Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Potrzebuję kredytu w wysokości 10 000€, każdy bank mnie odrzuca.

Napisany przez Semy1997
Cześć. Jestem zdesperowana, nie wiem, co robić dalej. Czy wiecie, skąd można dostać 10 000 €? Bez konieczności sprawdzania w SCHUFA? Zostałam odrzucona przez każdy bank, nawet szwajcarskie kredyty, itp. Byłabym nawet gotowa zwrócić dodatkowo nawet 3000 € jako odsetki. Może ktoś się zna? Z moją pensją nie nadążam nigdzie...

Napisany przez 2titan1981
Następująca kolejność nie jest negocjowalna:
- Raty
- Oszczędności
- Debet
- Bank
- Krewni
- Przyjaciele
- Pracodawca
- Lombard
- Doradztwo finansowe
Jeśli nawet Twoi krewni i przyjaciele nie pożyczą Ci pieniędzy, a lombard odmówi, konieczne będzie skorzystanie z pomocy doradztwa finansowego.
I nie, to nie jest aroganckie, lecz aroganckie jest nieporuszanie tematu, mimo że zostało to powiedziane już setki razy...

Napisany przez RefleXx
W tym forum nie ma pieniędzy.
Wskazówki zostały już podane.

Mogę tylko powiedzieć dalej.

Zastanów się, skąd pochodzą długi w wysokości 10 000 €. Jak uniknąć ponownego zadłużenia się w przyszłości.
Czy istnieje możliwość zarabiania więcej i wydawania mniej.
A oto wskazówka: jeśli uda Ci się zarabiać więcej, spłacaj długi tylko w wysokości 50 do 80% dodatkowych dochodów i oszczędzaj resztę. W ten sposób, gdy długi spadną do zera, będziesz miał od razu oszczędności.

Napisany przez 2utopus
Semy1997 pisze:
Cześć. Jestem w rozpaczy, nie wiem co robić. Czy wiecie, skąd można dostać 10 000€? Bez konieczności sprawdzania w SCHUFA? Zostałem odrzucony przez każdy bank. Nawet kredyty szwajcarskie. Byłbym gotów zwrócić nawet dodatkowe 3000€ w postaci odsetek. Może ktoś się zna na tym? Ze swoją pensją nie nadążam..

Więc SCHUFA jest zniszczona - do czego potrzebne są te 10 000€? Jak mają być spłacone 3000€ odsetek, skoro pensja teraz już nie wystarcza?
Mocno zalecam skorzystanie z doradztwa finansowego - zmniejszenie wydatków (koszty mieszkania/koszty przejazdu/koszty dodatkowe/koszty ubezpieczenia/...) - zwiększenie dochodów (zmiana pracy/dodatkowa praca za 520€/...) - ubieganie się o zasiłek mieszkaniowy/dodatek z Hartz4...

Napisany przez ZehWeh
Jeśli wszędzie się odrzuca, to pewnie jest ku temu powód. Jeśli już teraz pensja nie wystarcza, to najgorszym pomysłem jest zadłużanie się jeszcze bardziej. Tylko w ten sposób można zgubić się w pułapce długów i w końcu zakończyć w prywatnej upadłości.

Sprawdź wydatki i zobacz, czy da się tu coś zaoszczędzić, na przykład rezygnując z umowy telefonicznej lub ewentualnie sprzedając samochód, jeśli masz taki (w końcu przyjdzie bilet za 49€, który zdecydowanie jest tańszy niż samochód).

Napisany przez rheingeist
U mnie jest inaczej. Każdy bank chce mi udzielić kredytu, a ja odmawiam. Dlaczego tak jest??

Napisany przez shyloKing
Ostatnia szansa: Handel (uptrading)

Pożyczasz ewentualnie 1k od kogoś i kupujesz bardzo tanio używany przedmiot (bez nowości), który następnie odsprzedajesz za 150%. Z powstałymi 1500€ powtarzasz tę grę tak długo, aż zdobędziesz 10k. Nie powinno być więcej niż około 8 transakcji, dopóki nie spadniesz poniżej 50% marży. Dzięki temu powinieneś szybko osiągnąć cel.

Choć teraz 10k nie jest tak dużą kwotą (połowa rocznego dochodu firmy), to nadal nie jest dla mnie jasne, jak zamierzasz zrekompensować 3k premii przy swoim rzekomo niskim wynagrodzeniu. Gdyby kwota była mniejsza (poniżej 1k), zaleciłbym mikrokredyty, gdzie sprawdzanie w Schufie jest traktowane jako drugorzędne.

Ale bez pracy nie ma wynagrodzenia.

Napisany przez ZehWeh
Uptrading jest jednak bardzo złą radą. Najpierw trzeba znaleźć towary, które można sprzedać z 50% marżą, a na tym rynku działa wielu zawodowców. To nie jest coś, czego można szybko się nauczyć.

Jeśli ktoś zna się bardzo dobrze na określonym sprzęcie, może skupować uszkodzone urządzenia i je naprawić! Ostatnio sprzedałem uszkodzony ekspres do kawy przez ogłoszenia, obok wielu łowców okazji, ostatecznie został on zakupiony przez prywatnego majsterkowicza, który - z tego co zrozumiałem - specjalizuje się w urządzeniach tego producenta lub nawet tam pracuje. On je naprawia i potem sprzedaje. Marża zysku prawdopodobnie wynosi rzeczywiście około 50%! Jest to jednak ryzykowne, można też zostać z gruchotem!

Jeśli u TE tak wiele jest nie w porządku, to wizyta w poradni dla osób zadłużonych byłaby najbardziej sensowna! Przesuwanie długów nie pomoże, jeśli podstawowo są problemy z finansami!

Napisany przez shyloKing
To nawet najlepsza rada, ponieważ w przypadku niskich wartości, szczególnie na początku i przy niższej ogólnej kwocie (do 10k/rocznie), nie jest nawet konieczne zarejestrowanie działalności gospodarczej, ponieważ można to nazwać po prostu przetrwaniem. Celem nie jest zakładanie własnej działalności, a spłacanie długów w ten sposób. Nie służy to nawet dobrobytowi, lecz uniknięciu czegoś gorszego. Nawet Urząd Skarbowy przymyka na to oko, bo tacy przypadki zdarzają się im codziennie; urzędnicy też są tylko ludźmi.

Handel już w starożytności był wyjściem z biedy albo też, z dzisiejszej perspektywy, z długów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata