Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Dzienny handel na rynku walutowym

Napisany przez Eko38
Cześć wszystkim, mam bardzo ważne pytanie.
Mój dobry przyjaciel zajmuje się tradingiem od pewnego czasu (3-4 lata).
Jednak do tej pory zawsze tracił pieniądze, które zainwestował.
Ale kilka tygodni temu „w końcu mu się udało”, powiedziałbym, że jego konto ma teraz sześciocyfrową kwotę.
Jednak twierdzi, że jeszcze nie wypłaci pieniędzy.
Najpierw chce założyć firmę na Cyprze/Dubaju i wypłacić tam pieniądze.
Teraz moje pytanie: Naprawdę chce, abym zajął się tradingiem razem z nim, abym się nauczył.
Ale wciąż mam wątpliwości, ponieważ jeszcze nie wypłacił pieniędzy.
Moje pytanie brzmi, czy może wypłacić pieniądze?
Czy taki gigantyczny zysk jest realistyczny?
Czy może wypłacić pieniądze bez problemu?

Napisany przez 2titan1981
dlaczego nie powinien móc wypłacić pieniędzy? Jeśli zostały one uczciwie zarobione? Im wyższy zysk, tym większe ryzyko, a aby osiągnąć zyski, inni muszą ponieść porażkę.... jeśli zostały odpowiednio opodatkowane, dlaczego nie mógłby ich wypłacić.

Czy pieniądze zostały zdobyte nielegalnie, nieopodatkowane i teraz muszą być przeniesione nielegalnie do rajów podatkowych.... to wszystko są pytania, których nie możemy rozstrzygnąć. Im dalej muszą być przeniesione pieniądze, tym bardziej prawdopodobne jest, że coś jest nie tak....

Napisany przez 2utopus
Jeśli przez 3-4 lata generował straty, może teraz odliczyć te straty od obecnego zysku podatkowego.

Z mojego punktu widzenia, jest to jednak dość spekulacyjne - i jeśli ktoś osiągnie zysk po 3-4 latach, nie nazwałbym tego jeszcze serią.

Powinno się cieszyć, gdy trzeba zapłacić dużo podatków - to znaczy, że osiągnięto duży zysk.

Osobiście zdecydowanie przyjrzałbym się temu i obserwował - ale zainwestowałbym tylko pieniądze, których naprawdę nie potrzebuję - i absolutnie nie na kredyt - i również tylko wtedy, gdy faktycznie zrozumiem ... w przeciwnym razie możesz mieć coś, czego nie rozumiesz, a inni stają się przez to bogatsi.

Napisany przez StGe1973
Eko38 pisze:
Najpierw chce założyć firmę na Cyprze/Dubaju i wypłacić tam pieniądze.

To brzmi dosyć dziwnie. konto akcji było przecież na jego osobę, tak jak sądzę? Z zamieszkaniem w Niemczech jest to w pełni opodatkowane... nie może po prostu założyć firmy w Dubaju i wypłacić tam pieniądze.

Co może zrobić to następujące:

Wypłacić pieniądze tutaj i zgłosić to w swoim oświadczeniu o przychodach. WTEDY może założyć firmę w Dubaju i przelać opodatkowany w Niemczech zysk na ten biznes jako wkład. Wtedy może ponownie handlować tym wkładem i zyski są wtedy opodatkowane w Dubaju.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata