Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Szukam kogoś, kto mógłby mi pożyczyć 20-30 euro do 26.08.

Napisany przez Gloud
Cześć droga społeczności Tutaj już przeczytałem kilka wątków, w których ktoś prosi o pożyczkę, czy ostatecznie się udało, nie wiem i teraz próbuję sam. Nie chcę tutaj żadnego dużego kredytu ani niczego innego z długimi okresami spłaty. Potrzebuję tylko niewielkiego kredytu na okres do przyszłego piątku, 28.08, w wysokości 20-30€, aż wypłata będzie. Niestety nie mam debetu, a normalnie moja wypłata jako pracownika drogowego jest zazwyczaj w pełni wystarczająca, ale w tym miesiącu była jakaś przeszkoda, nie mogę poprosić znajomych, bo sami nie mają pieniędzy, a mój dziadek mógłby mi pożyczyć, ale pieniądze pojawiłyby się na koncie dopiero w środę, więc trochę za późno. Oddałbym pieniądze podwójnie, jak odsetki. Potrzebuję pieniędzy tylko na jedzenie. Spłata nastąpiłaby poprzez natychmiastowy przelew, byłoby również miło, gdyby pożyczkodawca mógł mi to również przelać natychmiastowo jako zabezpieczenie, nie wiem, co mogę zaoferować, mogę jedynie powiedzieć, że mam doskonałe opinie na Ebay i Ebay Kleinanzeigen oraz dotrzymuję słowa, na Kleinanzeigen moje sprzedaże obsługuję tylko za pośrednictwem przelewu bankowego i dostarczam to, co ustalono, nie strzeliłbym sobie w stopę przez 20€ ????

Napisany przez ZehWeh
Po prostu idź do lombardu, na pewno masz coś wartościowego wartego 50-100€. W najgorszym wypadku możesz oddać smartfona!

Na pewno wyjdziesz taniej niż poleganie na obcych osobach z internetu, które mogą nawet oszukiwać.

Napisany przez Gloud
U nas niestety nie ma lombardu, już zamieściłem ogłoszenie na portalu ogłoszeniowym, ale zamykam post, ponieważ kolega z pracy mi pomógł. Dziękuję za odpowiedź.

Napisany przez 2utopus
Jeśli zalicza się do nich pracodawca, przyjaciele, krewni, debet, książeczka oszczędnościowa, saldo Payback na karcie Payback, można również spróbować tego:

Obecnie jest wiele owoców i warzyw, które można często otrzymać za darmo:
https://mundraub.org

Ponadto istnieje wiele osób chętnych do ratowania jedzenia - możesz sprawdzić tutaj:
https://foodsharing.de

Oczywiście zawsze dobrze jest zbierać butelki zwrotne, zużywać pozostałe żywności, oddać krew za pieniądze do kliniki (lub na posiłek w Czerwonym Krzyżu)

Jeśli mieszkasz w Hamburgu, być może warto rozważyć to rozwiązanie:
https://www.mydealz.de/deals/ikea-ha...ussels-2016665
(Dotyczy to tylko żywności dostępnej w sklepie meblowym Ikei ... nie w restauracji/sklepie spożywczym Ikei)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata