Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.
Cześć,

mam nadzieję, że możecie mi pomóc.

Temat: Ergo - Zawieranie umowy, gdy jest już za późno. ubezpieczenie dodatkowe na zęby z natychmiastowym świadczeniem.

Powiedzmy, że mam do czynienia z absolutnym przypadkiem ekstremalnym. IKK pokrywa 4800 euro. Według reklamy Ergo i ofert na ich stronie internetowej, wypłacają oni pełną kwotę, czyli 4800 euro - Gdzie tu jest haczyk?! To po prostu nie może się opłacać! W każdym razie każdy może skorzystać z tej oferty, płacić 33,90 euro przez 24 miesiące i wypłacić sobie 4800 euro. Warunki muszą być z pewnością inaczej sformułowane, a tutaj po prostu wydobywa się pieniądze z kieszeni biednych ofiar. Nie jestem pewien, ale warunki muszą być ułożone w ten sposób:
- w pierwszym roku ubezpieczenia maksymalnie 250 euro
- w pierwszych dwóch latach ubezpieczenia razem maksymalnie 500 euro
itd.
Jeśli płacę do swojej umowy przez dwa lata, otrzymam łączną kwotę 813 euro - jeśli płacę przez dwa lata, Ergo wypłaci maksymalnie 500 euro - Czyli 500 euro z 4800 euro.
Czy to się zgadza? Czy ktoś miał z tym doświadczenia? Jestem dość pewny, że to przebiega w ten sposób. Potrzebuję jedynie potwierdzenia i doświadczeń, które zweryfikują tę kwestię.

Pozdrowienia
W warunkach nie mogę nic znaleźć. Kilka razy pytałem Ergo, zawsze mówili mi to samo: 100% pokrycia kosztów. Na stronach internetowych (np. Trustpilot) widziałem ciągłe negatywne opinie. Oczywiście mogę zawrzeć umowę i skorzystać z mojego prawa do odstąpienia, ale to kosztuje czas i pieniądze. Dlatego wolę zapytać tutaj.
Oczywiście. Niemniej jednak chciałbym zobaczyć szeroki zakres opinii. Na niektórych stronach wiele recenzji wydaje mi się po prostu mało wiarygodnych. Stałe oceny 5 na 5 lub 4 na 5 gwiazdek. Na trustpilot wiele negatywnych, ale zbyt ogólnikowych dla moich potrzeb.
Być może tutaj znajdę nadzieję.
Dziękuję za link.
Znalazłeś teraz haczyk, co daje posiadanie ubezpieczenia, które mówi, że wszystko pokryje, ale gdy nadszedł czas zapłaty świadczenia, wymaga najpierw 1000 ekspertyz i w końcu może i tak nie płaci, wtedy zostajesz z dodatkowymi kosztami, które musiałbyś ponieść na leczenie. ubezpieczenie istnieje tylko wtedy, gdy firma ubezpieczeniowa może spodziewać się uzyskania większych składek niż wypłat za leczenie. Jeśli ubezpieczenie jest tanie, możesz założyć, że firma ubezpieczeniowa musi płacić mało...

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Gdzie dostałeś tę rekomendację i jak stara ona jes[…]

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata