Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Ergo - Zawierać, gdy wydaje się, że jest już za późno. ubezpieczenie dodatkowe dentystyczne...

Napisany przez Hiddleston
Cześć,

mam nadzieję, że możecie mi pomóc.

Temat: Ergo - Zawieranie umowy, gdy jest już za późno. ubezpieczenie dodatkowe na zęby z natychmiastowym świadczeniem.

Powiedzmy, że mam do czynienia z absolutnym przypadkiem ekstremalnym. IKK pokrywa 4800 euro. Według reklamy Ergo i ofert na ich stronie internetowej, wypłacają oni pełną kwotę, czyli 4800 euro - Gdzie tu jest haczyk?! To po prostu nie może się opłacać! W każdym razie każdy może skorzystać z tej oferty, płacić 33,90 euro przez 24 miesiące i wypłacić sobie 4800 euro. Warunki muszą być z pewnością inaczej sformułowane, a tutaj po prostu wydobywa się pieniądze z kieszeni biednych ofiar. Nie jestem pewien, ale warunki muszą być ułożone w ten sposób:
- w pierwszym roku ubezpieczenia maksymalnie 250 euro
- w pierwszych dwóch latach ubezpieczenia razem maksymalnie 500 euro
itd.
Jeśli płacę do swojej umowy przez dwa lata, otrzymam łączną kwotę 813 euro - jeśli płacę przez dwa lata, Ergo wypłaci maksymalnie 500 euro - Czyli 500 euro z 4800 euro.
Czy to się zgadza? Czy ktoś miał z tym doświadczenia? Jestem dość pewny, że to przebiega w ten sposób. Potrzebuję jedynie potwierdzenia i doświadczeń, które zweryfikują tę kwestię.

Pozdrowienia

Re: Ergo - Zawierać, gdy wydaje się, że jest już za późno. ubezpieczenie dodatkowe dentystyczne...

Napisany przez 2titan1981
Możesz najlepiej sprawdzić warunki, tam wszystko jest dokładnie opisane, bo tam powinno być zawarte.

W warunkach nie mogę nic znaleźć. Kilka razy pytałem Ergo, zawsze mówili mi to samo: 100% pokrycia kosztów. Na stronach internetowych (np. Trustpilot) widziałem ciągłe negatywne opinie. Oczywiście mogę zawrzeć umowę i skorzystać z mojego prawa do odstąpienia, ale to kosztuje czas i pieniądze. Dlatego wolę zapytać tutaj.

Nikt tutaj jednak nie będzie w stanie odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nikt nie zna warunków. Liczy się tylko to, co jest zawarte w warunkach.

Poprzez doświadczenia, które zostały przeżyte, można również uzyskać odpowiedzi.

Napisany przez 2utopus
Ale czy doświadczenia nie znajdują się na Trustpilot lub?

Alternatywnie tutaj:
https://www.finanztip.de/erfahrungen/ergo/

Oczywiście. Niemniej jednak chciałbym zobaczyć szeroki zakres opinii. Na niektórych stronach wiele recenzji wydaje mi się po prostu mało wiarygodnych. Stałe oceny 5 na 5 lub 4 na 5 gwiazdek. Na trustpilot wiele negatywnych, ale zbyt ogólnikowych dla moich potrzeb.
Być może tutaj znajdę nadzieję.
Dziękuję za link.

Byłem już na stronie internetowej. Dużo negatywnych komentarzy. Niestety, na moją sprawę tylko jeden krytyczny komentarz.

Znalazłeś teraz haczyk, co daje posiadanie ubezpieczenia, które mówi, że wszystko pokryje, ale gdy nadszedł czas zapłaty świadczenia, wymaga najpierw 1000 ekspertyz i w końcu może i tak nie płaci, wtedy zostajesz z dodatkowymi kosztami, które musiałbyś ponieść na leczenie. ubezpieczenie istnieje tylko wtedy, gdy firma ubezpieczeniowa może spodziewać się uzyskania większych składek niż wypłat za leczenie. Jeśli ubezpieczenie jest tanie, możesz założyć, że firma ubezpieczeniowa musi płacić mało...

Napisany przez 2utopus
Warunki powinny być tutaj, prawda?

https://www.ergo.de/bin/ergo/public/...m-Zahnarzt.pdf

Taryfa nie jest dostępna.
Taryfa ZEF - o to chodzi.

Dziękuję i pozdrawiam

Napisany przez 2utopus
Na Google zajmuje miejsce 5:

https://kooperation.ergo.de/bin/ergo...stzuschuss.pdf

Tutaj także tylko 250€ rocznie - po 4 latach prawdopodobnie zostanie to zlikwidowane ... ale przy składkach w wysokości 400€ rocznie, jest to prawdopodobnie kalkulacja mieszana.

Aha, więc wygląda na to, że warunki nie zostały przeczytane ani zrozumiane.

Po 4 latach i opłaceniu składek w wysokości 1627,2€ do zapłacenia pozostałaby różnica, którą fundusz ubezpieczeń zdrowotnych nie pokrywa. Biorąc pod uwagę, że znasz już swoje aktualne potrzeby, nie możesz czekać kolejne 4 lata... ubezpieczenie płaci zatem tylko różnicę pomiędzy tym, czego fundusz zdrowia nie pokrywa, odliczając już opłacone składki do tego momentu. Jeśli zostanie coś więcej, wtedy ubezpieczenie to naprawdę pokryje.

Napisany przez sRehlers
ERGO? To nie będzie działać na Twoją korzyść, to oczywiste.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata