Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: kredyt prywatny?

Napisany przez Semy1997
Cześć Jestem w poważnej sytuacji finansowej. Muszę koniecznie zrobić refinansowanie. Czy jest ktoś, kto mógłby mi pożyczyć pieniądze? Oczywiście z odsetkami! Potrzebuję 10 000€. Byłbym gotowy zwrócić dodatkowe 2000 w ratach. Przez dwa dni próbowałem wziąć kredyt w jakimkolwiek banku, ale niestety otrzymałem tylko odmowy. Bez znaczenia, który bank, bez względu na portal. Albo moje wyniki w SCHUFA były zbyt słabe, albo moje dochody za niskie, albo nawet jedno i drugie. Jestem tak zdesperowany, że już zarejestrowałem się na tym forum. Nie znajduję nic ani nikogo. Mam ponad 100 listów od banków, do których się zwróciłem. Tylko dlatego, że mam zły wynik w SCHUFA, nie znaczy, że nie spłacę kredytu zgodnie z warunkami. Ale no cóż, takie są zasady. Odwiedziłem też banki szwajcarskie.. Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc, będę bardzo wdzięczny. Rata w wysokości 400€ miesięcznie byłaby dla mnie możliwa. Dzięki z góry.

Re: kredyt prywatny?

Napisany przez shyloKing
Życzenie: 10k
Bonus: 2k
Stawka: 400e/mc
Okres: 30 miesięcy (2,5 lata!)

W zasadzie nie znam prywatnych pożyczkodawców, którzy udzieliliby obcym ludziom tak długiego okresu spłaty.
Zwykle mówi się tutaj o miesiącach, może maksymalnie o roku. 10k to (dzisiejsza mniej więcej) połowa rocznego dochodu minimalnego wynagrodzenia.
Oczywiście są tacy, którzy zawierają tego rodzaju umowy, po prostu dlatego, że chcą pomóc. Ale musimy być szczerzy, takich osób jest tylko kilka.

Znajdź sposób, jak podnieść kwotę zwrotu chociaż do takiego poziomu, aby okres spłaty nie przekraczał maksymalnie połowy albo jednego roku.
Niestety tego rodzaju zapytań jest zdecydowanie zbyt wiele, a właśnie te wykazują największe zaległości. Ryzyko niewypłacalności jest zatem ogólnie wysokie.
Nie chcę ci tego zarzucać, ale to niestety moje doświadczenie.
Jeśli naprawdę nie ma innej opcji, spróbuj handlu, to klasyczny sposób na wyjście z biedy. Zacznij od małych kwot (100e) i poszerzaj swoje możliwości z każdą transakcją.
Targi, ogłoszenia na ebay i eBay.de to klasyczne platformy do zarabiania od 10 do 12k rocznie.

Lub zmniejsz żądaną kwotę do minimum, które zdołasz zarobić w ciągu roku, a następnie spłacaj kolejne umowy pożyczek, ponieważ istnieje wiele mikropożyczkodawców, którzy zwracają uwagę głównie na historię kredytową/zabezpieczenia tylko dodatkowo. Po prostu uważaj, aby nie przesadzić z nimi, ponieważ większość z nich jest ze sobą powiązana i szybko się zorientują, że z nimi zaszalasz.
Ja jednak poleciłbym ci handel, to trochę potrwa, ale możliwe, że łatwo zarobisz 10k rocznie; nawet jeśli przekracza to limit wolny od podatku. W związku z tym, że przekładasz tylko kilka euro, urząd nie będzie ci za to przeszkadzał, ponieważ stopniowo spłacasz swoje długi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata