Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Dowodzić, że potrafi się jednak radzić sobie z pieniędzmi!

Napisany przez Finanzen23
Cześć!

Mam 31 lat i mieszkam pod opieką prawną.
Mam tylko 65 euro na tydzień na zakupy, co ledwo starcza na zakupy na cały tydzień.
Pracuję dodatkowo w chronionym środowisku, co oznacza, że ​​mogę zarabiać maksymalnie 100 euro miesięcznie.
Powoli mi to wystarcza. Jak mam żyć z takiej kwoty? Mieszkam samodzielnie,
ale co mi to daje, skoro nie mam pieniędzy na uczestnictwo w społeczeństwie?
Nie rozumiem, dlaczego mi to odmawiają i mówią, że nie jestem zdolny do czynności prawnych.
To tylko dlatego, że dawniej nie potrafiłem zarządzać pieniędzmi, nie oznacza, że teraz nie mogę tego nauczyć się/chcieć/mieć prawa do tego.
Jeśli mam żyć samodzielnie, to mój opiekun powinien mi umożliwić prowadzenie konta bankowego i posiadanie karty bankowej.
Od 2012 roku żyję bez konta bankowego i własnej karty.
Jestem bardzo zirytowany, ponieważ nie mogę sobie pozwolić na ładne ubrania ani inne luksusowe rzeczy.
Muszę zawsze wybierać najtańsze możliwe opcje.
To mnie frustruje. Trudno mi się z tego wydostać.
Ciągle mówi się, że nie mogę pracować i dlatego mój zakres działania się nie poszerza.
Nakłada mi się kaganiec, z którego chcę się wydostać.
Chcę udowodnić, że mogę pracować i normalnie zarządzać finansami.
W obecnym stanie moje życie jest bardzo nudne, ponieważ pieniądze szybko się kończą.
Jedynym pocieszeniem jest świadczenie rodzinne, ale przecież można samemu budować dobrobyt.
Nie rozumiem, dlaczego wszystko musi być prawne i skomplikowane.
Czy nigdy nie będę mógł zbudować poważnego dobrobytu, dopóki mam opiekę prawną?
O co chodzi? Wszystko tylko dla ochrony?
Chcę odzyskać swoją finansową wolność.

W przeciwnym razie mogę zacząć czuć się podejrzliwy.

Być może ktoś zna się na tym tle.
Obecnie żyję z zabezpieczenia socjalnego i też mnie to bardzo denerwuje.
Chciałbym być samodzielny.

Napisany przez StGe1973
To jest skromna sytuacja, tutaj nie znajdziesz pomocy. To będzie możliwe tylko poprzez pomoc prawnika.

Ostatecznie musiał istnieć powód, dlaczego decyzja sądowa została podjęta w ten sposób. Prawdopodobnie adwokat musiałby ją zaskarżyć, co oznaczałoby medyczne lub psychologiczne opinie, które wskazywałyby na znaczącą zmianę podstawy poprzedniej decyzji.

Jednakże być może nie powinieneś wspominać, że frustruje cię to, że nie możesz kupować drogiej odzieży lub markowych rzeczy. To naprawdę nie są najważniejsze sprawy, jeśli chcesz uzasadnić swoją finansową niezależność....

Napisany przez bruno68
Nie jest to takie proste!

Powód: Ponieważ prawdopodobnie nie mówi on całej prawdy! Nie chcę ich celowo oskarżać, ale raczej rozpocząłem to na podstawie błędnych założeń, które zaczęliście ponad 10 lat temu.

Pisze on tutaj od 2012 roku bez prawa do tego! No cóż, w wieku 21 lat można już mieć spore długi, które z kolei zakończyły się postępowaniem upadłościowym. W ramach tego postępowania nadzór finansowy zostaje nakazany do spłaty długów!

Do dzisiaj nadal żyją w tej sytuacji! Termin ten wynosił w 2012 roku 10 lat! Wygląda na to, że nadal trwa!

Reszta psiego chłamu dotycząca zarabiania, cóż, wyobraźcie sobie, że opiekun musi pracować, zamiast tylko odsiadywać karę! Wtedy musiałby podjąć ryzyko pracy bez zwrotu kosztów i poniesienia ryzyka odpowiedzialności.

Nie, on tego nie zrobi.

Sprawdźcie decyzję sądu dotyczącą nadzoru finansowego! Wewnątrz znajdują się wszelkie informacje: Dlaczego, jak długo i jak można się temu przeciwstawiać.

bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata