Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: otworzyć konto bankowe bez rodziców mając 17 lat

Napisany przez ADMCI4
Mam 17 lat i chciałbym mieć konto bankowe, tak jak moi przyjaciele. Niestety moi rodzice są przeciwko. Twierdzą, że nie radzę sobie jeszcze dobrze z pieniędzmi i konto bankowe byłoby zupełnie bezużyteczne dla mnie, ponieważ nie mam jeszcze żadnych zobowiązań. Jednakże obecnie staram się o pół etatu i wiem od moich przyjaciół, że potrzebuję konta bankowego do otrzymywania wynagrodzenia. Czy istnieje możliwość otwarcia takiego konta bez udziału moich rodziców?

Napisany przez ADMCI4
Moich rodziców również to nie przekonywało. Poszedłem więc do banku, a tam pracownik ds. obsługi skontaktował się z moimi rodzicami i porozmawiał z nimi. Następnie nagle się udało..... Pozdrowienia, Meira

Napisany przez ADMCI4
Meira pisze: Moi rodzice też byli przeciwni. Poszłam do banku, a tam pracownik ds. spraw skontaktował się z moimi rodzicami i porozmawiał z nimi. Wtedy nagle wszystko się ułożyło... Pozdrowienia, Meira
Hääää pracownik ds. spraw zadzwonił, a potem nagle wszystko się ułożyło ????

Napisany przez 2Escorpio
Princess pisze: Hääää der Sachbearbeiter hat angerufen, dann gings auf einmal ????
Ona chyba ma na myśli, że doradca bankowy przekonał rodziców, że dla nich dobrze będzie mieć konto oszczędnościowe. Bez podpisu opiekunów (jeśli są dwaj, OBA muszą również podpisać)... osoba nieletnia, czyli poniżej 18 roku życia, nie może mieć konta. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata