Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jakie są koszty związane z korzystaniem z bankomatów za granicą?

Napisany przez ADMCI4
Jaka jest cena za wypłaty gotówki z bankomatu za granicą? Interesuje mnie zwłaszcza UE, w tym Turcja. Dziękuję Detlef

Napisany przez ProperSoul
Nie można odpowiedzieć na to pytanie wyłącznie na podstawie tych informacji. Jaką kartą (karta debetowa, karta kredytowa lub inna) z jakiego banku (np. Sparkasse, DKB, VR Bank itp.) ma zostać wypłacone pieniądze? Różne banki pobierają różne opłaty za wypłaty z bankomatów innych instytucji. Najlepiej skontaktować się bezpośrednio z bankiem. Zazwyczaj są w stanie udzielić Ci tej informacji. Pozdrawiam

Napisany przez Steffi
Unia Europejska wraz z Turcją? Czy coś przegapiłem? Jak już ProperSoul napisał, zależy to od warunków Twojego banku. W Turcji może być trochę drożej niż w UE. Niektóre banki nie pobierają opłat w krajach, gdzie obowiązuje waluta euro, ale mogą to robić poza nimi (np. w Turcji). Istnieje tylko kilka banków, które nie pobierają opłat za wypłaty z bankomatu za granicą na całym świecie. Przykładowa lista znajduje się tutaj: https://your-url_here.com Ja mam konto w DKB i nie płacę nic za wypłaty za granicą za pomocą swojej karty Visa. Nie ma również opłat za prowadzenie konta.

Napisany przez ADMCI4
opłaty za wypłaty za granicą w krajach UE wynoszą 5,95 EUR, niedawno wypłaciłem pieniądze w Grecji

Napisany przez ProperSoul
katrin pisze: opłaty za granicą w krajach UE wynoszą 5,95 euro, właśnie ostatnio w Grecji wypłaciłam pieniądze
5,95 więc... Okej... 2 pytania: 1. wypłacone kartą debetową czy kartą kredytową? I 2. w jakim banku lub sparkassen masz konto? Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że w Grecji wypłaciłam darmowe pieniądze kartą Visa DKB. I wiele innych banków, takich jak Deutsche Bank, HypoVereinsbank i inne mają partnerów zagranicznych, którzy umożliwiają darmową wypłatę gotówki.

Napisany przez Doso
To może być całkowicie darmowe w przypadku DKB z kartą kredytową, tylko opłaty za wymianę walut jak w ING-DiBa, aż do kilku procent kwoty wypłaty w przypadku kart kredytowych i nieuczciwych banków. Zakres jest naprawdę od darmowe do nawet 10% wartości wypłaty.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: To może być całkowicie darmowe w DKB z kartą kredytową, opłaty za przeliczanie walut mogą być jedynie takie jak w ING-DiBa, aż do kilku procent kwoty wypłaty w przypadku kart kredytowych i lichwiarskich banków. Zakres jest naprawdę od darmowe do nawet 10% wypłaconej sumy.
te 10% można przebić... kiedyś wypłaciłem 1000 euro z Amex i naliczono mi 45 euro *jestem jeszcze dzisiaj zły*

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata