Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Sanyo Electric

Napisany przez ADMCI4
Musiałem dziś rano przetrzeć oczy: wzrost kursu o +19% w ciągu nocy. Już widziałem, że organizowane jest nowe kapitał, bez konieczności ponoszenia opłat przez akcjonariuszy. Jednakże oczywiście wiąże się to z kosztami, a Sanyo obecnie zanotowało największą stratę w historii. Próbuje się zmiany na lepsze. Zastanawiam się, czy powinienem sprzedać jutro. Lancelot

Napisany przez richard100
W Japonii nie inwestuję z zasady. To kultura, która jest mi obca, i której nie zrozumiałem. Chociaż byłem tam kilka dni (na wystawie światowej w Osace w 1970 roku) Jak już wspomniałem, ten region świata jest dla mnie zagadką z siedmiu pieczęci. I tego, czego nie rozumiem, lepiej unikać. Pozdrowienia, Rich Dzisiaj przeczytałem: https://www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,392344,00.html TOKIO Japończycy ciągle szukają partnerów w internecie, aby popełnić wspólnie samobójstwo. Teraz interweniuje policja. Z powodzeniem. Japońska policja zdołała właśnie zapobiec dziewięciu samobójstwom. Poprzedziła je dwumiesięczna obława. Od pewnego czasu urzędnicy celowo przeszukują Internet, aby znaleźć takie strony internetowe. Strażnicy zaczęli szukać różnych grupowych samobójstw. W międzyczasie wprowadzono nowe wytyczne dla dostawców usług internetowych, zgodnie z którymi muszą zgłaszać policji, gdy znają takie strony internetowe. Japonia ma najwyższy wskaźnik samobójstw wśród państw uprzemysłowionych. Kraj ten wydaje miliony na programy pomagające osobom z depresją. Do sierpnia zarejestrowano 75 samobójstw dokonanych za pośrednictwem Internetu, podczas gdy przez cały poprzedni rok było ich 55.

Napisany przez ADMCI4
Po korekcie Sanyo Electric znowu wzrasta. Kto mógłby mi poradzić, po jakiej cenie powinienem/ powinienem wyjść w najbliższych tygodniach/miesiącach - technicznie rzecz biorąc? Myślę, że moja pierwsza reakcja na wyjście przy 350 jenów było zbyt pochopne. Może około 400? Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Badania wykazały, że pozyskane środki na sfinansowanie restrukturyzacji spowodują znaczące rozcieńczenie. Dlatego postanowiłem pozostawić kurs docelowy na poziomie 350 jenów. Wczoraj wieczorem akcje zostały sprzedane. Cieszę się z zysku netto w wysokości 30%. Lancelot

Napisany przez 2cybercrash
Podobnie jak Rich, mam bardzo sceptyczne podejście do japońskiego rynku akcji. Prognozy zawsze się nie sprawdzają. Japończycy sami nie inwestują w akcje! Rynek praktycznie kontrolowany jest przez USA. Trzy razy opadłem z twarzą w błoto inwestując w Japonię. Potwierdzeniem był przełom Nikkei, z około 13000 na 15000 a teraz powyżej 16000. To wydarzenie zostało trafnie zarejestrowane przez Costę na forum Cash-Borsalino, w odpowiednim momencie! Mam jeszcze kilka dobrze handlowalnych certyfikatów SWX na liście obserwowanych, Fujitsu jest wyprzedane ze względu na dumne wskaźniki P/E zbliżające się do 40, Toshiba ogłosiła interesującą kolaborację, również wskaźnik P/E jest zdecydowanie zbyt wysoki! Jestem również zainteresowany firmą Canon, notowaną na Xetrze w euro. Bardzo solidna i uczciwie wyceniona firma technologiczna z doskonałym zarządzaniem i konkurencyjnymi produktami w atrakcyjnych segmentach cenowych.

Napisany przez ADMCI4
Canon - Oto opinia Deutsche Bank z dnia 16 grudnia 2005 r.: Aparaty cyfrowe będą miały pozytywny wpływ na branżę drukarek: Canon ma na celu dalsze zwiększenie udziału w globalnym rynku aparatów fotograficznych, który nadal rośnie głównie dzięki popytowi w krajach BRIC. Postęp technologii fotografii cyfrowej stwarza nowe możliwości zarówno po stronie wejściowej (aparat) jak i wyjściowej (drukarka). W tej sytuacji oczekujemy, że bardzo konkurencyjna działalność aparatów cyfrowych Canona będzie napędzać wzrost zysków w średnim okresie. Perspektywy dla działalności aparatów cyfrowych: 15 grudnia Canon zorganizował prezentację dla inwestorów dotyczącą swojej działalności w zakresie aparatów cyfrowych, która ma największy udział w rynku światowym. Canon oszacował, że rynek wzrośnie z 80 mln jednostek w 2005 r. do 100 mln jednostek w 2008 r., a wzrost będzie napędzany przez Chiny, kraje Wschodniej Europy, a także rosnący popyt na cyfrowe lustrzanki. Canon dąży do zwiększenia liczby wysyłek aparatów cyfrowych do 23 mln jednostek (udział na rynku 23%) do 2008 r. i zwiększenia sprzedaży segmentu aparatów (w tym innych produktów) do 1 biliona jenów. Zarząd powiedział, że zamierza również utrzymać marżę zysku na obecnym poziomie (prognóza marży operacyjnej na FY12/05 wynosząca 18,8%). Siła aparatów cyfrowych może zwiększyć zyski w innych obszarach: Postęp fotografii cyfrowej stwarza szanse biznesowe dla Canona, który produkuje drukarki atramentowe. Jeśli Canon będzie potrafił wykorzystać swoją siłę w segmencie aparatów cyfrowych do zwiększenia sprzedaży drukarek atramentowych i innych produktów o wysokiej marży dla klientów indywidualnych, widzimy potencjał poprawy rentowności firmy na poziomie całej firmy oraz przewidywania przekroczenia naszych prognoz co do zysków w średnim okresie. Powtarzamy zalecenie Zakup, cena docelowa 8200 jenów: Pomimo dojrzewania rynków Canona dla jego głównych produktów, nadal dostrzegamy duży potencjał poprawy marży i dlatego oczekujemy silnego wzrostu zysków w średnim okresie. Utrzymujemy naszą cenę docelową w wysokości 8200 jenów (P/E na FY12/06 wynoszący 18x, z 10% zniżką do dolnego przedziału 10-letniej średniej dla producentów sprzętu biurowego) i potwierdzamy naszą zalecaną ocenę Zakup. Czynniki ryzyka obejmują umocnienie jena i opóźnienia w wprowadzaniu nowych urządzeń kopiujących. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj wsiadłem w spółkę Sanyo po około 185 JPY lub równowartości w euro. Dlaczego? - Akcje wciąż blisko 30-letniego dołka - Wszystkie złe wiadomości (problem z bilansem za rok 2004, wycofanie baterii) są już uwzględnione w cenie akcji. - Straty wkrótce osiągną swój szczyt, restrukturyzacja ruszy od 2007 roku. - Nowy nacisk na technologię środowiskową. Przykład: Sanyo jest czwartym największym producentem ogniw słonecznych i chce stać się trzecim. Ponieważ jest to mój pierwszy wpis tutaj: Jestem raczej zwolennikiem szkoły kontrarianizmu i kupuję, gdy znane nazwy są na dnie. Wszystkie inne zwyczajne akcje sprzedałem jesienią 2006 roku, ponieważ zrobiło się mi za gorąco, co niestety ostatnie dni wydają się potwierdzać. PS: Może również być interesująca spółka Ricoh, co zostało przedstawione w kilku niemieckich magazynach. Muszę jednak o niej jeszcze więcej poczytać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata