Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pożyczka w wysokości 5000€.

Napisany przez Stefan97
Cześć wszystkim!
Potrzebuję Waszej pomocy.
Chodzi o to, że mam długi wobec swojego wynajmującego w wysokości ponad 3000 €! Poza tym pożyczyłem też pieniądze od osób prywatnych.
Jeśli chodzi o mnie, mam pewne dochody netto w wysokości 2200-2700 €! Gdy miałem 18, 19 lat, zniszczyłem swoją historię kredytową poprzez szereg głupich decyzji! Do dzisiaj spłacam raty związane z tymi długami.
Dlatego proszę o prywatną pomoc tutaj!

Z poważaniem

Napisany przez 2titan1981
Kolejność jest następująca:

# Uzgodnij raty z wierzycielem
# Wykorzystaj oszczędności
# Skorzystaj z debetu
# Zapytaj bank o kredyt
# Zapytaj krewnych
# Zapytaj przyjaciół
# Zastaw przedmioty o wartości, których komornik nie może zająć
# Dodatkowa praca za 450, wkrótce za 520€
# Skorzystaj z doradztwa dla dłużników

Jeśli ani bank, ani krewni, ani przyjaciele nie chcą ci pożyczyć pieniędzy, to oznacza, że nie wierzą, że je zwrócisz. Jeśli nikt nie wierzy w ciebie, a nie masz niczego, co mógłbyś oddać w zastaw, żeby uzyskać pieniądze. Dlaczego ktoś miałby ci pożyczyć pieniądze, zwłaszcza jeśli w młodości nie potrafiłeś dobrze zarządzać pieniędzmi, teraz masz je spłacić i nie będziesz mógł opłacić czynszu... Wtedy dodatkowa praca za 450€ mogłaby pomóc.

I nie, to nie jest zarozumiałe ani zbyt uciążliwe, ponieważ można już było przeczytać o tym przy wielu innych tematach, że nie ma tu pożyczek od obcych bez zabezpieczeń.

Napisany przez Stefan97
Mam zabezpieczenia!! I zrobiłbym wszystko z dowodem itp.!

Napisany przez 2titan1981
zbywalne zabezpieczenia...
następnie szybko do lombardu, zastawić pieniądze jeszcze dziś i zabrać je właścicielowi.

Nie ma prostszego sposobu. ale nie myśleć, że tutaj zastawia się 100% wartości rzeczy....

Napisany przez ZehWeh
Porozmawiaj z swoim wynajmującym i spróbuj uzgodnić spłatę w ratach. Tutaj nie dostaniesz pieniędzy. Inne możliwości zostały już wspomniane.

Napisany przez EgonO
Wygląda na to, że masz co najmniej 2 wierzycieli. Idealną sytuacją byłoby, gdybyś miał jak najmniej wierzycieli, wtedy na pewno mogłbyś szybciej spłacić swoje długi.

Napisany przez shyloKing
W jaki sposób planujesz spłacić te 5k? Masz już konkretne pomysły?

Dobre zarobki na razie niewiele mówią, bo nikt nie zna twego stylu życia.^^

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Stefan97, pytanie, które się przed tobą stawia, z mojego punktu widzenia to:
- Czy Twoja historia kredytowa w Schufie nadal jest negatywna z otwartymi długami? Prawdopodobnie tak. Jeśli odpowiedź brzmi tak, to drugie pytanie brzmi: jaka jest wysokość pozostałych negatywnych należności w Schufie?
Nie ma nikogo, kto po prostu po przeczytaniu ogłoszenia pożyczy Ci 3000 euro. Proponowane są różne rozwiązania, ewentualne możliwości.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata