Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Konta osobiste z opłatami jednostkowymi czy w cenie pakietowej?

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym otworzyć konto osobiste w banku lub spółdzielczej kasie oszczędnościowej. Moi rodzice, z którymi już rozmawiałem na ten temat, płacą miesięcznie stałą opłatę za swoje konto osobiste, w ramach której zawarty jest każdy dostępny usługa. Powiedzieli mi jednak, że istnieje również możliwość wyboru niższej opłaty podstawowej i dodatkowo płacenia osobno za kartę EC, przelewy i druki. Co jest ostatecznie korzystniejsze dla mnie? Pozdrawiam Miri

Napisany przez ADMCI4
BMiri pisze: Chciałbym otworzyć konto osobiste w banku lub spółdzielczy. Moi rodzice, z którymi już na ten temat rozmawiałem, płacą za swoje konto osobiste stałą opłatę miesięczną, w której zawarte są wszystkie usługi. Powiedzieli mi, że istnieje także możliwość wyboru niższej opłaty podstawowej i dodatkowego płacenia za kartę debetową, przelewy i blankiety. Co ostatecznie będzie dla mnie korzystniejsze? Pozdrawiam Miri
Cześć Miri, To oczywiście zależy od tego, jak korzystasz z konta osobistego. Jednak jako początkujący dla mnie wystarczało konto z niższą opłatą podstawową. Lars

Napisany przez ADMCI4
Cześć Miri, mam w moim lokalnym banku oszczędnościowym rodzaj konta internetowego, w którym wszystko zawarte jest oprócz papierowych przelewów. Oznacza to, że usługi takie jak bankowość internetowa, przelewy online, opłaty za prowadzenie konta, wyciągi online oraz korzystanie z wszystkich bankomatów tejże banku (bezpłatnie) są zawarte w opłacie 2 euro miesięcznie. Uważam to za korzystne. A jeśli mam jakieś pytanie lub potrzebuję pomocy, udaję się do oddziału i otrzymuję wsparcie oraz odpowiedzi. Sprawdź na stronie swojego banku, jakie konta są dostępne. Pozdrawiam

Napisany przez andreas_4
Cześć, konto powinno rzeczywiście nie kosztować nic! W końcu nie zarabiasz dużo! Większość banków oferuje młodym ludziom konta bezpłatne!! Poza tym nadal jest wiele innych ofert dla Kont bez opłat. Pozdrowienia Andreas

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata