Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukuję 1500 euro kredytu od prywatnej osoby.

Napisany przez Alexxela
Cześć,

Ze względu na kilka złych decyzji kilka lat temu, moja zdolność kredytowa obecnie wynosi zaledwie 75%. Dlatego nie otrzymuję kredytów od żadnej instytucji finansowej, a niestety nikt w moim otoczeniu nie jest w stanie mi pomóc. W międzyczasie znacznie się zreflektowałem i teraz staram się tylko pokonać krótkoterminowe trudności finansowe.

Obecnie posiadam udokumentowany dochód z nieokreślonego zatrudnienia w wysokości 2000 euro netto, doliczając do tego 450 euro z pracy dorywczej.

Z powodu krótkoterminowych trudności finansowych (przeprowadzka i naprawa samochodu) szukam więc małego kredytu w wysokości 1500 euro.

Spłata będzie dokonana w 4 ratach po 412,50 euro, poczynając od 01.09.2022.

Oznacza to 150 euro odsetek w ciągu 5 miesięcy dla potencjalnego prywatnego pożyczkodawcy.

Proszę o poważne odpowiedzi.

W przypadku braku spłaty, można rozważyć klauzulę o cesji wynagrodzenia czy coś w tym rodzaju. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, więc jest to jedynie moja sugestia, aby zapewnić potencjalnemu pożyczkodawcy pewność.

Z poważaniem

Alexxela

Napisany przez Alexxela
PS: Jeśli ktoś chciałby złożyć mi ofertę bez niesolidnych opłat wstępnych, proszę o przesłanie prywatnej wiadomości tutaj.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Alexxela, tutaj żaden inwestor nie zajawi się, aby pożyczyć pieniądze nieznaniej osobie bez zabezpieczeń. Takiego przypadku jeszcze nie było. Najlepiej rozejrzyj się w swoim kręgu znajomych lub w rodzinie.

Napisany przez Micha80
Alexxela pisze:
Dzień dobry,

Obecnie dysponuję udokumentowanym dochodem z nieograniczonego zatrudnienia w wysokości 2000 euro netto oraz 450 euro z pracy dorywczej.

Z powodu krótkotrwałego kryzysu finansowego (przeprowadzka i naprawa samochodu) poszukuję więc małego kredytu w wysokości 1500 euro.

Alexxela

Jeśli tak jest, to kwota 1500 euro jest raczej śmiesznie niska.
Nie wiem dlaczego bank nie przyznaje takiej kwoty.
Poza tym można łatwo zarobić tę kwotę wykonując kilka usług.

Napisany przez 2utopus
Pytanie brzmi raczej, jakie inne kredyty są jeszcze dostępne - i/lub czy istnieją obowiązki alimentacyjne?

Istnieją jednak banki, które udzielają kredytów nawet przy słabej ocenie w Biurze Informacji Kredytowej.

W przeciwnym razie, kwota 1500€ powinna być wystarczająca na korzystanie z debetu.

Czy koszty przeprowadzki/naprawy samochodu nie mogą być spłacane w ratach?

Napisany przez hanes
To przychodzi mi na myśl tradycyjne sigma - ������... jest jednak drogie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Sigma nie jest też tak droga, jeśli w Niemczech nie dostaje się już kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata