Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zatwierdzone finansowanie poprzez kredyt prywatny.

Napisany przez fffffff
Dzień dobry,

mój brat zorganizował swoje finansowanie jako kombinację Signalduna and Hanseatic Privatkredit. Signalduna chciała dać tylko 340 tys. euro zamiast żądanych 390 tys. Dlatego teraz 60 tys. idzie przez prywatny kredyt Hanseatic.

Koszt całkowity: 490 tys.
Kapitał własny (gotówka): 90 tys.
Własna praca: 10 tys.
Signalduna: 340 tys.
Hanseatic: 50 tys.

Finansowanie zostało zaakceptowane. W umowie kredytowej jest teraz zapisane, że 100 tys. musi być dostarczone z kapitału własnego. Czy 50 tys. od Hanseatic + 50 tys. z gotówki bankowej wystarczą? Przecież prywatny kredyt również jest uważany za kapitał własny. Wydaje mi się, że Signalduna popełniła tutaj błąd. Czy ktoś może pomóc? Byłoby świetnie, gdyby najpierw musiano wykorzystać tylko 50 tys. z własnych środków, a następnie dopłacić na końcu w razie potrzeby.

Napisany przez 6Bankkaufmann
kredyt to kredyt, a nie kapitał własny.
Należałoby najpierw przyjrzeć się umowie. Jest ona zobowiązująca.
Jeśli jest napisane, że udział własny wynosi 100 000 EUR, a ty masz tylko 90 000 EUR, czy nie powinieneś był być podejrzliwy podczas podpisywania umowy kredytowej?
Dla kredytobiorcy liczy się to, co jest zawarte w umowie.

Napisany przez fffffff
Czy ja zrobiłem coś głupiego, czy też nie zrozumiałeś pytania? Chodzi mi o to, czy prywatny kredyt jest w tym przypadku uważany za wkład własny czy nie. Wkład własny jest dostępny, wydaje mi się, że jest po prostu błąd na korzyść kredytobiorcy ze strony Signal Iduna. Chciałem po prostu pewnej oceny. Umowa jest obecnie do podpisania przez kredytobiorcę. Podpisze ją w każdym razie, bo w najgorszym przypadku będzie interpretowana tak, jak została złożona. Obecnie wygląda jednak na to, że pojawił się błąd na korzyść kredytobiorcy.

Napisany przez fffffff
Wkład własny to kapitał własny. Kwota 100 000 pasuje. Jednak kredyt prywatny dla Signal Iduna jest również kapitałem własnym, ponieważ Hanseatic nie wpisuje się do księgi wieczystej.
Tak prosto: kredyt to kredyt, tutaj to nie ma sensu. Jeśli teraz wyjdziemy z kredytem prywatnym i zapłacimy rachunek w wysokości 50 000 euro, dostawczym Signal Iduna nie będzie zależało, skąd pochodzą te 50 000 euro i i tak jest im to obojętne?! W każdym razie to inaczej nie miałoby sensu.

Napisany przez 2utopus
Jeśli potrzeba 490t€ i bank zatwierdza 340t€, brakuje 150t€ - 50t€ pochodzi od Hanseatic - pozostaje 100t€ wkładu własnego (10t€ pracy i 90t€ kapitału własnego).

Nie rozumiem, dlaczego z 90t€ ma być użytych tylko 50t€?

Napisany przez NaTwoim13
fffffff pisze:
Dzień dobry,

mój brat uzyskał finansowanie w formie połączenia sygnałowego Signaliduna i kredytu prywatnego Hanseatic.
Signaliduna chciała udzielić tylko 340 tys. euro zamiast wnioskowanych 390 tys. euro. Dlatego teraz 60 tys. euro biegną przez kredyt prywatny Hanseatic.

Całkowite koszty: 490 tys. euro
Kapitał własny (gotówka): 90 tys. euro
Wkład własny: 10 tys. euro
Signal Iduna: 340 tys. euro
Hanseatic: 50 tys. euro

Finansowanie zostało zatwierdzone w ten sposób. W umowie kredytowej napisano teraz, że 100 tys. euro powinno być wniesione z kapitału własnego.
Czy w takim razie wystarczą 50 tys. euro od Hanseatic + 50 tys. euro z gotówki bankowej?
kredyt prywatny jest jednak traktowany jako kapitał własny. Wydaje mi się, że Signalifuna popełniła tutaj błąd.
Czy może mi ktoś pomóc?
Byłoby świetnie, gdyby najpierw musiało się wprowadzić tylko 50 tys. euro z własnych pieniędzy, a w razie potrzeby dodać więcej na końcu.

Zaskakujące jest, że konsument musi skorzystać z oferty Signal! Po pierwsze, oceniają oni nieruchomości nieodpowiednio, a po drugie, 60 000 euro z kredytu Hanseatic Bank otwierałoby zupełnie inne możliwości banków, które nie oceniają nieruchomości w taki rygorystyczny sposób!

Pozostają 14 dni, aby przyjrzeć się alternatywom kredytu Hanseatic Bank, ponieważ dzięki 60 000 euro kredytu HB wartość obciążenia i warunki kredytu znacząco się zmienią. Inaczej mówiąc, gdyby finansowanie początkowo zostało przedstawione z 60 000 euro od HB i sprawdzone w systemie, Signal nigdy nie byłby wymieniany jako rekomendacja.

Teraz widać, że z sytuacji „albo albo”, podczas gdy istnieje 100 innych alternatyw, banki, które mogą zaprezentować lepsze warunki, ponieważ nie oceniają nieruchomości tak restrykcyjnie jak Signal, co jest powszechnie znane każdemu rozsądnemu niezależnemu pośrednikowi!!!

Napisany przez NaTwoim13
fffffff pisze:
Dzień dobry,

mój brat uzyskał finansowanie w postaci kombinacji sygnału Iduna i prywatnego kredytu Hanseatic.
Sygnał Iduna chciał udzielić tylko 340 tys. euro zamiast wnioskowanych 390 tys. Dlatego teraz 60 tys. idzie przez prywatny kredyt Hanseatic.

Łączne koszty: 490 tys.
Kapitał własny (gotówka): 90 tys.
Wkład własny: 10 tys.
Signal Iduna: 340 tys.
Hanseatic: 50 tys.

Finansowanie zostało zatwierdzone w ten sposób. Umowa kredytowa oznacza teraz, że 100 tys. euro ma być wniesione z kapitału własnego.
Czy w tym przypadku wystarczy 50 tys. od Hanseatic + 50 tys. z gotówki bankowej?
Przecież prywatny kredyt również jest traktowany jako kapitał własny. Wydaje mi się, że sygnalizacja Iduna popełniła błąd.
Czy ktoś może pomóc?
Byłoby świetnie, gdyby początkowo musiałoby się wyłożyć tylko 50 tys. z własnych środków, a w razie potrzeby dopłacić na końcu.

Przepraszam, nie chcę wiedzieć, jak wyglądał pierwotnie złożony koncept i w ogóle nie rozumiem, w żadnej konfiguracji (a codziennie prowadzę kilka!!), dlaczego można wybrać sygnał. W ogóle nie!

Napisany przez NaTwoim13
Przy okazji, to tylko na marginesie, to rzuca na mnie bardzo złą poświatę, ponieważ właśnie zauważyłem, że fffffff to mój klient. Wygląda na to, że nie udało mi się zdobyć rekomendacji poprzez moją pracę, muszę to zaakceptować. Nigdy, w żadnej sytuacji, nie powinno się ubiegać o finansowanie przez Signal, jeśli jest się pod opieką niezależnego i doświadczonego maklera!

Napisany przez fffffff
Tak, poleciłem cię, ale chcieli kogoś lokalnie. Nic na to nie poradzisz.

Chodzi mi tylko o zrozumienie, czy zgodnie z umową kredytową należałoby wykorzystać nie tylko kredyt prywatny + część gotówki (teoretycznie).

Warunki są również stare, z oprocentowaniem 1,7 %.

Napisany przez NaTwoim13
Okej, ale ta osoba na miejscu wydaje się przyczyniać do tego lub nawet być odpowiedzialna za to, że siostra potrzebuje pomocy na forum?!

Zasadniczo kapitał własny i wkład własny są traktowane na równi, także finansowany z zewnętrznych źródeł wkład własny jest traktowany jak wkład własny i jest uwzględniany w planie finansowym.

Jeśli teraz 50 000 euro wkładu własnego, 50 000 euro finansowanego z zewnętrznych źródeł i 50 000 euro kredytu mieszkaniowego są elementem planu finansowego, wówczas w warunkach wypłaty mówi się o użyciu 100 000 euro lub wspomina się o tym.

No cóż, stopa procentowa należy patrzeć w kontekście chwili złożenia wniosku, co dotyczyło/a także alternatyw.

Czas obsługi, zresztą również istotny kryterium wyboru banku, wynosił 30 dni roboczych w Signalu miesiąc temu. To samo było wystarczające, aby nie móc pracować z żadnym klientem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata