Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Alternatywy dla kredytu samochodowego przy finansowaniu pojazdu

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym kupić nowy samochód, ponieważ mój stary z pewnością nie przejdzie kolejnego badania technicznego. Niestety nie mogę go od razu opłacić, a więc musiałbym skorzystać z jakiejś formy finansowania. Standardowe finansowanie samochodowe oferuje czasami korzystne oprocentowanie, ale często wiąże się z wysoką miesięczną ratą. Czy istnieją inne alternatywy, w których raty są niższe, na przykład dzięki wpłacie początkowej? Pozdrawiam Kai

Napisany przez MThiemann
Cześć Kai, Możesz korzystać z kalkulatora kredytu ratalnego online na mojej stronie internetowej. Przy finansowaniu pojazdu masz możliwość wprowadzenia wpłaty początkowej i obliczenia finansowania tylko na podstawie pozostałej kwoty. Ponadto możesz tutaj porównać ze sobą kilka banków bezpośrednio. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Kai Uwe pisze: Chciałbym kupić nowy samochód, ponieważ mój stary z pewnością nie przejdzie przez badanie techniczne. Niestety nie mogę go teraz od razu opłacić, więc musiałbym skorzystać z jakiejś formy finansowania. Standardowe finansowanie samochodu oferuje czasami korzystne oprocentowanie, ale często wiążą się z wysokimi miesięcznymi ratami. Czy istnieją inne alternatywy, gdzie raty są niższe, na przykład dzięki wpłacie zaliczkowej? Pozdrawiam Kai
Cześć Kai, słyszałem o tzw. finansowaniu trójstopniowym, gdzie na początku dokonuje się wpłaty zaliczkowej, następnie płaci się stosunkowo niskie raty, a na koniec ponownie pojawia się większa kwota do zapłaty.

Napisany przez ADMCI4
Jeśli chcesz zaoszczędzić przy zakupie nowego samochodu, musisz sprytnie negocjować. To samo dotyczy zakupu samochodu używanego jako alternatywy oszczędnościowej. Istnieje jednak kilka istotnych punktów, które należy wziąć pod uwagę, aby odpowiedzialność za ewentualne późniejsze uszkodzenia była jasno określona. Przed zakupem samochodu należy przeprowadzić analizę miesięcznych kosztów utrzymania wymarzonego pojazdu. Należy również zwrócić uwagę na wysokość podatku drogowego. Jest on ustalany w zależności od rodzaju paliwa (diesel czy benzyna), wielkości silnika oraz emisji CO-2. Ważne są również informacje dotyczące kosztów ubezpieczenia. Istotne są także koszty paliwa i napraw pojazdu. Należy również wziąć pod uwagę utratę wartości pojazdu. Kiedy decyzja zakupu jest podjęta, najczęściej można jeszcze uzyskać rabat. Przynajmniej jeśli można zapłacić gotówką. Zawsze warto zapytać o rabat za płatność gotówką. Jeśli nie masz wystarczająco dużo pieniędzy na koncie, możesz poprosić swojego banku o kredyt samochodowy. W rezultacie, mimo odsetek, zazwyczaj wychodzi się taniej niż przy spłacie ratalnej w salonie samochodowym. Wpłacając zaliczkę, zmniejszasz kredyt. W rezultacie twoje miesięczne obciążenia są mniejsze, niezależnie od tego, czy skorzystasz z usług banku czy salonu samochodowego. Najlepiej skonsultować oferty zarówno z banku, jak i salonu samochodowego. Powodzenia! Mert Osman

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata