Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Różnice w prawie spadkowym między dziećmi urodzonymi w małżeństwie a dziećmi urodzonymi poza małżeństwem

Napisany przez ADMCI4
Mój syn, obecnie 21-letni, urodził się w 1987 roku jako dziecko pozamałżeńskie. W kwestiach alimentacyjnych ten fakt zawsze odgrywał rolę. Niedawno zmarła jego babcia od strony ojca, która przekazała mu większą sumę pieniędzy w spadku. W związku z tym, zastanawiam się, czy mój syn będzie miał kiedyś roszczenie spadkowe wobec swojego ojca. Ten jest obecnie żonaty, ale nie ma innych dzieci. Z poważaniem Kolibri

Re: Różnice w prawie spadkowym między dziećmi urodzonymi w małżeństwie a dziećmi urodzonymi poza małżeństwem

Napisany przez ADMCI4
"
Mój syn, obecnie 21-letni, urodził się w 1987 roku jako nieślubne dziecko. W sprawach alimentacyjnych ten fakt zawsze odgrywał rolę. Teraz niedawno zmarła babcia od strony ojca, która przekazała mu większą sumę pieniędzy w spadku.

W związku z tym zastanawiałam się, czy mój syn będzie miał kiedyś prawo do spadku po swoim ojcu. Ten jest obecnie żonaty, ale nie ma innych dzieci.

MfG
Kolibri

O ile mi wiadomo, dzieci pozamałżeńskie są od 1998 roku traktowane na równych prawach z dziećmi małżeńskimi w prawie spadkowym.

Pozdrowienia, Ariane"

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata