 €, plus dwójka dzieci, czyli 438 € z tytułu zasiłku rodzinengo. Dochód domowy wynosi zatem prawie 3500 €. Czy taka kwota wystarczy na finansowanie nieruchomości pomimo kredytu ratalnego w wysokości 700 €? Właściwy kapitał własny wynosiłby około 20 000 €. Mój doradca bankowy powiedział mi kilka miesięcy temu, że chociaż nie mam negatywnych rejestrów w Biurze Informacji Kredytowej, to mam niską punktację. Prawdopodobnie ze względu na wcześniejsze zaciągnięte kredyty prywatne.

Czy dla finansowania nieruchomości liczona jest określona ryczałtowa kwota na gospodarstwo domowe + miesięczne raty kredytowe i jeśli pozostanie wystarczająco, to rata na nieruchomość? Czy banki odmówią nam nagle kredytu ze względu na kredyt ratalny i niski wynik w Biurze Informacji Kredytowej? Jakie są możliwości, aby uwzględnić kredyt ratalny w finansowaniu nieruchomości? Czytałem o kredycie zastępczym do maksymalnie 30 000 €. To by się zgadzało...

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Pozdrawiam

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Ja, powiedziałbym, że w obszarze o słabej strukturze z niskimi cenami nieruchomości może coś się udać, ale szczerze mówiąc, lepiej najpierw spłacić długi i budować kapitał. Bo 30 000 EUR długu kredytowego - 20 000 EUR kapitału własnego = -10 000 EUR......

Ile płacicie w odsetkach od długu i ile otrzymujecie w odsetkach od kapitału?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Benny K, saldo długu i mienia jest na razie ujemne, co nie jest zbyt miłe (dług 30 000 EUR w porównaniu z kapitałem własnym 20 000 EUR) Tutaj ma sens tylko sprawdzenie pełnego finansowania ceny zakupu oraz kosztów pobocznych związanych z zakupem. Przy finansowaniu kosztów pobocznych związanych z zakupem warto zwrócić uwagę także na refinansowanie kredytu samochodowego ze względu na aktualną ratę w wysokości 700. Tu trzeba trochę popracować, jak pisze Herrmueller, na pewno można znaleźć nieruchomość w odpowiedniej lokalizacji w Niemczech. Pierwsza myśl nadal brzmi: - jaka jest aktualna opłata za wynajem - Czy w twojej okolicy jest wymarzona nieruchomość? Jeśli tak, ile ona kosztuje? Następnie można szybko porównać: - obciążenie wynajmu i obciążenie kredytem samochodowym w wysokości 700 EUR - obciążenie nowej nieruchomości i pożyczką subordynowaną.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
@ bankkaufmann

Gdzie jest napisane, że to kredyt samochodowy?

Cześć, Panie Herrmueller, Forenstarter pisze o prywatnym kredycie w wysokości 30 000 EUR. Podejrzewa się, że może to być kredyt samochodowy. Może to jednak być również kredyt prywatny do dowolnego wykorzystania.

Napisany przez BennyK
Dziękuję bardzo za wasze odpowiedzi.

@bankkaufmann: To prywatny kredyt do dowolnego wykorzystania.

Według moich badań najważniejsza jest tzw. kalkulacja budżetowa. Przy uwzględnieniu miesięcznych dochodów netto w wysokości około 3.500 €, i po odjęciu pauschala dla 4 członków gospodarstwa domowego (1400€), pozostaje kwota około 2.100 € dostępna na finansowanie. Z tego 700 € to rata kredytu, 1.400 € na finansowanie nieruchomości, po odjęciu zapasu bezpieczeństwa w wysokości 400 €, pozostaje wciąż 1.000 € dostępne do dyspozycji. Czy taka kalkulacja jest zupełnie nieistotna? kredyt ratalny mogę przenieść i, przedłużając okres kredytowania, może wyjść rata w wysokości 500 €.

Ponadto istnieje możliwość, że moi rodzice mogą nas także wesprzeć, dostarczając bankowi ich nieruchomość, która jest już spłacona i wolna od obciążeń, o szacowanej wartości rynkowej około 250.000€ jako zabezpieczenie. Być może w wysokości 50.000 €.

Faktycznie mam wiele możliwości i podstaw dla ewentualnego, tak jak bankkaufmann to nazwał, majsterkowania. Jednakże martwię się, że bank może odmówić mi już po zapytaniu o obecne kredyty i sprawdzeniu w rejestrze dłużników, a potem będę musiał pracować nad różnymi możliwościami rozwiązania, a w międzyczasie może mi umknąć odpowiednia nieruchomość.

Ceny nieruchomości, które sobie wyobrażam, wynoszą obecnie między 200-250 tys. €. Z miesięczną ratą w wysokości około 1.000 € w zasadzie byłoby to możliwe, nieprawdaż?

Cześć BennyK, istnieje ogromna różnica, czy można zabezpieczyć kredyt prywatny i koszty dodatkowe związane z zakupem nieruchomości (rodziców) czy nie. Jeśli twoi rodzice udostępniają nieruchomość bez obciążenia, to oczywiście wygląda to o wiele lepiej.To jest najbardziej sensowna opcja i teoretycznie jest możliwa dzięki nieruchomości rodziców.

Napisany przez Diloans
Cześć Benny, zgadzam się z Tobą: przy zainteresowaniu zakupem nieruchomości finansowanie powinno być przygotowane wcześnie. Zapytałeś o ratę. Mogę polecić naszą aplikację. Po pierwszym kroku dowiesz się od razu o wysokości raty, a po trzecim kroku możesz umówić się na spotkanie konsultacyjne z nami. Po prostu zajrzyj, jeśli chcesz: https://www.diloans.de Pozdrawiam Tomas

Napisany przez NaTwoim13
Diloans pisze:
Hej Benny,
zgadzam się z Tobą: Jeśli jesteś zainteresowany zakupem nieruchomości, finansowanie powinno być przygotowane wcześniej.
Zapytałeś o ratę. Tutaj mogę polecić naszą aplikację. Po pierwszym kroku od razu dowiesz się o racie, a po trzecim kroku możesz umówić się na spotkanie doradcze.
Po prostu zajrzyj, jeśli chcesz:
https://www.diloans.de

Pozdrowienia
Tomas

To jest czysty generator leadów, powierzchowne informacje bez wielkiej wartości dodanej!

Weź udział w dyskusjach ze swoją wiedzą fachową, dodaj wartość, konsumenci się odezwą!!

Napisany przez Diloans
noelmaxim pisze:
To jest czysty generator leadów, powierzchowne informacje bez większej wartości dodanej!

Weź udział w dyskusjach, wnioskuj swoją ekspertyzą, dodaj wartość, konsumenci się odezwą!!

Noelmaxim, nie pracujemy powierzchownie ani nie interesują nas tylko leady. Stworzyliśmy użyteczne narzędzie jako aplikację, aby zainteresowanym osobom zapewnić pierwszy ogląd ich planowanego finansowania nieruchomości. Tak, jak chciałby to zrobić BennyK. Szczegóły muszą być oczywiście jeszcze omówione w rozmowach.

Dlatego wracając do sedna:
BennyK ile lat macie wszyscy czworo? To nie jest bez znaczenia dla banków, jeśli chodzi o pełne finansowanie (co ostatecznie prawdopodobnie będzie decydujące).

Napisany przez NaTwoim13
Nadmiarowy!! To nie powinien być powierzchowny przegląd jako punkt wyjścia, ale partner, który tworzy najlepszą koncepcję indywidualnie, doświadczony i niezależny!

W czasach, gdy 6 konsumentów chce kupić nieruchomość, marnuje się zbędny czas, zwłaszcza że banki mają już długie terminy rozpatrywania wniosków!

Nie ma powodu, aby to robić, gdyż i tak jest to już wykonywane! Nie trzeba niczego nowego wynajdywać, zwłaszcza że reklamy, chociaż są uzasadnione, irytują i nie są w żaden sposób pomocne!

Napisany przez NaTwoim13
Tak, wszystko to byłoby możliwe i w ogóle nie stanowiłoby żadnego problemu, zrealizowanie tego z comiesięcznym kosztem 1 000 euro, włącznie z spłatą prywatnego kredytu.

Z 20 000 euro kapitału własnego i pozyskaniem kapitału w wysokości 50 000 euro zabezpieczonego hipotecznie na domu rodziców, można pokryć koszty dodatkowe związane z nabyciem nieruchomości, spłacić kredyt prywatny, a nawet zmniejszyć użytek hipoteczny. Należy tutaj dokładnie sprawdzić, jaki użytek hipoteczny zostanie osiągnięty po pokryciu kosztów dodatkowych i spłacie prywatnego kredytu z 70 000 euro kapitału własnego, tak aby, w zależności od wyboru banku, być może należy zabezpieczyć trochę więcej lub trochę mniej niż 50 000 euro na nieruchomości rodziców.

Początkowa sytuacja jest doskonała i nie ma powodu do niepokoju, że plan nie będzie możliwy do zrealizowania zgodnie z oczekiwaniami!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata