Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pomoc!

Napisany przez Quickhelp
Hej ludzie,

chciałbym pożyczyć 1800,- od dobrej duszy, która mogłaby mnie uratować z największych problemów mojego życia!! Płacę odsetki i mogę to uwierzytelnić, jeśli potrzeba! Chętnie spłacam w miesięcznych ratach!
Więc proszę, proszę, ktoś mi pomóż!
Bardzo dziękuję za Twoją wiadomość!

Napisany przez tomy778
Do czego służy uwierzytelnienie, gdy bank i znajomi nie chcą ci już nic pożyczyć? Możesz sobie nimi wytrzeć tyłek. Bez zabezpieczeń nikt tutaj nie pożyczy ci pieniędzy, dlaczego miałby to zrobić? Ze względu na wiarę w dobre intencje? Jeśli ktoś chce wierzyć, może pójść do kościoła albo wyrzucić pieniądze prosto przez okno.

Napisany przez EgonO
Pilniejsze niż kiedykolwiek? Dla mnie jako potencjalnego wierzyciela alarmowe dzwonki by zabrzmiały. Czy „dobra dusza” oznacza naiwność? W takim przypadku musiałbym żądać bardzo wysokiej stopy procentowej. Może jeszcze pożyczyłbym tę sumę przyjaciołom i bardzo dobrym znajomym.
Czy „udokumentować” oznacza, że przyjaciel ręczy za Ciebie? Jeśli tak, dlaczego twój przyjaciel nie pożyczy Ci pieniędzy?
W innym przypadku często jest tutaj propozycja: Zbierz swoje najcenniejsze przedmioty i idź z nimi do lombardu. Być może dostaniesz 1800€. W końcu musisz oddać 1800€ + x€. Jeśli nie dasz rady, w pierwszej kolejności ty będziesz poszkodowany. Lombard wtedy będzie próbował sprzedać twoje dawne posiadłości jak najbardziej zyskownie.

Napisany przez shyloKing
Ponieważ prawie nikt nie może zweryfikować opowieści o żałobie, po prostu napisz, w jaki sposób chcesz spłacić szczegółowo, ponieważ w końcu również ty masz swoje limity. Sprecyzuj je jednoznacznie, aby potencjalni pożyczkodawcy wiedzieli, czy warto. Jeśli zauważą, że zastanawiasz się nad realną(!) spłatą w sensowny sposób, być może będą bardziej skłonni ci pożyczyć. Transakcje finansowe zawsze opierają się na zaufaniu. Bez zaufania, nie ma umowy! Zaufanie z góry w postaci jasnych liczb byłoby pomocne. ^^

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata