Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sucha pożyczka/minikredyt

Napisany przez PEREDUR
Proszę zamknąć lub oznaczyć jako zakończone, dziękuję.

Napisany przez 2titan1981
Nie będzie tego bez zabezpieczeń.

Napisany przez PEREDUR
@titan1981 Jestem tego świadom. Jakie zabezpieczenia przewiduje Pan dla pożyczki od prywatnej osoby? Na przykład zabezpieczenia fakultatywne-akcesoryjne itp.?! Nie musi Pan odpowiadać. Warunki ramowe zazwyczaj komunikuje się w cztery oczy. MFG

Napisany przez StGe1973
Peredur,

przenieś się teraz do pozycji pożyczkodawcy. Nie masz żadnych dochodów podlegających zajęciu ani zapewne żadnych zabezpieczeń. Jeśli miałbyś znaczące dochody, otrzymałbyś kredyt od banku. Gdybyś miał zabezpieczenia, mógłbyś je sprzedać, zastawić lub cokolwiek innego, aby uzyskać pieniądze.

Umowa lub weksel nie mają wartości, ponieważ nikt nie może egzekwować niczego od ciebie. Oczywiście ktoś może próbować, ale generuje to tylko koszty (które trzeba najpierw ponieść), a nawet wyrok sądu nie pomoże, jeśli nie ma nic do zgarnięcia.

Jedyne sensowne prośby o kredyt tutaj w forum mogą być ewentualnie związane z zakładaniem firm. Jeśli ktoś ma dobry pomysł, solidny plan biznesowy i sprawia dobre wrażenie osobiście podczas spotkania, to byłoby to być może rozważne. Wszystko inne jest po prostu bez sensu.

Bo decydujące pytanie zawsze brzmi: jeśli bank, przyjaciele, rodzina itd. nie chcą ci pożyczyć pieniędzy, dlaczego miałby to zrobić zupełnie obcy człowiek?

To nie oznacza, że nie odczuwa się współczucia dla opisanych sytuacji (kryzysowych). Ale moim zdaniem, w przypadku świadczeń socjalnych lub Hartz IV, nawet jednorazowe potrzeby zostaną pokryte, jeśli są one niezbędne do życia. Zatem twoją jedyną opcją będzie złożenie wniosku o świadczenie socjalne w celu finansowego pokrycia twojej inwestycji w swoje gospodarstwo domowe.

Napisany przez shyloKing
Zabezpieczenia są drugorzędne. Głównym pytaniem pozostaje to, że jeśli już musisz rozłożyć tak małą kwotę na cały rok, jaka jest możliwa szansa na niewypłacalność? Kwota sama w sobie nie jest problemem, ale okres spłaty, który jest wyraźnie zbyt długi. Tutaj nie gra rola twoja tragedia życiowa, która i tak dla osób z zewnątrz jest prawie, że niemożliwa do zweryfikowania (nikt nie chce sięgać tak daleko w zakresie prywatności!), liczy się tylko możliwość spłaty - transakcje pieniężne zawsze(!) są oparte na zaufaniu (bez zaufania, nie ma transakcji).
Praca dorywcza przez jeden/dwa miesiące i masz kwotę razem, tylko dla porównania z zakresem kwot.

Realistycznie patrząc, nie byłoby możliwe spłacenie więcej niż maksymalnie 100 dni czyli 15 tygodni (około 3 miesiące). W przypadku tak niewielkiej kwoty, którą można sobie dość szybko zarobić np. na aukcjach internetowych lub na targu, nie widzę absolutnie żadnego powodu, aby czekać długo na spłatę. Bez znaczenia, czy to są pieniądze do gry czy nie.
Oczywiście, byłby to twój wybór, ale po prostu nierealistyczny, ponieważ ryzyko nie przystaje do jakiejkolwiek korzyści. Nawet 10% nie pomogą. Osoby prywatne nie są bankami, nie emitują, a jedynie udzielają tego, co mają, czyli zawsze z 100% ryzykiem. Proszę, zawsze pamiętaj o tym. Nikt nie ma niczego do rozdania.

Napisany przez PEREDUR
Oskarżenia, insynuacje, nieufność, nadęte zachowanie itp.

Ogólnie diakrytyka, którą zauważyłem już przed zarejestrowaniem się.
A potem zostałem uprzejmie przywitany i mogłem porozmawiać. Podsumowując, problem został rozwiązany. Serdeczne podziękowania w tym miejscu.
Warunki dochodowe, zabezpieczenia i spłata (nie dłużej niż 3 miesiące) zostały ustalone PRYWATNIE, BEZ publicznego dyskutowania o tym w wątku.
Należy pamiętać, że w tym forum każdy postronny, niebędący członkiem, może czytać wszystko, jeśli nie uważa.
Kto oczekuje wrażliwych informacji publicznie w wątku, nie wydaje mi się być w pełni poważny. Przecież banki nie są też krzykaczami na rynku.
Starałem się zgłosić swoje zmartwienie z pewną dyskrecją. Dziękuję, że przypomniałeś mi o moich życiowych tragediach.

Każdy ma swoje własne indywidualne tło. Najpierw pytaj, potem oceniaj.

Napisany przez Sephir0th
Tutaj zostało to - jak w wielu innych porównywalnych wątkach - rzeczowo podkreślone, że kredyty powinny być zabezpieczone. Nawet jeśli dochód jest poniżej progu egzekucji, bez dodatkowych zabezpieczeń jest naprawdę trudno znaleźć wiarygodnego wierzyciela - chyba że w swoim otoczeniu (rodzina, przyjaciele). Nie rozumiem dlaczego reakcja na to jest taka przewrażliwiona.

Napisany przez shyloKing
Bez zarzutu, ale z racjonalnością. Każdy ma jakąś historię do opowiedzenia. To jednak nie mówi nic o moralności płatności, ponieważ nie da się wejść do głów ludzi. Sam dałem się nabrać na wiarygodną historię dwa tygodnie temu, wszystko się zgadzało, tylko nie to, że ktoś miał zamiar spłacić. W rzeczywistości po prostu należy się liczyć z niewypłacalnością. Teraz gonie za bezsensownymi 1000 euro, a pożyczkodawca mocno na tym straci. Polecam każdemu zamiast opowieści, po prostu przedstawić w jaki sposób planuje wiarygodnie spłacić. Luźne traktowanie prywatności w dzisiejszych czasach zastanawia mnie, ponieważ jest absolutnie niepotrzebne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata