Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Opłaty za prowadzenie konta przy zajęciu komorniczym bez ochrony P.

Napisany przez Dudewock
Cześć razem,

można mieć tylko jedno konto z ochroną przed zajęciem komorniczym, więc zadaję sobie pytanie: Na starym koncie, które ma zostać zamknięte, istnieje ochrona przed zajęciem komorniczym, a na nim również wpływają pieniądze... Teraz jest otwierane nowe konto, ponieważ jest darmowe przy regularnych wpływach gotówki i w przeciwnym razie kosztuje x euro... Oba konta muszą istnieć przez krótki czas ze względów technicznych, dlatego nowe konto nie może natychmiast stać się kontem z ochroną przed zajęciem komorniczym.

Jeśli teraz naliczone są pierwsze opłaty i powiedzmy, że na nowym koncie jest -7 euro, czy można wpłacić lub przelać 7 euro, aby zrównoważyć saldo, czy te pieniądze zostaną zajęte i konto będzie wtedy na 0, czy też zajęcie ma pierwszeństwo i bez ochrony przed zajęciem komorniczym nie ma sposobu na uregulowanie opłat?

Dziękuję za każdą informację

Napisany przez ZehWeh
Czy konto w ogóle może spaść na minus, czyli bank udzielił Ci debetu? Jeśli nie ma debetu, konto nie może spaść na minus i zostanie natychmiast zablokowane, jeśli opłaty nie zostaną pokryte przez konto.

W zasadzie zajęcie egzekucyjne powinno działać tylko na środki pieniężne, ponieważ długu nie można spłacić nowymi długami, co byłoby szkodliwe dla dłużnika (oprocentowanie debetu)

Napisany przez Dudewock
Disco nie istnieje. Ale to, co teraz przeczytałem: Opłaty mają pierwszeństwo. Więc jeśli na przykład tego samego dnia, w którym opłaty powstały, je zapłacę, to nie zostaną one utracone przez zajęcie komornicze. Przynajmniej jeśli dobrze to zrozumiałem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata