Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Obawiam się - Wyłudzenie

Napisany przez Gabast
Cześć,
Zamówiłem sobie około 10 dni temu za pośrednictwem Facebooka środek do oczyszczania naczyń krwionośnych za 39 euro. Krótko potem zadzwoniono do mnie i wyjaśniono, że muszę przejść kurację trwającą ponad 60 dni i kosztującą 148 euro. Mam 77 lat i byłam zaskoczona, ale zgodziłam się. Teraz mogę odebrać paczkę na poczcie. Muszę jednak najpierw zapłacić 148 euro. Nie wiem jednak, co jest w tej paczce. Czy mogę odmówić przyjęcia paczki i poprosić o odesłanie. Ponadto zdziwiłem się różnicą w cenie - najpierw 39 euro, a nagle 148 euro. Czy możecie mi pomóc? Właśnie dołączyłem do forum i nie jestem pewien, czy jestem tutaj dobrze.
Dziękuję z góry

Napisany przez 2titan1981
Jak można w ogóle dojść do pomysłu zamawiania leków itp. na Facebooku i innych stronach? Czy w przypadku potrzeby leków lepiej byłoby skonsultować się z lekarzem? Zazwyczaj istnieje 14-dniowe prawo do odstąpienia od zakupu online. Lub jeśli nie odbierzesz paczki, zostanie ona zwrócona do nadawcy po pewnym czasie. Niemniej jednak niedługo będziesz miał firmę windykacyjną przed drzwiami, która będzie żądać 149€ plus opłaty związane z wezwaniem do zapłaty i prowizje biura windykacyjnego.

Napisany przez Gabast
Czy muszę zapłacić za wszystko, mimo że koszty na Facebooku wynoszą tylko 39 euro? Wszystko inne było omawiane przez telefon

Napisany przez 2titan1981
Również przez telefon można zawierać ważne umowy. Jak już wspomniałem, można zrezygnować w ciągu 14 dni. Niemniej jednak prawdopodobnie firma windykacyjna stanie przed twoimi drzwiami i spróbuje odzyskać pieniądze. Osobiście zrezygnowałbym na piśmie i nie przyjął paczki. To nie pomoże jednak uniknąć prawdopodobnych kłopotów, które teraz mogą się pojawić.

Napisany przez tfh
Generalnie na przyszłość: metody oczyszczania naczyń krwionośnych to pseudonauka. Jedyną skuteczną metodą usunięcia złogów z naczyń krwionośnych jest interwencja chirurgiczna.

Napisany przez ZehWeh
Gdy odłożymy na bok kwestię legalności, to wydaje się, że ten lek nie jest zarejestrowany. Jeśli w ogóle coś otrzymasz, możesz dostać nawet pusty karton. W najlepszym przypadku może to być placebo - czyli substancja bez działania, ale w najgorszym przypadku otrzymasz jakąś mieszaninę, której wartości działania nie da się przewidzieć. Zdecydowanie odradza się spożywania takich substancji! Zastanawiam się, skąd taki pomysł, żeby zamawiać leki za pośrednictwem Facebooka! Nawet jeśli temat startowy jest nieco starszy, należy się zapytać sam siebie: jeśli ktoś obcy na ulicy oferuje lekarstwo, które rzekomo ma cudowne działanie, czy kupilibyście je? Prawdopodobnie nie. I tak samo należy postępować na Facebooku.

Napisany przez 2utopus
Czy naczynia krwionośne są rzeczywiście zanieczyszczone?
Czym są zanieczyszczone? Co na to lekarz rodziny?
Prawdopodobnie jest to tylko suplement diety, który z definicji nie powinien mieć żadnej wartości medycznej.
(W przeciwnym razie byłby to lek.)

Istnieje wiele terminów, które nie są poparte naukowo, jeśli chodzi o medycynę konwencjonalną.
Odpady metaboliczne, które muszą być wypłukane z komórek - lub oczyszczanie jelit itp.
Na pierwszy rzut oka wszystko to brzmi dobrze - ale nie da się tego uzasadnić naukowo ... jest to raczej praktyka czarodziejska albo przeznaczone dla uzdrowiciela ...

Nawet jeśli otrzymasz wezwanie od firmy windykacyjnej, najpierw muszą udowodnić, że zawarłeś umowę i nie zrezygnowałeś z niej - często wywierany jest duży nacisk, ale sprawy te zwykle nie kończą się w sądzie.

Więc lepiej złożyć wycofanie z wyprzedzeniem i uważać na pocztę, aby uniknąć skutecznego postępowania sądowego (na które można również złożyć sprzeciw!) - jeśli sprawa rzeczywiście trafi do sądu, może być konieczne zatrudnienie prawnika.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata